Millainen sinun anoppisi on? Osaako hän kunnioittaa yksityisyyttänne vai sotkeutuuko hän joka asiaan? Oletko sinä niitä onnekkaita, joiden anoppi auttaa, mutta ei tungettele? Onko anoppisi suhtautuminen muuttunut raskautesi tai lasten saamisen myötä?

Viimeksi päivitetty 17.3.2009

Jo pelkkä anoppi-sana herättää tunteita, ainakin niissä, joilla on anoppi. Tarinoissa ja vitseissä anoppi on useimmiten rasittava tungettelija, joka ei tiedä, milloin poistua takavasemmalle. Toisaalta anoppia saatetaan pitää liian etäisenä, jos hän ei ole aina riemusta kiljahdellen tulossa lapsenvahdiksi, kun sellaista tarvitaan.


 


Lue myös: Kuka teillä kuuraa?

Kenen säännöillä mennään?

Anopilla saattaa olla omat käsityksensä siitä, millä tavalla huushollista pidetään huolta – eikä hän välttämättä pysty pitämään ajatuksiaan ominaan miniän seurassa. Anoppi saattaa syynätä, millaista ruokaa rakkaan pojan vaimo perheelleen syöttää tai millä tavalla kiukuttelevaa jälkikasvua ojennetaan.

Hän saattaa ehkä myös vähät välittää teidän perheenne säännöistä ja tarjoilla lapsenlapsilleen karkkeja ja herkkuja, vaikka hänelle olisi kuinka kerrottu, että teidän lapsenne syövät makeaa vain karkkipäivänä.

Lue myös: Isähormonit mullistavat miestä

Kenen puolelle kumppanisi asettuu?

Äidin rakkaalle pojalle tietysti vain paras on kyllin hyvää, ja kukapa olisi parempi nainen pojalle kuin oma äiti?  Miniä ei koskaan yllä yhtä hyvään. Toisaalta anoppi on kateellinen miniälleen tämän nuoruudesta ja siitä, että miniä on ”vienyt” pojan äidiltä.

Kun miniän ja anopin välillä räiskyy, mitä avio- tai avomiehen, anopin pojan, kuuluu tilanteessa tehdä? Pysytellä mahdollisimman hiljaa ja puolueettomana? Ei, vaan asettua aikuiselämänsä naisen, oman elämänkumppanin rinnalle.

Lue myös: Hyväpaha äitipuoli

Mitä itse voisi tehdä toisin?

Miniä-anoppisuhteessa on kaksi osapuolta. Vuorovaikutus ei ole yksisuuntainen tie, joten myös miniän omalla käyttäytymisellä ja viestintätyylillä on tietenkin suuri merkitys.

Miten miniä voisi omalla käyttäytymisellään parantaa välejään anoppiin? Oletko joskus myöntänyt salaa itsellesi, että joissakin pattitilanteissa olisit voinut itsekin toimia toisin?

Aina, läheskään aina, miniän ja anopin välit eivät ole lainkaan huonot. Maailma on täynnä rakastavia ja ongelmattomia miniä-anoppisuhteita. Kuulutko sinä näihin onnekkaisiin? Mikä on onnistuneen suhteenne salaisuus?

Linkkejä englanninkielisiin lähteisiin:

Kuinka tulla hyväksi miniäksi
Kuinka tulla hyväksi anopiksi

Kerro meille omista kokemuksistasi, olitpa sitten miniä, avio- tai avomies tai anoppi. Appiukotkin saavat tulla hämmentämään soppaa. Ja vävyt: onko teillä anoppienne kanssa helpompaa kuin miniöillä? Kirjoita kommenttisi alla olevaan kenttään.

Mitä mieltä olet artikkelista?