Mikä on tyypillisesti se hetki, jolloin lapselle tulee pissahätä? Mitä lapsi tekee, kun ystäväsi soittaa? Tarha-aamuina lasta on melkein mahdoton saada ylös sängystä, mutta kuinka käykään viikonloppuisin? Jos olet vanhempi, tiedät.

Viimeksi päivitetty 30.6.2014

1. totuus: Lapsen pukemiseen menee aikaa. Vielä enemmän siihen saa kulumaan kallisarvoisia minuutteja, jos lapselle tulee pissahätä vasta, kun vaatteet ovat päällä. Pissallahan ei missään tapauksessa voi käydä ennen pukemista. Silloin lasta ei yksinkertaisesti pissata.


MAINOS | PAMPERS: Mitä kosketus merkitsee vauvalle?


 

2. totuus: Vauva nukkuu pinnasängyssä. Sopiva hetki pikaerotiikalle! Ehditte vaihtaa vain muutaman suudelman, kun vauva on jo hereillä ja itkee pinnasängyssä. Seuraavalla kerralla sitten.

Tutustu myös: Kuinka monta lasta sinun kannattaa hankkia? TESTAA niin tiedät!

3. totuus: Saatat näyttää kavereittesi mielestä tosi nuorekkaalta ja rennolta, mutta lapsesi on asiasta täysin eri mieltä. Seuraava yhtälö toteutuu kaikissa lapsiperheissä: mitä makeamman näköisenä pidät itseäsi, sitä nolommalta näytät lastesi silmissä.

4. totuus: Päätät vaihtaa pukluisen paidan puhtaaseen. Vauva puklaa paitasi likaiseksi heti, kun otat hänet takaisin syliisi. Opetus: vauvan kanssa ei edes kannata yrittää näyttää puhtaalta.

5. totuus: Olet tulossa illansuussa kotiin. Lapsi on ollut virkeä ja höpöttänyt niitä näitä takapenkillä. Yhtäkkiä tapahtuu muutos. Vain viisi minuuttia ennen kuin olette kotiovella, lapsi simahtaa. Pikku torkut piristävät lapsen, eikä nukkumisesta tule mitään moneen tuntiin. Seuraavana aamuna lapsi on tietenkin väsynyt ja pahantuulinen.

6. totuus: Teini-ikäisetkö muka hankalia? Kokeilepa pärjätä 2-vuotiaan kanssa.

7. totuus: Kun sinulla on konttaava vauva talossa, yrität tietenkin pitää lattian mahdollisimman siistinä. Kaikki pikkuesineet on kerätty hyvissä ajoin talteen. Tästä huolimatta konttaava vauva löytää maasta mitä vaarallisimpia vierasesineitä maisteltavaksi.

8. totuus: Et ole puhunut kenellekään aikuiselle viikkoihin. Kun hyvä ystäväsi soittaa sinulle pitkästä aikaa, ilahdut suunnattomasti. Miten mukavaa onkaan jutella hetki aikuisten kesken! Ilo kuitenkin vaihtuu pian suuttumukseksi, sillä lapsesi pimahtavat täysin heti, kun vastaat puhelimeen. Taaperosi roikkuu lahkeessasi ja vauva kirkuu sitterissä. Jos et ymmärrä lopettaa puhelua heti paikalla, taaperosi töräyttää kunnon kakat housuihinsa.

9. totuus: Olet ostanut lapsesi toivoman kalliin autoradan. Lapsesi päätyy kuitenkin leikkimään lelujen mukana tulleilla muovipusseilla ja pahvilaatikoilla. Tästä huolimatta lelukaupassa lapsi hinkuu juuri sitä kalleinta lelua.

10. totuus: On tarhapäivä. Lapset pitäisi saada ensin aamupuurolle ja sitten puettua. Kello tikittää, mutta lapset vain makaavat sängyissään. Kun yrität herättää lapsia, he ovat kuin koomapotilaita. Silmät saattavat avautua, mutta katse on tyhjä. Toisin on vapaapäivänä. Silloin, kun ei ole kiire yhtään mihinkään, lapsesi päättävät herätä kello viideltä aamulla. Tietenkään nämä aamuvirkut eivät viihdy omin päin hereillä ja niin he hyppivät päälläsi, kunnes sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vääntäytyä ylös sängystä.

11. totuus: Teet lasten suosikkiruokaa päivälliseksi. Kuvittelet tietenkin, että lapsesi hihkuisivat riemusta. Tästä huolimatta saat palautteeksi ainoastaan yökkimistä. Suosikkiruoka onkin hirvittävän pahaa. Siihen jopa meinataan tukehtua. Lapsen hartaana toiveena olisi syödä sitä eilistä ruokaa, jota kukaan ei suostunut nielemään, ja jonka olet jo heittänyt pois.

12. totuus: Lapsilla on tapana yllättää vanhemmat ikätasostaan poikkeavalla älykkyyden osoituksella. Varaudu kuitenkin siihen, ettei tämä älykkyys ole pysyvää laatua. Tyypillisesti lapsi näyttää vähemmän älykkään puolensa heti seuraavaksi ja kertoo kaikkein älyvapaimmat kakkapissajuttunsa.

13. totuus: Lapsilla on uskomaton kyky löytää suosikkijuttuja kaupasta. Kun olet lapsen kanssa ostoksilla, haukansilmäinen lapsesi kertoo sinulle jokaisen hyllyrivin ja -paikan, jolta löytyy karkkia, leluja ja sokerisia muroja. Jokaisen halutun tuotteen kohdalla joudut tietenkin käymään pitkän neuvottelun siitä, tuleeko tuote kärryyn vai ei.

14. totuus: Älä koskaan heitä menemään epämääräisiä nurkissa lojuvia muoviosia ennen kuin olet varmistanut lapseltasi, onko kyseessä esimerkiksi avaruusaluksen moottorinosa tai kenties nukelle laitettava kaulakoru. Jos heität elämää suuremman osan roskikseen, saatat joutua penkomaan roskasäiliötä tuntikausia tai vaihtoehtoisesti kuuntelemaan päivätolkulla itkua ja syytöksiä.

15. totuus: Isket vasaralla sormeen ja kirosanat kirpoavat huuliltasi. Lapsesi sattuu kuulemaan kirouksesi. Voit olla varma, että lapsi toistaa sanan opettajan, anopin tai papin kuullen.

Mitä mieltä olet artikkelista?