Vanhemmat syöttävät lapsilleen vaikka miten paksua pajunköyttä. Varsinkin taaperot joutuvat elämään varsinaisessa valheiden verkossa. Lue, miten sinäkin huijaat omia lapsiasi!

Viimeksi päivitetty 27.11.2014

1. Joulupukki tuo kilteille lapsille lahjoja


 


Ensinnäkin: sinä ostat lahjat Prisman leluosastolta. Vaikka on totta, että monet lelut valmistetaan hikipajoissa, työntekijät eivät kuitenkaan oikeasti ole tonttuja. Toisekseen: Et kuitenkaan uskalla jättää leluja antamatta, jos lapsesi remuavat ennen joulua. Tämä on yksinkertaisesti silkkaa lasten huiputusta!

2. Kaikki pienet lapset ovat jo nukkumassa

Väärin! Varsinkin monet pienet lapset saattavat kukkua puolille öin, sillä pikkuvauvaa on ihan turha laittaa sänkyyn, jos hän ei kerran nuku. Et kuitenkaan keksi mitään muuta perustetta sille, että taaperon on oltava sängyssä kello 19:00.

3. Mahtava maalaus! Tämä on suosikkini!

Oikeastiko? Punainen sotku keskellä paperia ei todellakaan ole sinun suosikkisi ja sisimmässäsi tiedät, että lapsi pystyy parempaan. Erityisen hienona pidät kuukausi aiemmin päiväkodissa tehtyä vedosta, joka etäisesti muistuttaa valuvista väreistä tunnettua Jackson Pollockin abstraktia ekspressionismia. Lapset eivät kuitenkaan halua ankaraa taidekriitikkoa vanhemmakseen. Valehtelevaa vanhempaa pidetään yleisestikin parempana vaihtoehtona.

Lue myös: 7 hermoromahdusta, jotka vain taapero ymmärtää

4. Äiti ja isi tykkäävät tosi paljon parsakaalista

Kun taapero sylkee parsakaalipalan lautaselle, suutut ja päädyt jälleen kerran pitämään pitkän luennon parsakaalin hienostuneesta mausta. Sanasi ovat kuitenkin silkkaa itsepetosta. Oikeasti haaveilet keittiön kaappiin piilotetusta suklaapatukasta samalla kun yrität nieleskellä höyrytettyä parsaa. Jos sinun ei tarvitsisi olla ”hyvä esimerkki”, sylkisit taaperon tavoin vihannekset takaisin lautaselle.

5. Älä ota hämähäkkiä käteen! Ne ovat vaarallisia!

Olet suorittanut koulubiologian ja tiedät varsin hyvin, etteivät suomalaiset hämähäkit ole vaarallisia, varsinkaan ne pitkäjalkaiset lukit, joita erityisesti pelkäät. Suomen kaikki 14 lukkilajia ovat täysin vaarattomia. Suomessa ei ylipäätänsä ole kuin muutamia myrkyllisiä hämähäkkejä. Suomen myrkyllisimmän hämähäkin, vesihämähäkin, purema vastaa ampiaisen pistoa. Laji tosin elää veden alla, joten mitä todennäköisimmin taaperosi ei ole törmännyt takapihallanne sellaiseen. Vaikka tiedät seinällä hiipivien lukkien olevan vaarattomia, et kuitenkaan kehtaa myöntää lapsellesi, että oikeasti kärsit lievähköstä araknofobiasta.

Lue myös: Missä taaperot ovat parhaita – 10 seikkaa

6. HopLop ei ole enää auki

Lapsi inttää ja kinuaa. Kello on vasta kolme iltapäivällä ja tiedät varsin hyvin, että HopLop on auki. Sinun ei tarvitsisi kuin kävellä autolle ja ajaa leikkipaikalle. Et vain millään jaksaisi lähteä kotoa meluisaan ja kalliiseen lasten sisäleikkipaikkaan. Totuutta on kuitenkin turha sanoa ääneen. Lapseltasi ei kuitenkaan heruisi sympatiaa väsymystilallesi. Nyt ei auta muu kuin turvautua valheeseen.

7. Olemme sukua Ruotsin kuninkaallisille

Oikeastiko, taapero kysyy. Olenko minä oikea prinsessa? Totta kai olet, vastaat. Kaikkihan tietävät, että sinun isoisäsi oli Kaarle Kustaan pikkuserkku. Aluksi tarkoituksesi oli laskea leikkiä, mutta kun lapsi ilahtuu suunnattomasti uutisesta, et enää viitsi kertoa totuutta. Mitä haittaa siitä voisi muka olla, että lapsi uskoo olevansa oikea prinsessa? Kaikki tytöthän kuvittelevat jossain vaiheessa olevansa prinsessoita!

Lue myös: Vauva tuli taloon: ensihetkien selviytymisopas

8. Vauvat tulevat kaupasta

Kun taapero haluaa tietää ihmisen biologian alkeet, sinulla menevät jauhot suuhun. Näinkö nuorelle pitäisi alkaa puhua pippeleistä, pimpeistä, seksistä, siittiöistä ja munasoluista? Niinpä päädyt hätävalheeseen: vauvat ostetaan kaupasta. Pirkka-vauvoja saa K-kaupasta alennuksella ja Stockmannilta voi hankkia laadukkaita vauvoja. Taaperon seuraava kysymys kuuluu: ”Mistä minut ostettiin?”

9. Tutti annettiin pehmoleluvauvalle

Kun tutista pitää päästä eroon, kaikki keinot ovat sallittuja. Näin oikeutat omia valheellisia puheitasi. Taaperon rakkain pehmolelu, Kitti-kissa on saanut pehmolelupoikasia. Poikaset ovat kaupassa ja tarvitsevat kovasti tuttia. Jos he eivät saa sitä, he vain itkevät aamusta iltaan. Kun taapero näyttää tyytyvän selitykseen, ajattelet, että tällä mennään. Mitä väliä, että tässäkään tarinassa ei ole päätä eikä häntää!

Mitä mieltä olet artikkelista?