Äitiyden ympärillä velloo epämiellyttävä kotiäitiys vastaan työäitiys -kina. Työäidit ovat usein altavastaajia. Listassa 7 asiaa, joita työssä käyvä äiti ei halua kuulla.

Viimeksi päivitetty 14.7.2013

1. Minä en voisi koskaan jättää lapsiani toisten hoidettavaksi!

Etkö todella? Mitä jos miehesi toimiala siirtyisi kokonaan halpatyövoiman maihin ja miehesi jäisi työttömäksi? Mitä jos perheesi talous riippuisi siitä, oletko töissä vai et? Mitä jos kotihoidontuki lakkautettaisiin? Mitä vain voi tapahtua! Voitko siis todella väittää, ettei missään tapauksessa menisi töihin lastesi ollessa pieniä?

2. Päiväkodit eivät ole lapsille sopivia paikkoja

Toiset väittävät päiväkotien aiheuttavan vahinkoa lapselle. Poissaolostaan syyllisyyttä poteva vanhempi ei halua kuulla, että hänen valitsemansa päivähoitopaikka on lapselle tuhoisa. Varsinkin kun asia on pikimmiten toisin päin: Tutkimuksien mukaan päiväkodissa pikkulapsi-iän viettäneet lapset ovat kouluiässä sosiaalisilta taidoiltaan kehittyneempiä kuin muut lapset.

Lue myös: Raskaana olevia syrjitään töissä yhä useammin

3. Eikö sinulla ole ikävä lapsiasi työpäivän aikana?

Hetkinen! Yritätkö sanoa, että olen huono vanhempi, jos minulla ei ole työpäivän aikana ikävä lapsiani? Vai jos ikävöin, tarkoitatko silloin, ettei minun pitäisi käydä töissä? Ikävä on vanhempien ja lasten välinen asia. Sitä on turha käyttää pelikorttina kotiäitiyden markkinoinnissa.

4. Koti on kuitenkin lapselle paras paikka!

Entäpä jos äiti masentuu kotona ollessaan? Entäpä jos äiti ei jaksa olla virikkeellinen ja iloinen kotiäiti? Onko koti silloinkin paras paikka lapselle, vai olisiko sittenkin parempi, että äiti menisi töihin?

Lue myös: Nainen, sitten vasta äiti

5. Pienet lapset kärsivät eroahdistuksesta!

Kun lapsi menee päivähoitoon, uusi tilanne hämmentää niin vanhempaa kuin lasta. Lapselle saattaa tulla monta kertaa itku vanhemman lähtiessä töihin. Pitää kuitenkin muistaa, että lapset eivät ole tehty pumpulista. Tutkimukset eivät ole osoittaneet, että kohtuullinen päivähoito olisi lapselle vahingollista.

6. Kyllä nyt teillä pitäisi olla kotiäitiyteen varaa!

Vaikka olisit nähnyt perheen uuden hienon auton, se ei välttämättä tarkoita, että perheellä olisi loputtomasti rahaa. Ja vaikka perheellä riittäisikin rahaa, ei kotiäitiys sovi kaikille. Toiset nauttivat työssä käymisestä. He ovat parempia vanhempia, kun saavat toteuttaa itseään myös kodin ulkopuolella.

Lue myös: 6 harhaluuloa ennen lapsia

7. Olisipa minullakin töitä: olisi kiva päästä juttelemaan aikuisten kanssa!

Toiset kotiäitiyteen kypsyneet naiset kuvittelevat, että ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella. On tietysti totta, että töissä pääsee puhumaan aikuisten kanssa vakavista asioista. Toisaalta työn ja kodin yhdistäminen johtaa usein hektiseen elämään ja korkeaan verenpaineeseen. Mieti siis vielä syitäsi palata työelämään. Työ ei yleensä ole mikään aikuisten päivähoitopaikka.

Mitä mieltä olet artikkelista?