Kännykkä jääkaapissa, roskis lastenrattaissa, jogurttia kahvin seassa, ostoskärryjen heijaamista, pepsiä huonekasveille ja vaatteita roskakorissa. Kaikenlaista kummallista tapahtuu, kun äiti on vähän väsynyt. Nyt äidit kertovat mieleenpainuvimmat kommelluksensa Vau.fi:n foorumilla!

Viimeksi päivitetty 17.3.2017

Jep. Kännykkäni on toisinaan löytynyt milloin mistäkin. Muun muassa kylppärin pyyhekaapista ja jääkaapista. Jääkaapista saattaa löytyä muutakin jännittävää: kerran meinasin esimerkiksi laittaa likaisen sukan vihanneshyllylle. Voin kertoa, että kun äiskä on vähän väsynyt, niin kaikkea kummallista voi sattua.  Enkä ole ainoa!Jogurttia kahviin!

Väsyneet äidit puuhailevat kaikenlaista hämärää erityisesti liikkuessaan ilman jälkikasvuaan. Esimerkiksi Jannina on hukannut voirasian ja kokenut kummallisia muistikatkoja:

Puhelin on varmaan se perus, joka löytyy ihmeellisimmistä paikoista. Omani olen hukannut lapsen vaatekaappiin tai etsinyt vauhkona, vaikka ollut kädessä”, Jannina listaa.

”Olen myös ihmetellyt leipää laittaessa pitkään, mihin oli joutunut voirasia ja penkonut roskiksia myöten kaapit. Löytyi mikrosta. Kuumaan kahviin tuli kertaalleen hulautettua jogurttia maidon sijaan ja täyttä, kuumaa kahvipannua olen myös sovitellut jääkaappiin.”

Väsyneelle äidille myös keskustelu voi tuottaa haasteita:

”Outoja hetkiä on ollut joskus, kun olen jotain kysynyt vaikka mieheltä (joka ilmeisesti on asiaan vastannut) ja sekunnin sadasosassa olen unohtanut, mitä kysyin ja sainko vastausta (ja minkä), mutta en kehtaisi millään kysyä…”

Itsensä heijailua

”Pikkuvauvalla on ollu kärttyisyyttä ja olen tottunut istualleen heijaamaan hänet uneen tai rauhalliseksi. Oon huomannut, että ajatuksissani heijaan itsekseni ilman, että vauva olisi edes sylissä saati samassa huoneessa”, saini kertoo.

Heijailu onkin yleistä äitien keskuudessa:

”Yksin ruokaostoksilla tajusin heijaavani kärryä edestakaisin”, Jannina kertoo. 

Ostoskärryjen heijaaminen edestakaisin kauppareissulla on tuttua”, myös Hattaraa kertoo.

Kyllä, ostoskärryjen heijaaminen on erittäin tuttua myös allekirjoittaneelle, vaikka vauvani on jo kohta koululainen. Toiset vievät heijaamisen kuitenkin vielä pidemmälle:

Tuttavalleni kävi siten, että vedenkeitin ei toiminut (johto ei ollut seinassa). Hän otti keittimen syliin, heijasi hetken ja koetti sitten uudestaan”, Hattaraa kertoo. Heijaaminen ei kuulemma saanut vedenkeitintä vieläkään toimimaan.

Pepsiä kukille ja miehelle kakkatarkastus

Citruksen lista omituisesta käyttäytymisestä on vaikuttava:

”Olen kastellut kukat pepsillä, heittänyt vaippoja vessanpönttöön, vauvan vaatteita roskikseen. Aloittanut puuron teon laittamalla hiutaleita kattilaan, joka jo desinfioi tuttipulloja. Laittanut korviketta omaan kahviin, jääkaappitavaroita nostellut väärään kaappiin… Siinä kai niitä, mitä ekana tuli mieleen vauva-ajoilta”, Citrus listaa.

”Enempää ei uskalla miettiä”, hän nauraa.

Mangusti puolestaan on huolehtinut miehensä tarpeiden tarkkailusta.

Meiän perheestä löytyy varsin huonouninen vauva, ja näin ollen me vanhemmat ja isovanhemmat kärsimme jatkuvasta kaatoväsymyksestä. Toissapäivänä yritin kaikkien läsnäollessa kokeilla mieheltäni, onko kakat tullu housuun. No ei ollu, kumma kyllä. Ihan sisäsiisti mies mulla on. Meikäläisellä kun on usein tapana tarkistaa seisomaan nousseelta vauvalta, tuntuuko takapuolessa kakasta kielivää muhkuraa”, Mangusti kertoo.

Onko teillä tapahtunut kummia pikkulapsi aikana? Lue kaikki tarinat ja kerro omasi: Äiti on vähän väsynyt ja laittoi kännykän jääkaappiin

Mitä mieltä olet artikkelista?