On rattaita ja yhdistelmävaunuja, juoksuvaunuja ja kaupunkivaunuja, umpikumisia pyöriä ja ilmatäytteisiä renkaita, heittoaisaa ja vaikka minkälaista kuomua... Ja sitten on se hinta. Kuinka paljon saa maksaa hyvistä vaunuista? Onko kalliimpi aina parempi, vai voiko muutamalla satasella saada toimivan pelin? Konkarit kertovat oman kokemuksensa Vau.fi:n foorumilla!

Viimeksi päivitetty 7.3.2017

”Tässä alkaa olemaan vaunujen kattelu edessä, ja valinnanvaraahan on sanalla sanoen paljon. Ensimmäisenä on heränny kysymys noista hinnoista. Kun on vaunuja 300 eurolla ja on vaunuja 1 200 eurolla, niin kiinnostaa lähinnä, että mikä tuohon hintaan vaikuttaa”, Salme pohtii Vau.fi:n foorumilla.


 


Voisi olettaa maalaisjärjellä, että kalliimmat on laadukkaammat ja siten kestävät pidempään, mutta onko asia sitten niin, ettei noita 300 euron vaunuja saa kestämään esim. 5 vuotta aktiivisessa käytössä?”

Salme toteaa, ettei todellakaan aio laittaa yli tuhatta euroa vaunuihin, jos edes puoliakaan siitä. 

”Kiinnostaa vain, miksi joku ostaa 1 200 euron vaunut, jos saman asian saa neljänneksellä tuosta. Eli onko nuo ~300 euron vaunut aivan susia, vai voiko niillä oikeasti pärjätä monta vuotta?” Salme kysyy.

Hinta ei aina kerro laadusta

”Meillä oli yhdistelminä noin 500 e maksaneet, ei mitkään merkkivaunut. Hinta-laatusuhde oli kohdillaan, huolto pelasi tarvittaessa hyvin liikkeen kanssa ja olin tyytyväinen”, Anell kertoo. 

Anell on aiemmin pettynyt niin monta kertaa kalliisiin merkkituotteisiin, ettei edes kuvitellut maksavansa tuhatta euroa vaunuista. 

”Pari vuotta myöhemmin kuitenkin tykästyin Emmaljungan Scooter-rattaisiin, ja kaikkien periaatteideni vastaisesti ostin ne”, Anell paljastaa. ”Jo ensimmäisen vuoden aikana rattaista meni kuomu sököksi, kasaussysteemistä alkoi palikat irtoilla, ja jatkuvasti sai olla tekemässä säätöjä, kun vaunut kulkevat niin vinosti.”

”Kohtuuhinnallakin saa hyvää”, Anell toteaa.

Cupcake on samaa mieltä: ”Täällä halppisvaunujen omistaja! Firkon-merkkiset löytyy. Maksoivat muistaakseni 250 e, enkä ole yhtään huonoa puolta löytänyt, ja pian 9 kk niillä on tullut rallattua! Kokemusta on merkeistä Gesslein, Emmaljunga ja Carena, eikä yksikään edellä mainituista vedä vertoja millään tapaa noille meijän rattaille.”

Merkkivaunuilla parempi jälleenmyyntiarvo, mutta kiinnitä mieluummin huomiota siihen, millaiseen käyttöön vaunut tulevat

Ramsi taktikoi vaunujen ostossa ja tilasi arvokkaammat merkkivaunut Saksasta puoleen hintaan. Suomessa vaunut olisivat maksaneet 1 200 euroa, mutta nyt vaunut maksoivat talvipusseineen ja muine lisävarusteineen noin 700 euroa.

”Toimitusajat ovat kyllä pitkät, noin 810 viikkoa, mutta kun ajoissa tilailee, niin voi säästää yllättävän pitkän pennin”, Ramsi vinkkaa.

”Toiveissa elän, että noilla olisi parempi jälleenmyyntiarvo sitten, kun niitä ei enää tarvita”, hän kertoo. 

Ramsi ei kuitenkaan katsoisi vain hintaa vaan sitä, millaiseen tarpeeseen vaunut tulevat.

”Miten ja missä vaunuja käytät? Kuljetko enemmän hiekkateillä ja maaseudulla, jolloin isot pyörät ovat ehdottomat? Jos taas tykkäät kuljeskella kaupungissa ja esimerkiksi kaupoissa, suosittelen kääntyviä etupyöriä, jotka helpottavat kääntelyä ja vaunujen pyörittelyä huomattavasti. Kuljetko paljon autolla, eli miten helposti vaunut pitää saada kasaan ja kuinka paljon tilaa ne saavat viedä?” Ramsi havainnollistaa.

Kuinka paljon sinä olet valmis maksamaan vaunuista? Osallistu keskusteluun ja lue enemmän kokemuksia: Halvat vaunut vs. kalliit vaunut.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?