Lacey Buchanan ja hänen miehensä Chris tapasivat 15-vuotiaina. Naimisiin he menivät 21-vuotiaina, ja kaksi vuotta myöhemmin Lacey alkoi odottaa esikoistaan. Pian pari sai kuitenkin musertavia uutisia: sikiö ei kehittynyt normaalisti.

Viimeksi päivitetty 11.5.2012

Lääkäri kertoi, että raskaus päättyisi keskenmenoon 85 prosentin todennäköisyydellä.


 


Vaikka aborttia tarjottiin, Laceylla ja hänen miehelleen se ei ollut vaihtoehto: He uskoivat, että tällä lapsella oli tarkoitus.

Keskenmenoa ei tullut, mutta kun Lacey lähti synnyttämään helmikuussa 2011, kukaan ei tiennyt, selviäisikö lapsi.  Hän selvisi – mutta hänen kehityshäiriönsä olivat paljon vakavampia kuin lääkäri oli etukäteen osannut arvioida.

Poikavauvalla oli vaikea huuli-suulakihalkio, joka oli vaikuttanut koko kasvoihin: pienokaisella ei ollut silmiä.

Lue myös:  Vauva syntyi sydän irrallaan

Seuraavat neljä viikkoa lapsi vietti sairaalassa. Ensimmäiseen leikkaukseen hän joutui neljä päivää syntymänsä jälkeen.

”Kauhea ihminen” – mutta Christian vain kikatteli

Tavallinen arki lähti kompuroiden käyntiin: Lacey ja hänen miehensä alkoivat opetella, kuinka hoitaa sokeaa lasta. Kadulla ihmiset kyselivät: ”Mikä kumma lastasi vaivaa?”. Muuan nainen oli sanonut Laceylle, että tämä oli ”kauhea ihminen”, koska ei ollut suostunut aborttiin.

Christian-poika ei kuitenkaan ollut moksiskaan saamastaan huomiosta: hän vain kikatteli – ja se sai yllättyneet ihmiset hänen ympärillään kikattelemaan myös.

”Jokainen Christianin tavannut ihastuu häneen heti”, Lacey kertoo YouTubessa julkaisemallaan videolla.

Hän kertoo myös, että päätös jatkaa raskautta oli oikea, sillä ”Christian on elämäni rakkaus”.

Alla lisää kuvia Christianin elämästä:

Tulee myös onnellisia aikoja

MailOnline-verkkolehdelle Lacey kertoo, että elämä pojan kanssa on iloa tulvillaan. Parhaita ovat kikatteluhetket – ja niitä on paljon.

Lakia Nashvillessä Yhdysvalloissa opiskeleva Lacey haluaa videollaan rohkaista muita vanhempia, jotka miettivät, pystyisivätkö he kasvattamaan vakavasti sairasta lasta.

Lue myös: Oliver syntyi ilman verta

”Halusin kertoa, että vaikka tulee vaikeita aikoja, tulee myös onnellisia aikoja. Ja onnelliset ajat painavat vaa’assa enemmän.”

Tutustu Laceyn blogiin Leading the Blind.

Lue myös:

MailOnlinen artikkeli aiheesta

Elämän lahja

Hyvästi, pikku Angelika

Lucas Angel kuoli kuusiviikkoisena

Mitä mieltä olet artikkelista?