Kaikkien aikojen kotimaan matkailukesä häämöttää jo aivan kulman takana. Kurkkaa mitä muut perheelliset suunnittelevat tekevänsä ja saa ideoita!

Viimeksi päivitetty 10.5.2021

Me kysyimme ja VAU.fi:n lukijat vastasivat! Kuluneen vuoden epävarmuus näkyy myös tulevan kesän suunnitelmissa – tai pikemminkin niiden puutteessa. Valtaosa kyselyyn vastanneista, 44%, kertoo, että tänä vuonna kesäloman tekemiset päätetään kokonaisuudessaan vasta kesäkuukausien aikana. Lähes yhtä moni, 40% vastaajista, kertoo että suunnitelmia ja varauksia tehdään vähän ennakkoon, ja valtaosa päätetään kesäkuukausien aikana.


 


Suosituimpia loma-aktiviteetteja ovat päiväretket lähiseudun kohteisiin, mökkeily omalla tai vuokramökillä ja hotellissa tai kylpylähotellissa yöpyminen.–

Tonnin lomabudjetti – ehkä jopa kahden

Joka neljäs perheenäiti kertoi suunnittelevansa useamman päivän retkiä kotimaassa ja joka viides merkkasi aikomuksekseen tehdä roadtripin Suomessa. Vähiten kiinnostusta herättivät telttailu ja caravan-elämä matkailuautolla tai -vaunulla huristellen.

Useimmat kyselyyn vastanneet (58%) merkitsivät kesän lomabudjetikseen 500–2000 euroa.

Tiedot saatiin selville, kun VAU.fi-verkkomedia kysyi uutiskirjeensä tilaajilta tulevan kesän lomasuunnitelmista: kyselyn vastasi yli 1500 raskaana olevaa naista tai pienten lasten äitiä.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?