Korkeasta kuumeesta kärsinyt neljävuotias menehtyi tehohoidossa. Hänen vanhempiaan uhkaa tuomio taposta.

Viimeksi päivitetty 15.2.2012

Luca Monsellato menehtyi pitkään jatkuneeseen flussaan. Huonokuntoinen poikaa oli hoidettu kotona ainoastaan fenkoliteellä.

Lapsen isä, Marcello Monsellato on tunnettu homeopaattisen lääketieteen asiantuntija. Hän on toiminut alalla yli 20 vuotta.

Molemmat vanhemmat pitivät homeopaattista lääkitysti riittävänä lapsen sairauteen.

Syyttäjä tutkii asiaa

”Tutkimme tällä hetkellä, joutuvatko pikku Lucan vanhemmat syytteeseen siitä, etteivät antaneet kunnollista lääketieteellistä hoitoa lapselleen riittävän aikaisin”, syyttäjä Alberto Santacatterina kertoo Telegraphin haastattelussa.

Lapsen vanhemmat ovat puolestaan harkinneet syytettä sairaala vastaan. Heidän mukaansa lääkärit eivät hoitaneet tehtäviään kunnolla.

Suosio laskee Italiassa?

Vaihtoehtoinen lääketiede on Italiassa suosittua. Maassa on pelkästään homeopatian asiantuntijoita 5000. Lucan tapaus saattaa muuttaa italialaisten suhtautumista homeopatiaa kohtaan.

Homeopaatit ovat eri mieltä.

”Tilastojen mukaan vain 21 ihmistä on saanut sivuvaikutuksia homeopaattisista tuotteista viimeisen viiden vuoden aikana. Määrä on pieni verrattuna siihen, kuinka moni on kuollut yllättäviin lääkereaktioihin”, homeopaattisten tuotteiden maahantuoja, Fausto Panni puolustautuu.

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: iStockphoto

Lähde: Telegraph

Vaihtoehtohoidoista apua lapsettomuuteen?

Luontoretki helpottaa ADHD-oireita
Säteilytämmekö lapsemme sairaiksi?

Mitä mieltä olet artikkelista?