Lapsi- ja talounelmat käyvät usein yksiin. Monella tulee niin kova hoppu, ettei talo- ja vauvaprojekteja malteta erottaa toisistaan. Talon rakentaminen maha pystyssä tai vauva sylissä on kuitenkin haastavaa, kertovat eri keskustelupalstojen kirjoitukset.

Viimeksi päivitetty 10.9.2010

”Ihan rätti poikki koko hemmetin urakkaan. Hermo niin kireellä. Jos kesällä päästään kotiin, niin olis kiva”, kirjoitetaan Vauva-info-foorumilla.


 

 


Sama kirjoittaja julistaa luopuvansa kaikenlaisista remonttihommista ainakin kymmeneksi vuodeksi.

”Ensin pitää mitata, oikaista, paikata, tasottaa, silottaa ja valita uusi rakennusaine ja sävy tähän parisuhteeseen ja lasten kanssa oloon”, hän kirjoittaa.

Nimimerkki Titu avautuu puolestaan omasta käytöksestään samassa ketjussa:

”Hermot on kyllä mennyt useaan kertaan. Uskon, että kärsivällisyys on koetuksella useimmilla rakentajilla. Oli sitten raskaana tai ei”, Titu huomioi.

Toisille äkäpusseille vauva on ollut voiman lähde.

”Joskus isäntä oli tosi huonolla tuulella. Mä vein silloin vauvan isännän luo. Ole siinä sit viel hermona, ku vauva väläyttää valloittavan hampaattoman hymynsä. Meille ainakin vauva antoi voimia siihen aherrukseen”, nimimerkki taustalla kirjoittaa Kaksplus-foorumilla.

Taloushuolia

Rakentaminen vie usein enemmän rahaa kuin mitä hankkeeseen on budjetoitu. Kun nainen on jäämässä juuri äitiyslomalle, saattaa rakentamisen tuottamat taloushuolet tuntua ylitsepääsemättömiltä.

”Nyt tässä justiinsa neuvottelin lisää lainaa, kun ei tuo alkuperäinen budjetti pitänyt paikkaansa. Huolettaa suunnattomasti tuleva vuosi, kun siitä nimenomaan haluaisi nauttia lapsen kanssa täysillä, eikä tuumailla raha-asioita”, kirjoittaa raskausviikolla 24 oleva Jellonamamma82 Vauva-info palstalla.

Rahansäästötoimenpiteet saattavat jopa häätää perheen vanhasta kodista rakennusprojektin ajaksi.

”Nukumme yöt asuntovaunussa. Toki vaunu on vanhempieni pihalla, joten päivisin voimme olla vanhempieni asunnolla”, nimimerkki alannah kertoo Kaksplussan keskustelualueelle.

Ratkaisu on ongelmallinen vauvan takia.

”Mittää sitteriä vaunuun ei voi ottaa, kun silloin ei jää liikkumatilaa. Eikä vauvaa voi lattiallekkaa laittaa”, alannah pohtii.

Lue myös: Lapsiperhe muuttopuuhissa

Ero vai onni?

Talonrakennusprojektit ovat raskaita, eikä rakennusaikana tapahtunut ero ole tavaton. Tämä kannattaa ottaa huomioon projektia aloittaessa, sillä puolivalmiista talosta on vaikea päästä eroon.

”Rakennamme taloa. Se on puolivalmis, enkä halua enää jatkaa yhteistä elämäämme. Auttakaa, olen ihan liemessä”, kirjoittaa nimimerkki mitä teenSuomi24-foorumilla.

Lue myös: Ero lapsiperheessä

Vastaukset ovat hyytävää luettavaa. Puolivalmiista taloprojektista voi suhdanteesta ja markkinoista riippuen tulla iso lasku maksettavaksi. Suuren riskin kääntöpuolella helmeilee auvoinen omakotielämä.

”Talosta on tulossa ihana, justiinsa sopiva meidän perheelle ja sitä me innolla odotetaan”, kirjoittaa Jellonamamma82 kaiken huolen keskeltä.

Lue myös:

Unelmana kerrostalo
Jättääkö se minut?
Joutilaan vanhemman jalanjäljillä

Mitä mieltä olet artikkelista?