Kun vauva tulee taloon, uudenvuoden perinteet saattavat muuttua. Toisissa perheissä vedetään juhlapyhät vanhan kaavan mukaan. 

Viimeksi päivitetty 30.12.2011

”Me ollaan menossa kaksiin eri pippaloihin 2 kuukautisen vauvan kanssa. Toiset alkavat viideltä ja ovat aikuisten bileet. Toiset alkavat seiskalta, ja sinne on tulossa kolme pariskuntaa lasten kanssa”, vierailija kirjoittaa Plaza-forumilla.Nimimerkki ei ota paineita vauvan yöunista. Hän kirjoittaa:

”Ollaan bileissä niin kauan kuin vauva jaksaa olla nätisti tai osaa nukkua vieraassa paikassa. Jos tulee ahdistus, niin sitten lähdetään kotiin.”

Toiset vanhemmat ovat saaneet lapsettomilta ystäviltään kiitosta juhlakäyttäytymisestään. 

”Kaverit arvostavat sitä, että jaksetaan osallistua kekkereihin eikä olla häivytty maisemista lapsen tulon myötä”, toinen nimimerkki kirjoittaa samassa ketjussa. 

Lue myös: Maailma kiinnostaa vauvaa 

Ehdottomasti kotona 

Toisille vanhemmille uudenvuodenvietto kotona on itsestään selvä ratkaisu. 

”Ei ole koskaan tullut mieleenkään lähteä lasten kanssa aikuisten lapsettomiin kekkereihin. Ensinnäkin siinä menisi oma ilta ihmeelliseksi. Toisekseen se voisi häiritä muita juhlamielisiä paikallaolijoita”, nimimerkki kirjoittaa. 

Kirjoittaja päättelee vauvan häiritsevän aikuisia useasta eri syystä. 

”Vauva voi häiritä niin vapaaehtoisesti lapsettomia, jotka haluavat viettää lapsetonta elämää, tahdostaan riippumatta lapsettomia jotka eivät halua juhlimaan lähtiessään muistutusta tyhjästä sylistä kuin myös vanhempia jotka ovat jättäneet lapsensa hoitoon ja tuntevat kaipuun ja omantunnon pistoksia toisten vauvan nähdessään.” 

Lue myös: Näin lohdutat vauvaa: 20 vinkkiä

Balille vai Malesiaan?

Jos pirskevaihtoehdot alkaa ahdistaa, pakkaa lapset lentokoneeseen ja suihkauta perheesi toiselle puolelle maapalloa.

”Suunnittelemme matkaa jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Meidän lapset ovat matkan aikaan vajaa 3,5 v ja 1,5v”, Plaza-foorumilla pohditaan.

Perhe on innostunut ajatuksesta viettää uuttavuotta Balilla, mutta sadekausi saa heidät muuttamaan suunnitelmaa. Niinpä he suuntaavatkin Singaporen kautta Malesiaan.

Satoi tai paistoi, perhe viettää varmasti ikimuistoisen uudenvuoden.

Mitä mieltä olet artikkelista?