Kiinalainen äiti valehteli tyttärelleen, ettei hän ole tämän oikea äiti. Syyksi äiti kertoo tyttären huonon käytöksen. Äiti pelkäsi, että hänen tyttärestään tulisi hemmoteltu kakara, jos tyttö eläisi lapsuutensa rikkaan perheen biologisena lapsena.

Viimeksi päivitetty 22.10.2013

Rouva Shen kertoi Shenyangin iltauutisissa, että huolestui aikoinaan Cheng Cheng -tyttärensä kurittomuudesta ja huonosta koulumenestyksestä. Ongelmana oli, että Shenin aviomies oli hyvin varakas. Cheng Cheng oli kasvamassa röyhkeäksi ja laiskaksi rikkaan perheen lapseksi.Äiti keksi silloin oivan konstin puuttua ongelmiin. Hän kertoi Cheng Chengille, ettei ollut tämän oikea äiti. Valheen mukaan rouva Shen oli lupautunut ystävänsä kuolinvuoteella pitämään huolta tämän tyttärestä.

Lue myös: Vauvaa haukuttiin rumaksi TV-ohjelmassa 

Rahaa ei tipu yliopiston jälkeen

Aluksi Cheng Cheng kieltäytyi uskomasta äitiään. Mutta kun valhe lopulta upposi tyttären tajuntaan, lapsen käytös muuttui.

Cheng Cheng alkoi tehdä todella paljon töitä koulumenestyksensä eteen. Hänen röyhkeäksi käynyt asenteensa katosi ja hänestä tuli kuuliainen.

Rouva Shen oli tehnyt selväksi tytölle, että rikas perhe ei tukisi tyttöä kuin yliopistoon saakka. Siitä eteenpäin Cheng Chengin oli tultava toimeen omillaan. Näin äiti siis uskotteli lapselleen.

Lue myös: Äidit puhuvat äitismeillä 

Tytär ei olisi menestynyt ilman valhetta

Tyttären koulumenestys ei ainoastaan parantunut, vaan tapahtui huima loikkaus. Cheng Cheng opiskeli itsensä huipulle.

Valmistumisen jälkeen hän siirtyi työskentelemään Shanghaissa sijaitsevaan ohjelmistoyritykseen ja tienaa nyt hyvin.

Rouva Shen kertoo olevansa todella ylpeä tyttärensä saavutuksista. Hän on kertonut tyttärelleen 10 vuotta kestäneestä valheesta.

”Jotkut ihmiset eivät ehkä hyväksy kasvatusmetodejani, mutta jos olisin kertonut totuuden, hän olisi vain tyytynyt ympäristöönsä, eikä hänellä olisi ollut motivaatiota ja tulevaisuudennäkymiä, mitä hänellä nyt on”, Shen sanoo.

Lue myös: Äiti on lihava, ruma ja kamala 

Kiinalaisen psykologi pitää arveluttavana

Ankara kasvatus on yleistä Kiinassa. Lapset opetetaan kuuliaisiksi vanhempiaan kohtaan. Vanhemmat myös vaativat lapsiltaan paljon enemmän kuin länsimaiset vanhemmat. Monet kiinalaiset pitävät kuitenkin yllä esitetyn kaltaisia kasvatusmenetelmiä liian äärimmäisinä.

”On tärkeää opettaa lapsille itsenäisyyden arvo. Rouva Shenin kasvatusmenetelmät eivät sovi jokaiseen perheeseen. Meidän pitää myös pitää huolta lapsen henkisestä kasvusta, eikä ainoastaan keskittyä akateemiseen suoriutumiseen”, psykologi Xiao Wang kommentoi tapausta.

Lähde: South China Morning Post

Mitä mieltä olet artikkelista?