Isäksi tai äidiksi tuleminen muuttaa ihmistä. Myös elokuvat koetaan vanhempana eri lailla: Jotkut niistä saattavat itkettää tai ahdistaa niin paljon, että on parempi jättää katsomatta. Tässä vanhemmille sopimattomien leffojen TOP 5.

Viimeksi päivitetty 29.9.2011

1. Tie (2009)

 

Cormac McCarthyn Pulitzer-palkitusta The Road -kirjasta dramatisoitu samanniminen elokuva ei ole herkkua – varsinkaan isille.

Elokuva alkaa katastrofilla. Pariskunnan idyllisen talon ulkopuolella liekehtii. Maailma on kuolemassa. Kymmenen vuoden päästä pariskunta riitelee siitä, pitäisikö heidän perheen tehdä itsemurha. Tilanne on niin toivoton, että suurin osa perheistä tappavat itsensä.

Isä ei anna periksi. Vaimon tehtyä itsemurhan isä ja poika vaeltavat läpi aavikoituneen maailmaan, jossa mies joutuu taistelemaan vanhoista koiranruokapurkeista pitääkseen poikansa hengissä. Hyytävää!

Lähde: Wikipedia

 

2. Unohdetut (2004)

 

Elokuvassa Unohdetut Telly Parretin lapsi kuolee 11-vuotiaana traagisessa onnettomuudessa. Tämä on tosin vasta alkua.

Telly ei osaa päästää irti. Hän käyttää päivänsä kotivideon tuijottamiseen. Lopulta kaikki muut kuin Telly unohtavat pojan. Jopa Tellyn mies Sam ei enää muista, että heillä olisi koskaan ollut lasta. Tästä alkaa vanhempien syvimpiä pelkoja koskettava painajaismainen kuvaelma: Onko Telly päästään vialla vai onko maailmassa jokin kamala voima, joka pyyhkii lapsiin liittyviä muistoja ihmisten päistä?

Tämän elokuvan voi katsoa kokonaisuudessaan YouTubessa.

Lähde: Imdb.com

 

3.Yksin kotona (1990)

 

Suloisen lapsitähti Macaulay Culkinin läpimurtokomedia on lapsista varmasti hulvaton. Yksin kotiin jäänyt Kevin nimittäin selviää mainiosti yksin kotona, vaikka vanhemmat unohtavat hänet joululoman ajaksi yksin kotiin. Sen lisäksi, että lapsi pärjää kuin aikuinen, Kevin kaiken lisäksi päihittää taloon tunkeutuvat murtomiehet.

Komediallisuudesta huolimatta elokuva ei välttämättä lämmitä vanhempien sydäntä. Mitä jos oikeasti lapsi jäisi yksin kotiin? Ajatus on hyvin ahdistava.

Realistisemman kuvauksen yksin kotiin jäänestä esiteinistä antaa vanhempien eroa käsittelevä elokuva Squid and the Whale (2005), jossa viikonlopuksi kotiin unohdettu lapsi juopottelee ja oksentelee ympäriinsä.

Lähde: Imdb.com

 

4. Holly (2006) 

 

Prätkäkundin moottoripyörä sattuu hajoamaan Kambodžassa ilotalon eteen. Mies tapaa 12-vuotiaan prostitioidun tytön, joka haluaa miehen ostavan hänet. Tästä alkaa miehen epätoivoinen yritys  pelastaa lapsikaupan uhri, Holly.

Lapsiprostituutio on iso ongelma Kambodžassa. On hyvä, että aihetta käsitellään elokuvan keinoin. Filmatisointi on kuitenkin erityisen ahdistava vanhemmille. Tieto seksiorjuuteen myydyistä pikkulapsista on niin raskas, että sen sysää mahdollisimman kauaksi omasta arjesta.

Lähde: Imdb.com

5. Kuningattaren sisar (2008)

 

 

Englannin kuningas Henrik VIII on paniikissa. Kuningatar ei ole saanut poikalasta ja kansa on jäämässä ilman miesperillistä.

Kuningas yrittää epätoivoisesti hankkia rakastajattaren, joka tuottaisi hänelle poikalapsen. Boylen  suvun miehet kehittävät juonen, jossa kaksi tytärtä, Anne ja Mary liehittelevät kuningasta tarkoituksenaan tulla raskaaksi hänelle. Elokuvassa lapsenteosta tulee silkkaa politiikkaa ja vallantavoittelua. Erittäin ahdistava näkökulma niin iloiseen asiaan kuin raskauteen.


Lähde: Imdb.com

 

Mitä mieltä olet artikkelista?