Vanhemmuuteen liittyy paljon sähellystä. Toiset ovat pudottaneet lapsen. Toiset ovat taas unohtaneet pikku palleroisen kauppaan. Onneksi lapset ovat sitkeää tekoa ja selvinneet seuraavista tapahtumista vahingoittumatta.

Viimeksi päivitetty 11.2.2011

Vauva tippui kaakelilattialle



Vauva-lehden foorumilla nimimerkki Olen täys paska kertoo, kuinka hänen onnistui tiputtaa lapsi lattialle.

”Kävi niin, miten ei pitänyt käydä. Meidän 9kk vauva tippui jalat edellä hoitopöydältä kaakelilattialle ja löi vielä naamansa lattiaan”, nimimerkki kirjoittaa.

Lapsi itki, mutta rauhoittui sitten rinnalle ja nukahti. Syyllisyys kuitenkin rusensi edelleen äidin rintaa.

”Pitäisikö lapsi herättää ja viedä lääkäriin, jos tulikin aivoverenvuoto? Lapsi kuitenkin konttaili ja nousi seisomaan kohta putoamisen jälkeen. Toivon mukaan ei tullut murtumia”, äiti pohtii.

Nimettömänä esiintyvä vierailija lohduttaa lapsensa pudottaneita:

”Tietysti kaikki ovat pudottaneet vauvansa. Ainakin minun tuttavapiirissäni. Milloin hoitopöydältä, milloin sängystä tai vaunuista tai turvakaukalosta. Onneksi vauvat ovat kovaa tekoa.”

Lue myös: Top 40: Näin vanhemmuus on muuttanut minua

”Miksi et nuku, kun väsyttää!” 

Kaksplus-foorumilla tunnustetaan muita syntejä. Nimimerkki pahamieli kirjoittaa huutamisen aiheuttamasta syyllisyydestä.

”En vaan jaksanu sitä vastaan vänkylöimistä ja menin sitten huutamaan parivuotiaalle pojalle ihan kunnolla. Otin pojan kovakouraisesti syliin ja pitelin paikoillaan, että sain puvun päälle”, pahamieli kirjoittaa.

Ellit-foorumilla puhutaan samasta aiheesta. Nimimerkki yrda tunnustaa huutaneensa vauvalle.

”Olen niin poikki meidän 7½ kk nukuttamiseen, että tässä viime viikon aikana olen jo huutanut 3 kertaa vauvalle: miksi et nuku kun kerran väsyttää! En olisi uskonut, että sorrun siihen ja nyt pelottaa, että vauva ei enää pidä minua turvallisena ihmisenä, kun karjuin sille”, yrda kirjoittaa.

Lue myös: Tuoreen äidin pelot

Unohdin lapsen kauppaan

Vaikka vauvoja pidetään itkupilleinä, toisinaan ne ovat niin hiljaa, että vanhemmat unohtavat lapsensa.

”Olin miehen ja esikoisen kanssa kaupassa. Työnsin itse vauvaa vaunuissa. Ostettiin vihanneksia ja hedelmiä ja laitoin ostokset autokärryyn, jota mies työnsi. Ennätettiin lihaosastolle, kun tuttavani tuli kysymään, että missä vauva on? Aivan kamala tunne, kun tajusin jättäneeni vaunut appelsiinihyllyn viereen”, kirjoittaa nimimerkitön Kaksplus-foorumille.

Samanlaisia potentiaalisesti vaarallisia tapauksia sattuu lapsiperheille jatkuvasti. Nimimerkki Vivian avautuu omasta mokastaan samassa ketjussa:

”Unohdin vauvan ison automarketin parkkipaikalle turvakaukalossa maahan! Tajusin vasta jo hetken ajettuani, ettei takapenkillä olekaan ketään. Voitte uskoa sitä paniikkia, kun olin ihan varma, että joku on jo ehtinyt ajaa siihen meiän ruutuun, eikä ole huomannut vauvaa!”

Junaan nouseminen saattaa myös aiheuttaa hajamielisyyttä.

”Junien vuorot olivat muuttuneet ja välissä oli vaihto. Kun olin nostanut junan kyytiin mielestäni aivan kaikki, kävin kurkkaamassa jäikö yhtään kassia laiturille. 2-vuotias seisoi autiolla asfaltilla hämmentyneen näköisenä. Ellen olisi mennyt perään kuristamaan, olisin unohtanut koko lapsen. Tunne oli kamala.”

Lue myös: ”Jättääkö se minut”

Vaippa jäi lattialle – koira söi kakkaa

Kaikki mokat eivät kohdistu lapseen. Joskus vanhempien väsymyksestä aiheutuvasta kohelluksesta koituu lemmikkieläimelle haittaa.

”Unohdin vauvan kakkavaipan vessaan ja koira kävi syömässä kaikki paskat siitä vaipasta. Koira on tiineenä. Eihän siitä ole sille mitään haittaa”, nimimerkki Onko vaarallista kirjoittaa Kaksplus-foorumilla eittämättä hyvin huolissaan ja ahdistuneena.

Mitä mieltä olet artikkelista?