Esikoiselle leikkikaveri, seuraksi ja turvaksi... Moni toivoo lapsille pientä ikäeroa, mutta onko ikäerolla loppujen lopuksi mitään merkitystä? Vau.fi:n foorumilla naiset kertovat nyt omat kokemuksensa sisarusten välisestä isosta ikäerosta.

Viimeksi päivitetty 11.1.2016

”Huomaan, että on paljon perheitä, joissa kaikki lapset ovat vielä pieniä”, kahden teini-ikäisen äiti, Ansaki, kirjoittaa.


 

 


”Meillä on siis vauvahaaveita, ja isommat lapset ovat jo 15 ja 16 vuotiaita. Onko muita, joilla olisi samanlainen tilanne? Tai kokemuksia siitä, miten vanhemmat lapset ovat suhtautuneet vauvauutiseen?” Ansaki kyselee Vau.fi:n foorumilla.

Ikäeroa 9 ja 14 vuotta: ”Suhtautuvat pikkusiskoon hyvin”

”Meillä miehen vanhemmat lapset olivat 9- ja 14-vuotiaita, kun ensimmäinen yhteisemme syntyi”, nimimerkillä TiikeriLukas kirjoittava kertoo. 

”Suhtautuivat hyvin pikkusiskoon, joskin heistä vain nuorempi vietti enemmän aikaa pikkusiskon kanssa. Nuorempi oli myös selkeän ylpeä pikkusiskosta ja kiinnostunut hänen kehityksestään”, Tiikerilukas muistelee.

Kun pariskunnalle syntyi toinen yhteinen lapsi, uuden tulokkaan saapuminen ei enää samalla tavalla kiinnostanut isompia sisaruksia.

”Siitä huolimatta isompien suhde näihin meidän pieniin on hyvä. Toki enemmän voisivat nähdä toisiaa”, TiikeriLukas toteaa.

Ikäeroa 15 vuotta: ”Olemme erittäin läheisiä”

Iiidduskalla ja hänen pikkuveljellään on ikäeroa 15 vuotta. Iiidduska itse on 20-vuotias ja hän on 5 kuukauden ikäisen vauvan äiti. Enoksi Iiidduskan veli tuli noin 4-vuotiaana. 

”Hän alkoi olla hieman mustasukkainen minusta vauvan takia”, Iiidduska kertoo.

”Meillä on aina ollut tosi lämpimät välit veljeni kanssa. Olen hoitanut häntä pienestä asti ja meillä on ihan omat jutut aina! Hän majailee aina viikonloppuisin minun ja mieheni luona yötä ja kutsuu minua joskus vahingossa jopa äidiksi.”

”Luulisin, että ikäerolla ei sisarusten välillä ole mitään väliä, jos vanhempaa sisarusta kiinnostaa pienemmän asiat ja osaa ottaa tämän omalla tavallaan mukaan asioihin”, Iiidduska toteaa.

”Mekin käymme veljeni kanssa yhdessä puistoissa, uimassa, elokuvissa ja hän on aina niin otettu kun pääsee kanssani viettämään aikaa, tai minun ja mieheni luokse kylään! Olemme kyllä erittäin läheisiä ja tekemisissä aina kolmekin kertaa viikossa, ja yötä hän on luonani vähintään joka toinen viikko”, hän kertoo.

Onko sinulla kokemusta isosta ikäerosta? Osallistu keskusteluun: Iso ikäero lapsilla

Mitä mieltä olet artikkelista?