adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Andrew kokeili synnyttämistä

Tv-juontaja Andrew Rochfordille tuotettiin sairaalassa keinotekoisia supistuksia, jotta hän saisi tietää, miltä synnyttäminen tuntuu. (Kuva: YouTube)

Tv-juontaja Andrew Rochfordille tuotettiin sairaalassa keinotekoisia supistuksia, jotta hän saisi tietää, miltä synnyttäminen tuntuu. (Kuva: YouTube) 

Nyt se selviää: kestääkö mies kipua paremmin kuin nainen? Australialainen lääkäri ja tv-juontaja Andrew Rochford uskaltautui testaamaan, miltä synnytyskipu tuntuu. Kuinka lopulta kävi?

Kivun kokemus on yksilöllinen: ei ole mahdollista tietää tarkasti, miltä ja miten voimakkaalta kipu toisesta ihmisestä tuntuu. Kivun kokemusta Aalborgin yliopistossa Tanskassa tutkiva Lars Arendt-Nielsen kertoo, että kivun kokemukseen vaikuttavat monet tekijät, eikä vähiten itse tilanne.

”Jos saa potkun nivusiin jalkapallomatsin tuoksinassa, tuntuu se aivan erilaiselta kuin jos saman joutuisi kokemaan esimerkiksi kiduttajan käsissä kylmällä betonilattialla”, Nielsen konkretisoi Forskning.no-julkaisun haastattelussa.

Lisäksi kokemukseen vaikuttaa tietenkin kivun voimakkuus, mutta myös kivun luonne: jomottava kuukautiskipu tuntuu erilaiselta kuin vaikkapa sormen polttaminen kuumalla liedellä.

Lue myös:

Mllaista on synnytyskipu?

Jos miehet synnyttäisivät

 

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Kestä kipua kuin mies – vai pitäisikö sanoa kuin nainen?

Nainen voi olla herkempi kivulle kuin mies, mutta hän saattaa sopeutua pitkään jatkuvaan kipuun miestä paremmin. Tähän tulokseen päätyi ainakin Javeria A. Hashmi, joka on tutkinut miesten ja naisten kivun kokemusta Toronton yliopistossa Kanadassa.

Ehkäpä tutkimustulos selittää myös sen, mitä tapahtui tv-juontaja Andrew Rochfordille, kun hän päätti kokeilla, miltä synnytyskipu tuntuu?

"Minulla ei ollut aavistustakaan"

Alku oli lempeä: Andrewille tuotettiin ensin supistuksia muistuttavia kipuja 20 sekuntia kerrallaan kymmenen minuutin välein. Niistä urhea juontaja selvisi muutamalla irvistyksellä.

Mutta entä sitten, kun ”synnytys” eteni ja kivut kovenivat? Pari tuntia myöhemmin Andwer turvautui ilokaasuun ja 3,5 tuntia kärsittyään hän ilmoitti saaneensa tarpeeksi.

”Luulin ymmärtäväni, miltä synnyttäminen tuntuu. Mutta oikeasti minulla ei ollut aavistustakaan. Miehet, teillä ei ole aavistustakaan. Unohda, mitä [miesten korkeammasta] kipukynnyksestä sanotaan, meillä ei ole mitään. Naiset voittavat, miehet eivät.”

Katso, miten tilanne eteni:


Teksti: Petra Houghton
Kuva ja video: Youtube

Lue myös:

Tulevaisuudessa mies synnyttää
Miehen raskaus on aihe, josta revitään lähinnä huumoria. Tulevaisuudessa asia saattaa kuitenkin muuttua, sillä tiede mahdollistaisi jo nyt miehen raskaana olemisen.

Kuuluuko isän osallistua synnytykseen?
Mitä jos mies ei halua mukaan synnytykseen? Onko se joka tapauksessa hänen velvollisuutensa? Halusitko sinä kumppanisi mukaan?

Synnytin luomuna
”En voi ymmärtää naisia, jotka pelkäävät synnytykseen liittyvää positiivista kipua.” Babyverdenin toimittaja Maren Eriksen kertoo, miten synnytyksessä pärjää ilman kipulääkkeitä.

Luonnollisesti lääkehuuruissa
”Epiduraali!” Karine Næss Frafjord huusi jo sairaalan ovelta. Ilman lääkkeitä synnyttäviä naisia pidetään sankareina, mutta Frafjordin mielestä sankarin viitta kuuluu kaikille äideille. Lue miksi.ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 4
mmm...
Kirjoittaja Mutsi 29.10.2014
Supistukset on suoraan sanottuna lamaannuttavia, muttei ne oo mitään verrattuna siihen kun työntää keilapalloa pihalle, meinaa jäädä jumiin kun vauva tulee nenä ylöspäin, epiduraali lakkaa vaikuttamasta ja saa episiotomian lisäksi repeymiä yms kivaa..nimim.kokemusta on..kertaakaan en muuten huutanu. Onneksi nyt on reipas ja helppo 1v lapsi rankan raskauden ja synnytyksen jälkeen
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Kipu nöyryyttää
Kirjoittaja Rouva Sävel 17.04.2012
Se on vissisti tosi, että jos miehet synnyttäisi, niin kivunlievityskeinoja olisi kehitetty jo moneen otteeseen nykyistä paremmaksi. Luulisi muutenkin jo olevan rutkasti erilaisia ei-kemiallisia keinoja käytössä. Ja tarjolla ilman erillistä vaatimista.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Eikä edes
Kirjoittaja Katja Saarinen 13.04.2012
Eikä edes joutunut ponnistamaan hunajamelonia sisältään :D
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
kääntöpuoli
Kirjoittaja tuumailija 13.04.2012
Yhtään väheksymättä naisten synnytyksessä kokemaa tuskaa ja kipua niin tämmöinen "testi" ei kyllä kerro juuri mitään. Testihenkilö tietää kyseessä olevan testi ja voi keskeyttää sen halutessaan. Kynnys keskeytykseen epämukavuuden lisääntyessä kasvaa luonnollisesti koko ajan. Monikohan nainen olisi keskeyttänyt ihan saman testin? Oikeassa synnytyksessä se on saatettava loppuun asti olipa sitten kipuja tai helvetinmoisia kipuja. Jos kyseessä olisi oikeasti miessynnyttäjä niin eipä hänen auttaisi kuin synnyttää, ei siinä mitään keskeytykset tule kysymykseen.

Naisen kroppa lienee luonnostaankin enemmän synnyttämistä varten kuin miehen. Jos mieheen syötetään jotakin synnytystä stimuloivaa kipua niin eikä se olisi aika sama kuin naiselle tuotettaisiin jotakin miehen mahdollisesti kokemaa kiputilaa.. kuten puristus kiveksistä tms. Tokkopa kukaan huvikseen semmoisessa olotilassa hengailee.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun