Verkko on täynnä ihmisiä, jotka haluavat kertoa, kuinka lapset pitäisi kasvattaa. Lue Vau.fi:n lista viidestä typerästä kasvatusneuvosta.

Viimeksi päivitetty 22.2.2012

1. Filippiineillä sijaitsevan hienostopäiväkodin opettaja Rosette Robles-Palmario neuvoo Smart Parenting -sivustolla kiljuviin taaperoihin kyllästyneitä vanhempia komentamaan lapsiaan olemaan hiljaa. Jos lapsi käyttäytyy riehakkaasti – toisin sanoen kuten lapset yleensä – pitää lasta muistuttaa käyttämään ”lempeää ääntä”. Hankalien taaperoiden vanhemmat iloitsevat varmasti tästä tiedonmurusesta.

2. Kaikki vanhemmat haluavat, että hänen lapsensa menestyvät maailmassa. Raise Smart Kids -sivusto onkin kehittänyt selkeät kasvatusopit, miten lasta voi vauvasta asti kasvattaa kohti huippuyliopistoa. Jos siis haluat, että vauva menestyy kovassa kilpailussa, saa tutkimusapurahaa ja tekee vanhempien kunnianhimoa tyydyttävää työtä, muista vaihtaa muutaman päivän välein vauvan yllä mobilessa leijailevaa lelua. Pitäähän lapsen saada virikkeitä tullakseen seuraavaksi Einsteiniksi. Vau.fi suosittelee välttämään kasvatusneuvoja, joiden päämääränä on luoda apurahakilvassa pärjääviä älykköjä.

3. Kukapa lapsi ei tykkäisi ranskalaisista perunoista? Varsinkin kun ranskalaiset ovat jokaisen ravintolan lastenlistan perusmössöä. Super Baby Food -sivusto neuvookin valmistamaan taaperoille ranskanperunoita ruoaksi. Nirsolle lapselle kun pitää saada riittävästi ravintoa! Jos ravintopitoisuudet eivät ole kohdallaan, sivusto neuvoo kippaamaan sekaan suolaista parmesanjuustoa. Vielä huonomman neuvon epäterveellisen ruoan syöttämisestä lapselle saa eHow-sivustolta. Jutussa opetetaan palkitsemaan pottatreenit karkeilla. Olisiko sittenkin järkevämpää antaa lapselle terveellisempää ruokaa, vielä kun vanhemmat voivat siihen vaikuttaa?

4. Kirosanat kuulostavat ärsyttäviltä lasten suusta. Circle of Moms -verkkosivulla äidit keskustelevat sopivimmasta menetelmästä siivota tuhmuudet lasten suusta. Toiset kannattavat saippuan pitämistä lapsen suussa minuutin ajan. Herkemmät äidit neuvovat palstalla käyttämään mietoja saippuoita kuten esimerkiksi Dovea. Toiset vanhemmat puolestaan kertovat, että saippua ei ole tehonnut heidän lapsiinsa. Kova kiroilija kun on oppinut nauttimaan saippuan mausta. Nämä äidit ovatkin joutuneet siirtymään tulisiin pippurikastikkeisiin. Kenelläkään suun pesijöistä ei tule mieleen, että paras tapa siivota rumat sanat lapsen kielestä saattaa olla niiden jättäminen huomiotta.

5. Vanhemmille on erityisen noloa, kun lapsi haluaa ottaa maailman haltuun koskettamalla. Really Bad Parenting Advice -sivustolla pelotellaan, että jos ei lapsen kosketteluhalua laita kuriin, kasvaa lapsesta julkinen masturboija. Sivuston kirjoittajalle ei tule kuitenkaan mieleen kysyä, mitä haittaa lapselle voi olla siitä, jos häntä kielletään jatkuvasti tutustumasta maailmaan koskemalla.

Teksti: Jarkko Uro

Kuva: Crestock

 

Lähteet:

Smart Parenting, eHow, Raise Smart Kids, Circle of Moms, Super Baby Food, Really Bad Parenting

 

Lue myös:

Missä menee rajat?
Kasvatus on opastamista
Ongelmista taidoiksi

Mitä mieltä olet artikkelista?