Jorvin sairaalan synnytysosaston ovet sulkeutuvat tiistaina 27.2.2018, ja synnyttäjät ohjataan uusiin tiloihin Espoon sairaalaan.

Viimeksi päivitetty 23.2.2018

Jorvin sairaalan synnytystoiminta muuttaa vieressä sijaitsevaan Espoon sairaalan neljänteen kerrokseen 27.2.2018 klo 8.00. Siihen saakka voi hakeutua synnyttämään Jorvin sairaalaan.

Uudet tilat synnyttäjille

Viime vuonna valmistunut Espoon sairaala on osa Jorvin sairaalakampusta.

– Meillä on nyt Espoon ja Jorvin sairaaloissa erinomaiset edellytykset tarjota hyvää hoitoa kaikille synnyttäjille. Muuttovaiheessa sairaalassa olevien synnyttäjien hoito järjestetään tarkoituksenmukaisimmassa paikassa, koska muuttomatka on lyhyt, sanoo apulaisylilääkäri Aulikki Saari-Kemppainen.

Jorvin sairaalassa toimii edelleen äitiyspoliklinikka sekä yksi synnyttäneiden osasto, sekä lisäksi vastasyntyneiden osasto sairaalahoitoa tarvitseville vastasyntyneille.

4500 synnytystä vuodessa

Espoon sairaalassa arvioidaan olevan synnytyksiä vuodessa 4500. ​Synnytysosastolla on 9 synnytyshuonetta, kaksi leikkaussalia keisarileikkauksia ja muita toimenpiteitä varten sekä perheheräämö. ​

Synnyttäneiden osastoilla on yhteensä 29 hoitopaikkaa yhden hengen huoneissa. Äidin ja vauvan lisäksi huoneissa voi yöpyä yksi aikuinen. ​Yksiköissä on sitouduttu WHO:n ja Unicefin Vauvamyönteisyysohjelmaan. ​

Lue lisää: Näin vauvamyönteisyys toteutuu Suomen sairaaloissa

Mitä mieltä olet artikkelista?