Lue lista kymmenestä asiasta, jotka jokaisen vanhemmaksi aikovan kannattaa tehdä ennen kuin lapset syntyvät.

Viimeksi päivitetty 9.1.2012

1. Kiroilla kuin merimies. Kirosanat tarttuvat lapsiin helpommin kuin rutto. Lasten kanssa sinusta tulee pehmokiroilija, joka toistelee ilmaisuja hitto, himpura, voi vihtorin vesiputous ja voihan venäjä. Tyydytä siis kiroilutarpeesi ennen lapsia, jottei sinun tarvitse pestä omaa suutasi saippualla.2. Tehdä vaarallisia extreme-temppuja, joista olet aina haaveillut, mutta jotka voivat viedä sinulta hengen. Tietysti perheellinenkin voi temppuilla, mutta on varsin ikävää lapsillesi, jos satut kuolemaan traagisessa base jumping -onnettomuudessa.

3. Lähteä iltakävelylle. Lasten kanssa on helppo käydä päiväkävelyllä, mutta iltaisin lapset ovat väsyneitä. Varsinkaan romanttiset kuutamokävelyt puolison kanssa eivät tule kyseeseen kitisevien lasten kanssa.

4. Olla spontaani ja holtiton. Eikö ole hauskaa lähteä hetken mielijohteesta laskettelemaan? Tai miten olisi puolessa tunnissa organisoitu telttaretki läheiseen pusikkoon? Lasten kanssa asiat tapahtuvat hitaasti ja kaikkea on hyvä suunnitella etukäteen. On elettävä aikataulujen ja lasten ehdoilla. Tee siis nopeita ratkaisuja ennen kuin saat lapsia, sillä lasten kanssa villit päiväsi muuttuvat aikataulukangisteluksi.

5. Juoda keskipäivän kalsarikännit. Alkoholin kanssa läträäminen vaikeutuu huomattavasti, kun taloon tulee vauva. Tietysti on perheitä, joissa juodaan surutta, mutta samat perheet ovat usein sosiaalitoimen asiakkaita ja sellaista tulevaisuutta sinä tuskin haluat. Juo siis kunnon kalsarikännit jo silloin kuin suunnittelet perheen perustamista. Voit sitten muistella puolisosi kanssa örvellyksiäsi samalla, kun hoidatte vauvaa.

6. Maata sängyssä koko päivä. Lapset vaativat joka päivä huomattavan määrän huomioita. Jätä siis jäähyväiset päiville jolloin saatoit maata sängyssä ja nauttia elokuvista koko päivän.

7. Tehdä matka Nigeriaan. Malaria on ikävä tauti. Malarialääkkeitä ei suositella pienille lapsille. Levottomilla alueilla on myös ikävä liikkua oman pesueen kanssa. Tee siis se himoitsemasi Nigerian matka ennen lasten hankkimista.

8. Rakastella intohimoisesti keittiön pöydällä. Tietysti perheellinenkin voi rakastella missä huoneessa tahansa, mutta perheellisen lemmenhetket eivät kumpua spontaanista himosta, vaan ne saavat alkunsa yksinkertaisesti siitä tiedosta, että pienokainen on mennyt päiväunille.

9. Käyttäytyä huonosti. Kun saat lapsia, on alettava näyttää esimerkkiä jälkikasvulle. Siksi vaikkapa lautaselle sylkemiset, tavaroiden heittelemiset ja kadulle pissaamiset kannattaa jättää lasten kanssa vähemmälle. On noloa, kun lapsi kertoo tarhassa oppineensa pissaamaan lavuaariin sinulta.

10. Uraohjustella. Monet vanhemmat tietysti painavat pitkää päivää lasten saamisen jälkeen, mutta lasten kannalta olisi parasta, että vanhemmat olisivat tehneet ylityönsä jo ennen lasten syntymää.

Mitä mieltä olet artikkelista?