Perheväkivaltaan saa välitöntä apua myös joulunpyhien aikana. Vuoden toiminnassa ollut Nollalinja-puhelinpalvelu auttaa 24/7.

Viimeksi päivitetty 21.12.2017

Joulu ei ole kaikille kepeä ja iloinen juhla. Toisissa perheissä joulutunnelman yllä leijuu väkivallan uhka.Vaikka poliisitilastojen pohjalta tiedetään, että nimenomaan pyhät ovat perheväkivallan näkökulmasta poliisia työllistävää aikaa, apua haetaan usein vasta joulun jälkeen. Asia on nähtävissä esimerkiksi Google-hauista. Väkivaltaan apua etsivät Google-haut yleistyvät vasta muutaman viikon päästä joulusta – usein vasta tammikuussa.

 

”Hakujen määrä on runsaimmillaan vasta tammikuussa. Miksi perheväkivaltaan liittyvien hakuihin syntyy korkein piikki vuodesta toiseen vasta viikkojen päästä?” Google-analyysiä Nollalinjalle tehnyt Eeva Koutaniemi pohtii.

Nollalinjan tilastojen mukaan kolmasosa soitoista tulee vuorokauden sisällä konkreettisesta uhkatilanteesta.

”Olen pohtinut, miksi useammat eivät ota yhteyttä matalan kynnyksen Nollalinjaan ennen kuin ongelmat kärjistyvät. Nollalinjaan voi soittaa nimettömänä ja hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Vaikka meille tulevien soittojen määrä onkin kasvanut, uskoisin tarvetta olevan vielä selvästi enemmän”, THL:n erikoistutkija Johanna Hietamäki kertoo.

Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005 ja lisätietoja palvelusta löytyy osoitteesta www.nollalinja.fi.

Mitä mieltä olet artikkelista?