adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Kotiäitiys

Mitä oikein teet kaiket päivät?

Kotiäideillä ei useimmiten tosiaan ole mitään tekemistä.

Kotiäideillä ei useimmiten tosiaan ole mitään tekemistä. Kuva: iStockphoto

Voi onnekkaita kotiäitejä: Siellä sitä vaan vedetään lonkkaa päivät pitkät, katsotaan saippuasarjoja ja ehkä vähän askarrellaan. Elämä on yhtä pitkää lomaa!

Eräänä iltana, kun mies tuli töistä kotiin, kotipihalla vallitsi täysi kaaos. Lapset leikkivät mudassa päällään vain pyjamat,  roskia lojui pitkin poikin pihamaata. Vaimon auton ovi oli auki, kuten oli myös kodin ovi. Mies eteni sisälle taloon, jossa häntä oli vastassa vielä suurempi sekasotku. Jalkalamppu oli kaatunut ja matot sykkyrällä seinää vasten.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Olohuoneessa televisiosta vyöryivät piirretyt, leluja ja vaatteita oli pitkin lattioita. Keittiössä tiskiallas pursusi likaisia astioita, lautasilta läikkynyt aamiainen oli levinnyt pitkin pöytää ja koiranruokakupin sisältö pitkin lattiaa.  Pöydän alta löytyi lasinsirpaleita ja takaoven edestä kasa hiekkaa.

Mies kiirehti yläkertaan etsimään vaimoaan lelu- ja vaatekasojen yli loikkien. Hän oli huolissaan: ehkä vaimo oli sairas tai ehkä jotain muuta vakavaa oli tapahtunut.

Vaimo löytyi makuuhuoneesta.  Päällään yöpaita hän lepäili sängyssä ja luki kirjaa. Vaimo nosti katseensa kirjasta, hymyili miehelleen ja kysyi, kuinka tämän päivä oli sujunut. Mies katsoi vaimoaan hämmentyneenä ja kysyi puolestaan: ”Mitä täällä on tapahtunut?”

Vaimo hymyili taas ja vastasi: ”Sinähän ihmettelet aika usein, mitä oikein oikein teen päivät pitkät?”

”Niin?”

”No, tänään en tehnyt sitä.”

* * * * * * * * * * * * * * * *

Lisää äitiydestä:

Siivoaminen on äidin taakka

Usein ajatellaan, että hyvän äidin velvollisuuksiin kuuluu kodista huolehtiminen, kun taas hyvään isyyteen riittää vanhempana oleminen"

Yltiöäidin elämä on suorittamista

Yltiöäideillä on selkeä – ja omasta mielestään peräti ainoa oikea – käsitys siitä, miten arkea pyöritetään tai ainakin, että miten arjen kuuluisi sujua. Kokemus vastuusta ei kuitenkaan ilahduta vaan mieltä painavat väsymys ja pettymys.

Liian kiltit äidit

Olenko hyvä äiti? Olenko tehnyt tarpeeksi lapseni eteen? Kysymykset ovat tyypillisiä varsinkin liian kilteille naisille, jotka unohtavat itsensä äitiyden rytäkässä.

 Päivitetty 19.05.2017
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 3
Voi teitä miehiä..
Kirjoittaja Minni 06.05.2014
Totta että yhden lapsen hoitamisen (ainakin jos ei enää vauva) rinnalla ehtii tehdä muutakin. Pieni lapsi kuitenkin vaatii koko ajan jonkun aikuisen huolehtimaan, ei voi jättää siis HETKEKSIKÄÄN yksin. Itse en 2- ja 4-vuotiaiden äitinä uskaltaisi tuollasta tempausta tehdä, että joku päivä en tekisi mitään. Muahan syytettäisiin heitteillejätöstä, jos jompi kumpi kuolisi, mikä on täysin mahdollista!
Ruokailuun max tunti? Meillä syödään ainakin monta kertaa päivässä eli ruuanlaittoineen ja keittiön (ja pöydän alustan ym.) siivoomisineen menee varmasti kauemmin kuin tunti päivästä.
Pyykinpesuun ym vaatehuoltoon saattaa mennä 30min jos pestään vain yksi koneellinen.
Päiväkodin henkilökunta hoitaa 3-5 lasta, riippuen lasten iästä. MUTTA työpäivä on vain 8 tuntia! Ruoka tulee sekä hlökunnalle että lapsille jostain muualta, ja viedään kärry pois. Siivoojat on siellä erikseen palkattuna. Eikä siellä pyykkiäkään pestä. Saati sitten muita kotitöitä.
Mielipiteitä OIKEASTI kotiäideiltä/-isiltä?
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Melko puusilmäinen kirjoitus
Kirjoittaja Kommentoiden 15.08.2013
No olipas kirjoitus. Itse teen kotona töitä ja hoidan samalla lasta että käyn kaupassa sekä siivoa tarvittaessa. Vaimoni käy päivätoissä kodin ulkopuolella. Mielestäni ainakin yhden lapsen hoitaminen on helppoa kuin heinänteko jos asiat osaa organisoida. Turha siinä on kotiäitien mussuttaa kuinka kiirettä pitää jos omaa lasta kotona hoitaa ja siinä samassa pitäisi hoitaa kotia.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Juu
Kirjoittaja Jaakko Parantola 26.10.2012
Lelujen siivous=15min
Vaatteiden siivous kaappiin+pesu=30min
Ruokailut ja muut rutiinit=max 1h

Turha kuvitella että tuo mitään työntekoa on kun päiväkodissa hoituu paljon suuremmat porukat per työntekijä.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun