Luonto on järjestänyt niin, että nainen haluaa ovulaation aikoihin usein enemmän seksiä. Ovuloivan naisen tuoksu näyttää myös kohottavan miehen testosteronitasoja

Viimeksi päivitetty 6.9.2011

Kuukautiskierron puoliväli on naisen hedelmällisintä aikaa. Jos naisella on epäsäännöllinen kuukautiskierto, ovulaation eli munasolun irtoamisen ajankohtaa on hankala arvioida.

Luonto on järjestänyt niin, että nainen haluaa niihin aikoihin usein enemmän seksiä. Hän voi joskus tuntea kehossaan ovulaation ajankohdan, mutta myös mies saattaa reagoida tilanteeseen: naisen sanotaan olevan hedelmällisimmillään erityisen puoleensavetävä.

Miehen tiedostamatonta reaktiota on tutkittu mm. haistattamalla miehillä naisten eri kuukautiskierron vaiheessa käyttämiä yöpaitoja, ja ovuloivan naisen tuoksu näyttää kohottavan miehen testosteronitasoja, jotka vaikuttavat hänen haluihinsa.

Internetistä ja kansanperinteestä löytyy paljon ohjeita ruokavaliosta, kalsarivalinnoista, rakastelemisen taajuudesta, asennoista, ja muista asioista, joista huolehtimalla hedelmöityksen todennäköisyys kasvaa. Se voi hämmentää miestä, joka muistelee peruskoulun sukupuolivalistusta – eikö raskaus vaanikaan nurkan takana odottamassa sitä ensimmäistä kondomin unohtumista?

Ongelmia toki on, ja noin puolet lapsettomuustapauksista liittyy miehen hedelmättömyyteen, mutta todennäköisyyksiä kannattaa miettiä vasta kun lasta on yritetty tuloksetta kauan. Siihen saakka paras tapa saada kumppani raskaaksi on seksin harrastaminen hänen kanssaan ovulaation aikoihin. Haittaa ei ole rakastelemisesta muinakin päivinä.

Mitä mieltä olet artikkelista?