”Lapsia on suojeltava homojen tapaamiselta – kunnes sinä, arvoisa vanhempi, olet keksinyt miten selität lapsillesi meidän homojen olemassaolon”, päivän vierasbloggari Cary Vaughn kirjoittaa ja tarjoutuu auttamaan.

Olet kenties jo ehtinyt huomata: lasten kasvattaminen tarkoittaa muutakin kuin syöttämistä, rankaisemista ja rahanmenoa. Lapset tarvitsevat ohjausta, heitä on kasvatettava. Ennen kaikkea heitä on suojeltava homojen tapaamiselta – kunnes sinä, arvoisa vanhempi, olet keksinyt miten selität lapsillesi meidän homojen olemassaolon.


 

 


Nykyisinhän lasta ei voi jättää itsekseen katselemaan edes televisiota, sillä ilkeä media näyttää tuon tuostakin homoseksuaaleja lääppimässä toisiaan. Entäpä miten toimia silloin, kun viaton lapsukaisesi näkee kahden miehen kulkevan käsi kädessä? Ja miten selität sen, että kaksi miestä saattaa haluta naimisiin keskenään?

Koska sinulla on epäilemättä kädet täynnä joka tapauksessa yrittäessäsi suojella viatonta lastasi maailman pahuuksilta, anna minun auttaa.

Lue myös: Menikö lapseni pilalle?

Minulla ei ole lapsia (olisin itse asiassa kelvoton isä, sillä vieroksun lapsia), mutta homo, se minä olen. Ja tämä tosiasia tekee minusta pätevän opettamaan, miten lapsille puhutaan homoista.

Jos olet kanssani eri mieltä, saanen muistuttaa niistä lukemattomista kerroista, jolloin joku äiti jossakin huutaa: ”Ja miten ihmeessä muka selitän lapselleni tämän?!” Ei millään pahalla, mutta usein vaikuttaa siltä, että te vanhemmat olette melko pihalla. Mutta ei se haittaa. Minä en ole täällä tuomitsemassa teitä kuin korkeintaan ulkonäkönne perusteella.

Jos olet vanhempi, joka on jo tietää, kuinka kertoa lapsille kypsästi ja rehellisesti homoseksuaaleista, voit nyt hengähtää tovin. Mutta te loput: jatkakaa lukemista…

Ensinnäkin jos sinulla on yhtään tilannetajua, ymmärrät, että kaikkein fiksuinta olisi olla reagoimatta millään tavalla kohdatessanne homon. Lapsi nimittäin reagoi sinun reaktioosi – ja alkaa kysellä. Sitten käy todennäköisesti niin, että mokaat heti alkuun satuilemalla jotain sekavaa siitä, mitä miehet tekevät makuuhuoneissa keskenään (tai kylpyhuoneissa, tai ulkona silloin tällöin koska se on jännittävää, mutta vain yhdesti kylpyammeessa, koska se oli erittäin epämukavaa).

Lue myös: Flirtti tepsii ovuloiviin naisiin

Lapset eivät välitä seksistä, joten miksi turhaan tyrkyttää sitä heille? Jos lapsia ällöttää pelkkä ajatus tyttö- ja poikabakteereista, miksi ihmeessä keksisit heille tarinoita siitä, mitä me homot mahdollisesti työnnämme takapuoleemme?

Mitä tapahtuu, jos lapsesi saa tietää, että ajatus homoista etoo sinua? Silloin käy joko niin, että vaikutuksille alttiista lapsestasi saattaa kasvaa aikuinen, joka ennemmin tai myöhemmin syyllistyy viharikokseen homoja kohtaan. Tai niin, että lapsesi joutuu kasvamaan kaappihomona ja päätyy lopulta vihaamaan itseään.

Miksi teeskennellä, että hyväksyt homot ja heidän elämäntapansa? Jos itse uskot sen olevan väärin, halunnet siirtää kiihkoilevan asenteesi seuraavalle sukupolvelle. Se on toki oikeutesi, mutta jos lainkaan välität lapsesi tulevaisuudesta, opetat hänelle toisten ihmisten kunnioittamista, vaikka nämä olisivat erilaisia kuin lapsesi. Jos et ole sattunut huomaamaan, me homot olemme kaikkialla, ja suurin osa meistä on melko äreissään siitä, että tunget mielipiteinesi häiritsemään rauhallista elämäämme.

Lue myös: Poika leikkii tyttöjen kanssa

Jos haluat lapsesi menestyvän, on myös hyvä muistaa, että tulevaisuudessa ihmiset eivät etene urallaan kutsumalla esimiestään ”homppeliksi” tai saa asiakkaita (jotka saattavat yhtä hyvin olla homoja) vaatimalla näitä väkivallan uhalla luopumaan syntisestä elämäntavastaan.

Neuvoni on tämä: Kun puhut lapsillesi homoista, puhu rakkaudesta. Se on juuri niin yksinkertaista.  Sanot vain: ”He ovat rakastuneita.” Jos lapsesi kysyy, miten kaksi miestä voi rakastaa toisiaan,  joku on jo ehtinyt tahrata heidän käsityksensä homoista. Silloin sinun tehtäväsi vanhempana on kertoa lapsellesi, että jos joku väittää, ettei kaksi miestä muka voisi rakastaa toisiaan, hän on väärässä. Sinä olet lastesi vanhempi, ja lapsesi kuuntelevat sinua. Ja rakkaudesta on lapsille helppo puhua, eikö totta?

Sanomattakin on selvää, että  on paljon helpompaa kasvattaa rakastavaa kuin vihaavaa lasta. Mieti siis, mitä puhut lapsesi kuullen ja ajattele hänen tulevaisuuttaan, sillä meitä homoja on kaikkialla – emmekä totisesti ole katoamassa mihinkään.


Cary Vaughn on bloggari ja huumorikirjoittaja The Reluctant Cat Owner’s Journal-, Lefty Pop- ja Humor Outcasts –julkaisuissa.

Hän asuu Memphisissä Yhdysvalloissa viiden kissan ja pitkäaikaisen, eläinrakkaan elämänkumppaninsa kanssa. Kun hän ei kirjoita, hänet löytää esiintymästä jollain Memphisin monista lavoista.

Hänellä ei ole lapsia, mutta hänellä on äiti, josta muutkin vanhemmat voisivat ottaa oppia.

Caryn löydät osoitteesta: www.reluctantcatowner.com

 

 

.

Mitä mieltä olet artikkelista?