Anna, 25, oli sinkku ja ihastui kahteen mieheen yhtä aikaa. Toisen, Kallen, kanssa hän päätyi parisuhteeseen – mutta ehti harrastaa seksiä myös Jaakon kanssa ennen sitoutumistaan Kalleen. Pari kuukautta myöhemmin hän huomasi olevansa raskaana.

Viimeksi päivitetty 3.8.2012

“Myönnän, että en tiennyt kumpi miehistä oli nuorimman lapseni isä. Huomasin raskauteni vasta kahdeksannella viikolla. Palasin mielessäni ajassa taakse päin kerta toisensa jälkeen, ja joka kerta tulin samaan tulokseen: että Kallen täytyy olla isä”, Anna muistelee.

Koska Anna ei kuitenkaan voinut olla asiasta sataprosenttisen varma, hän päätti olla avoin ja kertoa molemmille miehille tilanteesta. Silloinen kumppani Kalle totesi, että hän kantaa lapsesta vastuun, olipa tämä biologisesti hänen tai ei.

”Ei näytä omalta”

Mutta sitten lapsi syntyi.

”Kalle katsoi lasta ja totesi, että tämä ei muistuta häntä lainkaan. Hän alkoi vaatia DNA-testin teettämistä isyyden selvittämiseksi”, Anna kertoo.

Anna kieltäytyi testistä. Asiasta käytiin lopulta tiukkaa keskustelua puolitoista vuotta.

”Eräänä päivänä Kalle sitten soitti minulle ja sanoi, että minun olisi tultava hänen vanhempiensa luokse, jossa hän itse jo oli. Ajattelin, että sen on oltava jotain tärkeää. Kun sitten saavuin perille, hän heitti kasan papereita syliini. Kalle oli yhdessä isänsä kanssa ottanut DNA-näytteen omasta suustaan ja poikani suusta eräänä iltana, kun olin itse ollut opiskelemassa. Nyt testin tulokset olivat saapuneet. Olin järkyttynyt.”

Irtisanoutui isyydestään

Anna kertoo, että ei olisi uskonut Kallen tekevän niin hänen selkänsä takana.

”Hän oli päättänyt ryhtyä isäksi lapselle, ja isä hän tosiaan oli. He olivat muodostaneet tunnesiteen. Ja minä olin ollut lähes varma, että Kalle on myös biologinen isä”, Anna kertoo.

Anna oli kuitenkin ollut väärässä.

Kalle pakkasi tavaransa, muutti pois ja vaati, että hänen nimensä poistetaan papereista, joissa hänet oli nimetty lapsen isäksi. Tätä varten oikeus vaati virallista isyystestiä, ja tällä kertaa molemmat miehet testattiin.

Testi vahvisti, että ei Kalle vaan Jaakko oli Annan nuorimman lapsen isä.

Uutta elämää kohti

Nyt Jaakko tapaa poikaansa säännöllisesti, ja kaksikon välille on alkanut muodostua hyvä side.

“Nykyisin olen iloinen, että poikani isä onkin Jaakko, ja isä ja poika ovat alkaneet tutustua toisiinsa pikkuhiljaa. Emme kuitenkaan halua kiirehtiä, sillä pojallamme on sisarpuolia sekä minun että Jaakon aiemmista suhteista, ja haluamme ottaa parhaamme mukaan kaikki asianosaiset huomioon”, Anna sanoo.

Jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu.

Mitä mieltä olet artikkelista?