Töihin paluu ja päiväkodin aloitus on suuri mullistus perheelle, mutta lähes jokaisella se on edessä ennemmin tai myöhemmin. Päiväkodin aloitus on aivan varmasti jännittävää ja hämmentävää, jopa pelottavaa lapselle, mutta sitä se on myös äidille! Vau.fi:n foorumilla äidit kertovat nyt, millaista päiväkodin aloittaminen oli.

Viimeksi päivitetty 30.8.2016

Jokaisen äidin vanha kaveri: syyllisyys


 

 


”Päiväkotiin laittaminen oli mulle ihan kauhea päätös. Pelottaa, miten käy äiti-lapsisuhteen kanssa. Jos näen lastani joinain päivinä vain muutaman tunnin, kuinka voisin olla hänelle se tärkein ihminen?”

Töihin paluu totta vie jännittää, ja monille ajatus lapsen pitkistä hoitopäivistä nostaa syyllisyyden pintaan.

”Voi olla, että suurempi haaste on äidin sopeutua uuteen tilanteeseen kuin lapsen”, nimimerkillä winks kirjoittava äiti toteaa. Ja totta tosiaan, lapset näyttävät sopeutuvan päiväkodin arkeen nopeasti!

Turha pelko pois: ”Lapsi kyllä tietää, ketkä ovat isä ja äiti”

”Meidän kohdalla lapsi kyllä tietää kuka on isä ja äiti ja kenen perään huudetaan”, winks lohduttaa.

Winks kertoo, että lapsi tykkää tosi paljon päiväkodista – hän kertoo, että kuvaavaa on, kuinka taapero marssi joululomalla tarhareppu selässään ympäri taloa ja toisteli tarha-sanaa omalla kielellään, tah tah!

”Nyt jo vanhempana tykkää edelleen tarhasta, vaikka on aamuja, jolloin ei haluaisi lähteä. Mutta kun sinne päästään, niin hyvä että saa edes halin.”

Mannikan vinkki: Hoidon alkaessa kannattaa illat pitää pientä sylissä ihan niin paljon kun toinen vaan haluaa

Kuinka teillä on sujunut päiväkodin ja töiden aloitus? Osallistu keskusteluun: Pieni lapsi ja työt.

Mitä mieltä olet artikkelista?