Joululahja ei ole automaattisesti mukava asia, vaan voi pahimmillaan suututtaa saajansa vuosikausiksi. Millainen sitten on surkeasti valittu lahja? Lue keskustelupalstan äitien, noh, mielenkiintoiset kokemukset...

Viimeksi päivitetty 8.12.2022

Lahjat kuuluvat olennaisesti jouluun, mutta aina ne eivät ilahduta saajaansa. Joskus lahjat ovat kaikkea muuta kuin mitä lahjan vastaanottaja toivoisi tai tarvitsisi. Näin kävi nimimerkki Miramarialle:


 


”Kun olin noin viidentoista vanha, sain isältäni lahjaksi ihonmyötäisen suunnistuspuvun. En koskaan suunnistanut ja kärsin teinille tyypillisesti pahasta kroppa-angstista, joten en oikein osannut arvostaa lahjaa. Alakouluikäisenä sain taas pikkusiskoltani lahjaksi barbien. Joka oli omani. Ja jolta puuttui jalka.”

Mummorintsikat anopilta

Nimimerkki MarSka puolestaan sai anopiltaan lahjan, jota ilmankin olisi pärjännyt:

”Sain anopilta sellaiset mummorintsikat… Onpa vielä liian pienet. Ekana on pakko kertoa lahjatoive ku ei menny jakeluun et ei tarvii mitään… ja silti jäi toivottu saamatta..(!?!?) Sanoin jo miehelle et ens jouluna ostan anopille viis numeroa liian isot alushousut lahjaks.”

Marakassi oluttölkistä

Joskus lahja voi olla niin epäonnistunut, että kiukuttaa saajaansa vielä vuosien ja vuosikymmentenkin jälkeen. Hepsin kummisetä teki rimanalituksen omatekoisella marakassillaan:

”Sain joskus pienenä tyttönä (9-12v.) kummisedältä marakassin, tehty olut tölkistä.. pidättelin itkuani koko matkan kotiin. Aiempina vuosina saanut ihan ok lahjoja, mut kai sen vuoden teema oli nuo oluet. Pikkasen yhäkin ärsyttää tää”, heps kirjoittaa.

Todellinen yllätys tiskikonelaatikossa

Nimimerkki mamimamma puolestaan sai ex-puolisoltaan varsin omalaatuisen lahjan, jonka ansiosta joulu sujui riitaisissa merkeissä – eikä ihme:

”Ehdottomasti paskimmat joululahjat olen saanut aikoinani alkoholistinarsisti ex-mieheltäni. Opiskelin vielä silloin ja me sitten asuttiin pienessä opiskelija kämpässä jonkin aikaa. Sieltä kun muutettiin isompaan yhteiseen asuntoon. Puhuttiin että ostetaan asianpesukone, kun aikaisempaan kämppään se ei olisi mahtunut. Seuraavaa joulua vietettiin sitten molempien vanhempien ja sisarusten kesken meidän kämpillä. Olohuoneeseen kiikutettiin valtava paketti ja päällä luki minun nimi. No hirveässä tohinassa sitä tietenkin avaamaan ja kun käin astianpesukoneen kuvan paketin kyljessä , aloin melkein vääntämään itkua tiskaamiseen kyllästyneenä. No kun paketti oli kokonaan revitty auki, pomppasi sieltä miehen kaveri päissään tonttu lakki päässä, ja tonttulakki myös toisen mu**un päässä.
No sitä joulua ei sovussa vietetty.”

Lue lisää keskustelupalstalta: P*skimmat joululahjat

Mitä mieltä olet artikkelista?