Kotiäitiys

Mitä oikein teet kaiket päivät?

Kuva: Heath Robbins Photography

Kuva: Heath Robbins Photography

Voi onnekkaita kotiäitejä: Siellä sitä vaan vedetään lonkkaa päivät pitkät, katsotaan saippuasarjoja ja ehkä vähän askarrellaan. Elämä on yhtä pitkää lomaa!

Tulostettava versio

Eräänä iltana, kun mies tuli töistä kotiin, kotipihalla vallitsi täysi kaaos. Lapset leikkivät mudassa päällään vain pyjamat,  roskia lojui pitkin poikin pihamaata. Vaimon auton ovi oli auki, kuten oli myös kodin ovi. Mies eteni sisälle taloon, jossa häntä oli vastassa vielä suurempi sekasotku. Jalkalamppu oli kaatunut ja matot sykkyrällä seinää vasten.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

Olohuoneessa televisiosta vyöryivät piirretyt, leluja ja vaatteita oli pitkin lattioita. Keittiössä tiskiallas pursusi likaisia astioita, lautasilta läikkynyt aamiainen oli levinnyt pitkin pöytää ja koiranruokakupin sisältö pitkin lattiaa.  Pöydän alta löytyi lasinsirpaleita ja takaoven edestä kasa hiekkaa.

Mies kiirehti yläkertaan etsimään vaimoaan lelu- ja vaatekasojen yli loikkien. Hän oli huolissaan: ehkä vaimo oli sairas tai ehkä jotain muuta vakavaa oli tapahtunut.

Vaimo löytyi makuuhuoneesta.  Päällään yöpaita hän lepäili sängyssä ja luki kirjaa. Vaimo nosti katseensa kirjasta, hymyili miehelleen ja kysyi, kuinka tämän päivä oli sujunut. Mies katsoi vaimoaan hämmentyneenä ja kysyi puolestaan: ”Mitä täällä on tapahtunut?”

Vaimo hymyili taas ja vastasi: ”Sinähän ihmettelet aika usein, mitä oikein oikein teen päivät pitkät?”

”Niin?”

”No, tänään en tehnyt sitä.”

* * * * * * * * * * * * * * * *

Lisää äitiydestä:

Testaa: Oletko ammattiäiti vai uramamma?
Onko äitiys unelma-ammattisi vai oletko enemmän uranainen? Viihdytkö paremmin hiekkalaatikon laidalla kuin kokouksissa? Jos et vielä tiedä vastausta, tee Vau.fi:n testi ja hämmästy tuloksesta!

Siivoaminen on äidin taakka
” "Usein ajatellaan, että hyvän äidin velvollisuuksiin kuuluu kodista huolehtiminen, kun taas hyvään isyyteen riittää vanhempana oleminen"

Yltiöäidin elämä on suorittamista
Yltiöäideillä on selkeä – ja omasta mielestään peräti ainoa oikea – käsitys siitä, miten arkea pyöritetään tai ainakin, että miten arjen kuuluisi sujua. Kokemus vastuusta ei kuitenkaan ilahduta vaan mieltä painavat väsymys ja pettymys.

Liian kiltit äidit
Olenko hyvä äiti? Olenko tehnyt tarpeeksi lapseni eteen? Kysymykset ovat tyypillisiä varsinkin liian kilteille naisille, jotka unohtavat itsensä äitiyden rytäkässä.

(Tämä on internetissä pitkään kiertänyt tarina, jonka kirjoittaja tuntematon. Jos tunnistat tekstin jonkun tietyn henkilön kirjoittamaksi, ilmoitathan siitä meille osoitteeseen vau@vau.fi)

Kuva: Crestock

ILMOITUS

etusivulla nyt


Lähetä kommentti
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 2
Melko puusilmäinen kirjoitus
Kirjoittaja Kommentoiden 15.08.2013
No olipas kirjoitus. Itse teen kotona töitä ja hoidan samalla lasta että käyn kaupassa sekä siivoa tarvittaessa. Vaimoni käy päivätoissä kodin ulkopuolella. Mielestäni ainakin yhden lapsen hoitaminen on helppoa kuin heinänteko jos asiat osaa organisoida. Turha siinä on kotiäitien mussuttaa kuinka kiirettä pitää jos omaa lasta kotona hoitaa ja siinä samassa pitäisi hoitaa kotia.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Juu
Kirjoittaja Jaakko Parantola 26.10.2012
Lelujen siivous=15min
Vaatteiden siivous kaappiin+pesu=30min
Ruokailut ja muut rutiinit=max 1h

Turha kuvitella että tuo mitään työntekoa on kun päiväkodissa hoituu paljon suuremmat porukat per työntekijä.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

 

 

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.