Lapsiraatitestasi Muumi-kalenterin, Disney-prinsessakalenterin, Schleichin hevoskalenterin, Lego Friends -kalenterin ja Lego City -kalenterin.

Viimeksi päivitetty 19.11.2014

MuumikalenteriHINTA: 21,95€ (Viime vuonna 19,95)

Vuoden 2014 muumikalenteri sisältää ajankohtaisesti Muumit Rivieralla -elokuvan hahmoja. Jokaisen luukun takaa löytyy yksi muumihahmo. Hahmot ovat laadukkaan tuntuisia ja niissä on runsaasti yksityiskohtia.

Jokaisesta luukusta on luvassa hyvin valmistettu muumihahmo.

Kalenteri sopii kaikenikäisille muumifaneille.

”Tämä olisi ihan kiva kalenteri minulle”, toista luokkaa käyvä Lotta kertoo.

Myös Enni pitää muumeista. Hattivatit, Mymmeli ja Pikku Myy ovat kolmivuotiaan mieleen. Myös pojat leikkivät hetken muumeilla.

Disney-prinsessakalenteri

HINTA: 19,95

Disney-kalenteri tarjoaa lapsille kasan värikästä pahvia. Samalla rahalla saa laadukkaampia lelukalentereita.Prinsessavaiheessa oleville tytöille suunnattu Disney-prinsessakalenteri tuottaa pettymyksen. Ensinnäkin hahmot ovat kevyen ja halvan oloisia. Jos prinsessahahmoja verrataan muumeihin tai Schleichin hevosiin, hahmojen yksityiskohdat ovat epätarkempia.

Kalenterista löytyy ainoastaan 8 prinsessahahmoa. Loput luukut sisältävät pahvisia huonekaluja ja pahvisia hahmoja. Kalenterin sisältö on halvemman oloinen kuin Muumikalenterin sisältö. Hinta on kuitenkin ainoastaan 2 euroa halvempi kuin muumikalenterissa. Kalenterin hinta-laatusuhde on lelukalenteritestin kehnoin.

Kalenterin visuaalinen ulkonäkö sai kuitenkin äitiraadilta kiitosta.

”Tämä on visuaalisesti hieno kalenteri. Tässä on tosin niin paljon pahvia, että pitää olla tosi systemaattinen ja siisti perhe, että jaksaa kerätä joulukuussa tällaisia pahviläpysköitä”, Eve huomauttaa.

Kalenterin anti: pahvia ja hataroita muoviprinsessoita.

 

Schleichin hevoskalenteri

HINTA: 29,95

Schleichin hahmot ovat kalliita mutta myös erittäin laadukkaita.Kalenteritestin kallein kalenteri sisältää laadukkaita eläinhahmoja, ratsastajan ja muuta eläinten hoitoon liittyviä tarvikkeita. Lelut on valmistettu kestävästä ja laadukkaasta muovista kuten kaikki Schleichin eläinfiguurit.

Kalenterista löytyy hevosen ja ratsastajan lisäksi myös koira, aitoja, heinäpaali, ruokasäkki ja muita hevosten hoitoon liittyvää pientavaraa.

Jos lapsi pitää Schleichin eläinhahmoista, hevoskalenteri on laadukas ja varma valinta lapselle. Raadin tytöt innostuvatkin laittamaan hevoselle suitset.

”Tahdotko sinä tämän hevosen”, Lotta kysyy Enniltä.

Kolmevuotias raatilainen ei voi vastustaa.

”Joo”, Enni vastaa.

Lego Friends -kalenteri

HINTA: 22,95

Sekä Lego Friends- että Lego City -kalenterit tuottavat eniten leikkiä. Kun Friends-kalenteri avataan, lapset hiljentyvät kiinnostuksesta ja alkavat innostuneina rakentamaan – toisin oli karkkikalenterien kanssa, sillä makeiset saivat lapset riehaantumaan.

”Voin auttaa Enniä kokoamaan. Siinä on tällaiset reiät. Saat kissalle rusetin”, Lotta sanoo.

”Mä osaan itse”, Enni sanoo, mutta samalla yksi osa tippuu maahan.

Lego Friends -kalenterin lelut ovat suunnattu tytöille, mutta myös pojat leikkivät niillä.

Paketin mukaan 3-vuotias on liian nuori Friends-kalenterille. Lego Friends on suunnattu 5–12-vuotiaille. Vaikka Enni on hyvin innostunut Friends-legoista, hän pudottelee kuitenkin pieniä osia jatkuvasti maahan. 

Ohjeet ovat luukkujen toisilla puolilla. Vilhelm ja Lotta tekevät ohjeiden mukaan, vaikka Vilhelm onkin julistanut, että tykkää enemmän City-legoista.

Ohjeet eivät kuitenkaan ole kaikkien mieleen.

”Kokoan alusta. En tee ohjeiden mukaan”, Myrsky kertoo.

Vaikka Lego Friends on suunnattu tytöille, myös pojat rakentavat erittäin innokkaasti myös Friends-legoilla. Mukana on legoja, joista suunnittelijat ovat ilmeisesti ajatelleet tyttöjen pitävän. On esimerkiksi kissa, tyttö, ruoka-astioita.

Sekä Enni että Lotta valitsevat lopuksi Lego Friends -kalenterin suosikikseen.

Lego City -kalenteri

Hinta: 22,95

Lego City -kalenteri on Myrskyn ja Vilhelmin suosikki,, mutta myös tytöt leikkivät innokkaasti City-legoilla. Kalenterissa on useita perinteisiä legoukkoja, jotka alkavat elää keittiön pöydällä välittömästi omaa elämäänsä.

Leikkiminen Lego City -kalenterin ukkoleilla on hauskaa: poliisi kaataa kahvia hattuunsa.”Mä olen poliisi”, Myrsky huomauttaa.

”Mä oon sun poliisiauttaja”, Vilhelm jatkaa leikkiä.

”Ou jee! Mä oon roisto”, Lotta jatkaa.

”Tää juo kahvia. Oho meni ohi. Nyt kaikki kahvi meni hattuun”, Myrsky leikkii ja nauraa päälle.

Raadin nuorimmainen kapinoi poikajuttuja vastaan.

”Nämä ovat tosi tyhmiä”, Enni julistaa, mutta ankarasta arviostaan huolimatta hän jatkaa leikkimistä City-legoilla.

Lego-kalenterit saavat myös äideiltä kiitosta.

”Nämä ovat tosi kivoja”, Marita kiteyttää.

Kalenteri sisältää näin paljon legoja.

Mitä mieltä olet artikkelista?