Isän oli tarkoitus jättää lapsensa päivähoitoon matkalla töihin. Kävi kuitenkin niin, että isä unohti ja lapsi jäi kuumaan autoon useaksi tunniksi. Ovatko ihmiset nykyisin niin väsyneitä ja stressaantuneita, että se vaikuttaa jo heidän kykyynsä toimia vastuullisina vanhempina? 

Viimeksi päivitetty 25.5.2011

Lapsi kuoli tiistaina Etelä-Ruotsissa jäätyään kuumaan autoon. Isän piti viedä 2-vuotias poika päiväkotiin, mutta hän unohti hoitaa asian. Poika jäi kuumaan autoon koko päiväksi.

Isä muisti vasta iltapäivällä, että oli unohtanut käydä aamulla päiväkodilla. Ulkolämpötila on kiivennyt 24 asteeseen varjossa. Isä löysi poikansa elottomana autosta.

Isää syytetään kuolemantuottamuksesta. Kuulustelujen jälkeen isä vietiin sairaalaan. Syyttäjä Mats Svensson kertoo isän olleen hyvin huonossa kunnossa.

Lue myös: Hellekelin vaarat vauvalle

Vastaavia tapauksia useita

Vuonna 2011 italialaisessa Anconan kaupungissa yliopistolla työskentelevän miehen piti jättää 22 kuukautta vanha tyttärensä hoitoon työmatkan varrelle.

Toisin kuitenkin kävi. Tyttö unohtui kuumaan autoon isänsä työpaikan parkkipaikalle viideksi tunniksi. Sairaalaan kiidätetty tyttö kuoli saamiinsa vammoihin muutamia päiviä myöhemmin.

Lue myös: Kylmä ja kuuma voivat olla haitaksi

Kuumuus vaarallista

Mitä pienempi lapsi on, sitä huonommin hän kestää kuumuutta. Pysäköity auto lämpenee keväälläkin helposti neljäänkymmeneen asteeseen. Vauva saa kuumassa autossa nopeasti lämpöhalvauksen.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?