Vaikka kontaktien määrää suositellaan nyt rajoittamaan, Suomen RFSU kertoo, että kondomien ja liukuvoiteiden myyntimäärä on kääntynyt hienoiseen kasvuun.

Viimeksi päivitetty 1.4.2020

Seksuaalisuus kukoistaa karanteenioloista huolimatta, ja yhtenä osoituksena siitä on kondomien ja liukuvoiteen myynnin kasvu viimeeksi kuluneiden viikkojen aikana.

Maailmalta on kantautunut huolestuttavia uutisia siitä, että kondomien saatavuudessa saattaisi olla toimitusongelmia, sillä useimmat maailman kondomitehtaista sijaitsevat Aasiassa. Suomen RFSU Oy:n toimitusjohtaja Katariina Kurikka arvioi, että kondomien saatavuus Suomen osalta näyttää hyvältä.

”Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on uutisoitu kondomituotannon ongelmista erityisesti eräässä Malesiassa sijaitsevassa kondomitehtaassa. RFSU:lla on kuitenkin useita tavarantoimittajia eri puolilla Aasiaa, ja tuo kyseinen tehdas ei kuulu meidän toimittajiimme – Malesia ei ole meidän tuotantomme kannalta merkittävässä roolissa”, Kurikka toteaa.

Kurikan mukaan tilanne varastolla on hyvä ja lisää kondomeja on jo matkalla Aasiasta Suomeen. Lisäksi valmistus on edelleen käynnissä lukuisissa tehtaissa.

”Uskon että kondomeja riittää Suomen markkinoilla jatkossakin, ja tarvetta niiden hamstraamiseen ei ole.”

Raskaustestien myynti lisääntyy lomien jälkeen

Toistaiseksi poikkeusolot eivät ole merkittävästi vaikuttaneet raskaus- ja ovulaatiotestien myyntiin.

”Raskaustestien osalta myyntikäyrissä on yleensä nousut sekä kesälomien jälkeen, elo-syyskuussa, että joululoman jälkeen tammikuussa. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä karanteenielämä vaikuttaa myynteihin, tuleeko nousua esimerkiksi touko-kesäkuussa”, Kurikka pohtii.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?