Pikkujoulut ja alkuraskaus sopivat huonosti yhteen. Tiedon raskaudesta haluaa mieluusti pitää itsellään, mutta toisaalta työkaverit epäilevät välittömästi, jos kieltäytyy drinksuista. Näillä neuvoilla selviät juhlaillasta!

Viimeksi päivitetty 15.10.2018

Olet lääkekuurilla

On useita lääkkeitä, joiden kanssa alkoholin käyttöä ei suositella. Voit esimerkiksi väittää olevasi antibioottikuurilla. Jos sinulla ei ole ollut kuuriin sopivaa flunssaa edellisellä viikolla, voit vaikka sanoa syöväsi antibiootteja emätintulehdukseen. Työtoverisi tuskin alkavat tivata enempää ja antavat sinun istuvan kuivin suin.Lue myös: Raskaana Facebookissa

Näyttele juomista

Ihmiset eivät kyttää toinen toistensa, sillä oma juoma kiinnostaa enemmän. Kostuta vain kielesi juomassa ja kaikki luulevat sinun juovan. ”Unohda” lasi kädestäsi heti tilaisuuden niin salliessa, tai käy kaatamassa sopivan tilaisuuden tullen drinkkisi vessanpönttöön.

Tilaa alkoholittomia

Oletko nirson ihmisen maineessa? Jos olet, sinua onnisti. Voit nimittäin kieltäytyä juomasta samaa juomaa muiden kanssa ja käydä tilaamassa itsellesi omat alkoholittomat tiskiltä.

Jos olet aina ennen juonut kaiken mikä eteesi kannetaan ja tilaamaan shotteja päälle, tämä suunnitelma todennäköisesti tulee olemaan hiukan vaikeampi.

Rieku tappiin saakka

Jos käytöksesi on jo muutenkin epäilyttävää ja lähdet juhlista ensimmäisenä, moni haistaa palaneen käryä.

Ole siis parhaasi mukaan täysillä mukana. Tanssi ja bailaa aivan kuin muutkin työkaverisi. Kun ravintolat menevät kiinni, ihmettele vielä kovaan ääneen jatkojen puutetta.

”En voi olla krapulassa”

Vetoa siihen, että seuraavan päivän menot estävät sinua juomasta. Et vain voi mennä konservatiivisen isäsi syntymäpäiväjuhliin krapulassa tai ajaa pitkää matkaa mökille.

Työkaverisi todennäköisesti vastaavat, että ainahan sitä yhden voi juoda. Käy vaivihkaa tilaamassa esimerkiksi ginitonic – ilman giniä tietenkin – ja lipittele sitä jäiden sulaessa.

Tule autolla pikkujouluihin

Varsinkin jos olet työkavereidesi kuski, muut juhlijan jättävät sinut ilolla alkoholittomaan olotilaan. Miinuspuolena: olet työkavereidesi kuski.

Kerro raitistuneesi

Vuosikausien kostea elämä on nyt ohi ja olet nähnyt valon – vesiselvä elämä, täältä tullaan! Valmistaudu epäuskoisiin ilmeisiin ja vaikeisiin jatkokysymyksiin. Tämä ei ole se helpoin tie!

Jätä pikkujoulut kokonaan väliin

On miljoona syytä, joihin vedoten et yksinkertaisesti voi mitenkään osallistua. Pitää pestä suihku, anoppi on tulossa kylään tai vapaapalokuntalaisharjoituksesi menevät juuri päällekkäin tämän kanssa. Sinä tiedät parhaiten, mihin syihin kannattaa vedota työpaikallasi. Joskus tämä on se helpoin – ja vähiten kysymyksiä herättävä – tapa. Bonuksena saat kunnon yöunet, etkä joudu katselemaan/kuuntelemaan alkoholin marinoimia työkavereitasi!

 

Mitä mieltä olet artikkelista?