Lincoln Seaylla todettiin synnynnäinen sydänvika, joka oli niin vakava, että lääkärit eivät uskoneet pojan selviävän, ellei hän saa uutta sydäntä.  Lincolnin äiti Mindy Seay kirjoitti tämän avoimen kirjeen Facebook-seinälleen runsas viikko ennen kuin Lincolnille löytyi uusi sydän.

Viimeksi päivitetty 10.3.2016

Olen äärettömän pahoillani tragediasta, jonka joudut kohtaamaan. En pysty kuvittelemaan, millaista on, kun pahin mahdollinen tapahtuu. Kun menettää lapsensa. En, vaikka joudun ajattelemaan asiaa päivittäin odottaessamme sydäntä omalle pienokaisellemme. En pysty kuvittelemaan kärsimystäsi, kun lääkäri kysyy, annatko lapsesi elimet jollekulle toiselle, enkä sitä rohkeuden määrää, jota vaaditaan vastaamaan kyllä. En ymmärrä, mutta haluan ilmaista kiitollisuuteni niin hyvin kuin pystyn.

Lincoln sydämensiirtoleikkauksen jälkeen. Kuva: Danielle Wakefield - www.akbirthphotographer.com

Päätös, jonka teet, voi pelastaa monen lapsen hengen, mutta silti se ei ole oikea päätös joka tilanteessa. Se on herkkä ja henkilökohtainen. Se on pelottava. Sitä vaaditaan pahimmalla mahdollisella hetkellä – silloin kun vielä viimeinen toivonkipinä elää: ehkä lapseni selviää sittenkin? Kun myönnyt, sydämesi ehkä särkyy. Jaksat antaa toisille, vaikka olet elämäsi suurimmasta surusta kipeä. Tekosi on suunnattoman pyyteetön ja rohkea.

Ilman sinun elämäsi raskainta päätöstä minun poikani elämä päättyy pian. Hänen sydämensä on pettämäisillään eikä hänellä ole paljon aikaa jäljellä. Sinun kohdussasi kasvanut pieni sydän pelastaa minun kohdussani kasvaneen pienen ihmisen hengen. Toivon ja rukoilen, että sait viettää monia onnellisia hetkiä lapsesi kanssa ja että sinulla riittää kalliita muistoja vaalittavaksi koko loppuelämäsi ajaksi.

Sanani eivät riitä ilmaisemaan, kuinka kiitollinen olen, että lapsesi viimeisinä hetkinä pystyit olemaan sellainen äiti kuin olit ja että pystyit toimimaan niin epäitsekkäästi. Tulen aina kunnioittamaan lahjaa, jonka saamme. Vaalin pientä sydäntä huolellisemmin kuin mitään muuta lahjaa ikinä. Pidän siitä huolta niin hyvin kuin osaan ja kunnioitan aina sitä lasta ja perhettä, jolta saamme sen. Emme ehkä koskaan saa tietää nimeänne, mutta tulen aina säilyttämään teidät sydämessäni.

Tiemme eivät ehkä koskaan kohtaa, mutta välillämme tulee aina olemaan jokin suurempi yhteys. Meidän lastemme elämät kietoutuvat toisiinsa lopullisesti silloin, kun sinun kohdussasi kasvanut sydän alkaa pumpata verta minun kohdussani kasvaneessa lapsessa. Lapsesi tulee aina elämään lapsessani. Kun lapseni vuotaa verta, ajattelen sinua. Kun paikkaan hänen kolhiutuneita polviaan, ajattelen sinua. Kun kuulen hänen sydämensä sykkeen, muistan sinut. Kun juuri ennen nukahtamista hänen silmäluomensa värisevät, muistan kauniin lapsesi. Ajattelen sinua ja perhettäsi suurella kiitollisuudella aina. Vaalin aina antamaasi lahjaa. Lupaan.

Olen niin kovin pahoillani, että sinun lapsesi matka päättyi niin varhain. Olen pahoillani, että joudut kokemaan maailman suurimman surun. Toivon, että saat surusi keskellä pientä lohtua siitä, että annoit elämän lahjan. Annoit elämän muille lapsille. Annoit lohtua muille perheille. Suloinen lapsesi jatkaa elämäänsä muissa lapsissa. Se on suurin lahja, minkä kukaan voi koskaan antaa. Ja sinun lapsesi antoi sen minun suloiselle pojalleni. Sinun lapsesi antoi sen minulle. Perheelleni.  Pyyteetön tekosi piti perheeni kokonaisena ja säästi minut – äidin, jota et ole koskaan tavannut – samalta surulta, jonka läpi sinä joudut käymään.

Jos saan koskaan tilaisuuden tavata sinut, tiedän, etten pysty ilmaisemaan kiitollisuuteni määrää. Sellaisia sanoja ei ole olemassakaan. Ajattelen sinua aina rakkaudella. Kiitän sinua. Jokaisena päivänä, jokaisessa hetkessä. Ja lupaan, että jos koskaan joudun samanlaiseen tilanteeseen ja olen menettämässä lapseni, aion toimia samoin kuin sinä.

Mindy, Lincolnin äiti

Lincoln leikattiin seattlelaisessa sairaalassa Yhdysvalloissa. Alla olevissa Danielle Wakefieldin ottamissa kuvissa Lincolnin vanhemmat ja sisarukset kuuntelevat uutta sydäntä ensimmäistä kertaa.

Danielle Wakefield - www.akbirthphotographer.com

Danielle Wakefield - www.akbirthphotographer.com

Danielle Wakefield - www.akbirthphotographer.com

Mitä mieltä olet artikkelista?