Syöpää sairastanut Jenni Lake tuli 17-vuotiaana raskaaksi. Hän joutui valitsemaan oman ja lapsen elämän väliltä. Lue lisää Jennin valinnasta.

”Tein mitä minun pitikin tehdä. Minun vauvani on turvassa täällä”, Jenni kuiskasi synnytyksen jälkeen hoitajan korvaan.

Puolitoista metriä pitkä Jenni painoi ennen synnytystä ainoastaan 49 kiloa. Jenni oli hyvin hauraassa kunnossa. Syöpäkasvaimet olivat levinneet laajalti aivoihin ja selkärankaan.

Jenni kuoli kaksitoista päivää synnytyksen jälkeen. Hän oli kuollessaan 17-vuotias.

Syöpä kuusitoistavuotiaana

Jenni meni migreenin takia lääkäriin. Magneettikuvauksessa löydettiin pitkälle levinnyt aivokasvain, joka oli ehtinyt tehdä etäpesäkkeitä selkärankaan. Jenni oli tuolloin 16-vuotias.

Sairaus ei jättänyt paljoakaan toivoa parantumisesta. Hoitojen kanssa lääkärit antoivat hänelle 30 prosentin mahdollisuuden elää seuraavat kaksi vuotta. Jenni osoitti kuitenkin voimakasta luonnetta kuullessaan sairaudestaan. Hän kysyi tasaisella äänellä:

”Kuolenko minä?”

Myöhemmin samana päivänä Jenni kuitenkin järkyttyi siitä, että syöpähoidot tekisivät hänet todennäköisesti steriiliksi.

Vauvauutisia

Vuosi 2011 lähti hyvissä merkeissä liikkeelle. Jenni sai kuulla, että solunsalpaajalääkkeet sekä säteilytys olivat tuottaneet haluttua tulosta. Kasvaimet olivat pienentyneet.

Jenni ja hänen poikaystävänä Nathan Wittman olivat toiveikkaita ja suunnittelivat ravintolan perustamista. Jenni toimi apulaisena paikallisessa tatuointiliikkeessä.

Keväällä Jenniä alkoi kuitenkin vaivata pahoinvointi. Lääkäritutkimuksissa selvisi, että hän oli raskaana.

”Meille oli kerrottu, ettei hän voi tulla raskaaksi solusalpaajahoitojen takia, joten emme huolehtineet ehkäisystä”, Nathan, 19, kertoo.

Valinta elämästä

Toisia syöpähoitoja voidaan antaa raskaana oleville naisille. Jennin hoidot olivat kuitenkin niin raskaita, ettei niitä voinut edes harkita raskaana olevalle naiselle. Hänen piti valita abortin ja syöpähoitojen lopettamisen väliltä.

Jenni oli aina halunnut lapsia. Niinpä hän lopetti omat syöpähoitonsa.

Toiveikkaasti Jennin perhe oli ajatellut, että syöpähoitoja voisi jatkaa raskauden jälkeen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Syöpä oli raskauden loppuun mennessä levinnyt niin pitkälle, ettei Jenni enää nähnyt kunnolla. Jenni ei kuitenkaan katunut päätöstään hetkeäkään.

Viimeisenä päivänään hän makasi sairaalassa vauva vieressään. Hän sanoi:

”Minä voin tavallaan nähdä hänet.”

Lähde: Dailymail

Lue myös:

Äidin syöpä siirtyi sikiöön
Addison Cox sairastui sikiöikäisenä melanooman. Syöpä levisi istukan läpi äidiltä tyttärelle.

Viimeinen mahdollisuus
Jannicke Olsen sai kuulla kahdeksannella viikolla järkyttävän uutisen: hänelle todettiin kohdunkaulan syöpä.

Vaikea valinta
Diana Stone joutui hankalaan tilanteeseen. Lapsiveden mentyä häntä kehotettiin synnyttämään elävät lapset, jotka kuitenkin olivat vielä liian pieniä selvitäkseen.

Mitä mieltä olet artikkelista?