Millaista on äitiys? Äitiys on... Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että äidiksi tuleminen on jotain niin erityislaatuista, että oikeita sanoja sen kuvaamiseen on lähestulkoon mahdotonta löytää? Esimerkiksi näin sen voi muotoilla. Katso ja lue koskettava kuvaus.

Viimeksi päivitetty 24.1.2014

 Tämä video kostuttaa paatuneemmankin katsojan silmäkulmat – puhumattakaan hormonipöllyissään muutenkin kaikesta liikuttuvasta tuoreesta vanhemmasta. Sisällön suomenkielinen käännös löytyy videon alta.


 


Video: YouTube/Boba

Tunsin sinut. Olit herne. Sitten sitruuna. Ja sitten munakoiso. Noudatin neuvoja. Luin kaksitoista kirjaa, lopetin kahvinjuomisen.

Huomasitko, että minua pelotti?

Juttelin sinulle, laulelin… En ollut vielä valmis.

Mutta sitten olit siinä. Kymmenen varvasta, kolme ja puoli kiloa. Rakkautta. Isoa, painavaa rakkautta.

Pitelin sinua sylissäni. Ruokin sinut. Ymmärsin, että viettäisin loppuelämäni tehden asioita, jotta sinä olisit onnellinen – ja että sinä tekisit minut onnelliseksi.

On aikoja, jolloin haluan luovuttaa. Saatat minut hulluuden partaalle. Sinun takiasi olen halunnut heittäytyä äitini jalkoihin ja kertoa hänelle: nyt tajuan.

Mutta sitten kutsut minua – ja tartut käteeni pienillä sormillasi.

Me kasvamme yhdessä. Näemme maailman uutena. Avaan sydämeni ja rakkaus sataa päällesi. Kikatat, ja minä teen sen yhä uudelleen. Ja me kävelemme käsi kädessä.

Kunnes päästät irti.

Minä tein sinut, mutta sinä teit minusta äidin.

Mitä mieltä olet artikkelista?