Alan Lawrence halusi auttaa Down-poikaansa saavuttamaan unelmansa. Niinpä graafikkoisä tekee poikansa kanssa kuvasarjaa, jossa Downin syndrooma ei estä ketään lentämästä.

Viimeksi päivitetty 1.7.2015

Kun lääkäri kertoi, että Alan Lawrencen viidennellä lapsella on Downin syndrooma, monenlaiset tunteet nousivat pintaan.

”Pelkäsin. Olin hämilläni. Olin vihainen. Häpesin. Nämä tunteet peittivät alleen ilon uudesta tulokkaasta. Tiesimme hyvin vähän Downin syndroomasta”, Alan kertoo.

NBC Newsin tekemässä haastattelussa Alan Lawrence kertoi, ettei hän halunnut ihmisten näkevän kuvia pojastaan Wilistä. Hän ei halunnut, että ihmiset tietävät hänen pojallaan olevan Downin syndrooma.

Alanin vaimo herätteli hänet ongelmallisesta ajattelutavasta. Heidän pitää pystyä näkemään lapsessa muutakin kuin pelkkä syndrooma, ja ottamaan vastaan sen mitä tuleman piti. Heidän lapsensa kun oli terve, onnellinen ja kaunis.

Puolitoistavuotias Wil ilahduttaa muita

Perheen muut lapset odottivat innolla Wiliä, vaikka he tiesivät hänen syndroomastaan.

”Wil tuo hyvin paljon iloa kaikkien ihmisten elämään. On vaikea selittää, miksi näin on. Ihmiset vain hymylevät, kun Wil on heidän seurassaan”, Alan kertoo.

Pieni päivänsäde Wil on opettanut kaikille perheenjäsenille tärkeitä asioita.

”Hän on auttanut meitä katsomaan stereotypioiden ohitse”, Alan sanoo.
Koko perhe lomailemassa.
Wil halusi lentää – ja isä auttoi häntä haaveessaan

Siitä lähtien, kun Wil oppi kääntymään mahalleen, Wil on halunnut lentää. Kerran Wil makasi vatsallaan, vei kätensä taaksepäin ja alkoi liikuttaa jalkojaan ikään kuin olisi lähdössä lentoon.

”Yhtenä päivänä päätin toteuttaa pojan unelman”, Alan kertoo.

Alan on valokuvaaja ja graafikko. Niinpä hän pystyi tekemään kuvasarjan, jossa Wil todellakin näyttää lentävän. Alan pitää Wiliä itse ilmassa ja poistaa itsensä kuvankäsittelyohjelmalla.

Wil Can Fly -kuvasarja on levinnyt varsinkin Yhdysvalloissa laajalti.

Down-ihmisillä on paljon annettavaa

”Toivomme, että tämä projekti saa ihmiset ajattelemaan niitä stereotypioita, joita usein liitetään Downin syndroomaan. Wil ei ole mikään taakka meidän perheellemme. Olemme tavanneet mahtavia ihmisiä, joilla on Downin syndrooma. Heillä on todella paljon annettavaa”, Alan huomauttaa.

Perhe on saanut kuvista rutkasti positiivista palautetta.

”Saamme ympäri maailmaa viestejä, kuinka Down-ihmisen tapaaminen on tehnyt heidän elämästään rikkaampaa”, Alan kertoo.

Seuraa Alanin and Wilin elämää: thatdadblog.com, InstagramFacebook ja YouTube.

Mitä mieltä olet artikkelista?