Nordean tutkimuksen mukaan joulun hinta lapsiperheissä on keskimäärin 610 euroa. Oletko miettinyt, paljon sinun joulullasi on hintaa? Me Vau.fi:n foorumilla mietimme. Nyt foorumin jäsenet kertovat, kuinka paljon rahaa heillä kuluu jouluun tänä vuonna!

Viimeksi päivitetty 20.12.2016

Nordean tutkimuksen mukaan joulun hinta suomalaisperheissä on tänä vuonna keskimäärin 517 euroa, joista 305 euroa menee lahjoihin ja 212 euroa muihin jouluhankintoihin. Lapsiperheissä joulun keskimääräinen hinta on peräti 610 euroa!Vau.fi:n foorumin jäsenet laskeskelivat oman joulukulutuksensa hintaa näin:

”Lahjoihin menee eniten”

En ole ennen tätä ikinä laskenut mutta luulen, että aika matalilla summilla pysytään”,  Elma Auroora pohtii.

”Lahjoihin menee eniten, jouluruokia emme itse juurikaan laita, viemisiksi toki jotain. Matkustaminen sukulaisiin maksaa toki myös, arvelisin että parissa kolmessa sadassa eurossa joulun hinta menee meillä”, hän laskeskelee.

Myös Mashnu toteaa, että eniten rahaa kuluu luultavasti lahjoihin. Elintarvikealalla työskentelevät vanhemmat saavat työpaikalta lahjaksi joulukinkut, eikä tänä vuonna ole suunnitelmia matkustaa mihinkään.

”Pieni perhe, minä ja mun mies, yhteinen kohta 2-vuotias poika ja miehellä edellisestä suhteesta teini-ikäinen tytär, joka viettää joulun meillä. Lähisukulaisten lapsille on lahjat ja molempien vanhempia muistettu pienesti”, hän luettelee.

”Ehkä noin 400 euroa lahjoihin yhteensä tänä vuonna”, Mashnu laskee.

Kaikkea 5 euron ja 850 euron väliltä

”Meillä menee aika poskettomasti rahaa jouluun”, Verde toteaa.

”Kummilapsia on 8, joten heidän lahjansa nielee jo noin 250 euroa. Lisäksi lahjat omille lapsille, minä ja mies ostetaan toisillemme jotain pientä, pienet muistamiset lasten kummeille ja isovanhemmille, jouluruoat ja -juomat – meille tulee sukulaisia aatoksi, joulukuusi…” hän luettelee.

”Veikkaan noin 750–850 euroa”, Verde arvioi joulun hinnaksi.

”Mulla on mennyt joululahjoihin nyt 5 euroa. Sekin mun äidille. Poika on 11 kk ikäinen, eikä joulusta vielä niin ymmärrä, joten nautin siitä vielä. Jouluruokaa ei osteta, aatto ollaan anoppilassa”, Jay puolestaan summaa. 

Foorumin jäsenten joulun hinta keskimäärin pienempi

Foorumiketjuun vastanneet arvioivat käyttävänsä tänä jouluna keskimäärin 367 euroa, mikä on selvästi pienempi summa kuin suomalaisperheiden keskimääräinen kulutus jouluna.

Suurin osa rahoista kuluu lahjoihin myös foorumilaisten perheissä.

Oletko miettinyt, paljon sinun joulullasi on hintaa?

Osallistu keskusteluun: Joulun hinta

Mitä mieltä olet artikkelista?