Jos tavoitteenasi on kasvattaa lapsestasi kuriton öykkäri, jolla on pohjattomasti vaatimuksia ja josta toisten on vaikea pitää, noudata tätä 10 kohdan listaa, niin onnistut.

Viimeksi päivitetty 20.3.2023

1. Älä anna vastuuta

Kun aikuinen toimii vastuuttomasti, se on lapsellista ja ärsyttävää. Pienelle lapselle opetetaan vastuunkantamista antamalla hänelle aluksi pieniä tehtäviä hoidettavakseen. Myöhemmin lapselle annetaan suurempia vastuualueita.Tee selväksi, että lapsen kuuluu maata passiivisena sohvan pohjalla tai riehua päämäärättömästi ympäri asuntoa.

Jos haluat kasvattaa lapsestasi vastuuttoman lurjuksen, älä missään tapauksessa anna lapsen ottaa vastuuta mistään. Jos lapsi lyö toista, syytä siitä lapsen väsymystä. Jos lapsesi rikkoo esineitä, kehu lastasi aktiivisuudesta.

Voit vielä suuttua lapselle, jos hän haluaa hoitaa kodin askareita. Tee selväksi, että lapsen kuuluu maata passiivisena sohvan pohjalla tai riehua päämäärättömästi ympäri asuntoa.

2. Opeta kärsimättömäksi

Kärsivällisyys on taito, joka on vaikea oppia. Aikuisena asioita saattaa joutua odottamaan jopa vuosia.

Pidämme yleisesti hankalana ihmistä, joka vaatii itselleen erikoiskohtelua, koska hän ei malta odottaa omaa vuoroaan.

Kun lapsi haluaa lelun, hanki se välittömästi ja pyydä vielä anteeksi, jos lapsi joutuu odottamaan yön yli.

Voit opettaa tämän ärsyttävän piirteen lapsellesi: Kun lapsi haluaa lelun, hanki se välittömästi ja pyydä vielä anteeksi, jos lapsi joutuu odottamaan yön yli. Jos lapsi haluaa pelata tietokoneella, myönnä lapselle oikeus siihen, vaikka kello olisi kuinka paljon tahansa.

 

3. Opeta vahvemman oikeutta

Empatia. Pyh! Kuka sitä tarvitsee? Kun lapsesta ollaan kasvattamassa kauhukakaraa, kannattaa lapselle opettaa, että lyömällä selviää tilanteesta kuin tilanteesta.

Opeta, että lyömällä selviää tilanteesta kuin tilanteesta.

Vahvin lapsi päättää säännöistä. Eikö sama sääntö toteudu suurvaltapolitiikassa? Miksi siis lasten maailma toimisi erilaisten sääntöjen varassa?

4. Opeta lapsesi halveksimaan muita

Kiltit lapset ajattelevat hyvää ihmisistä. Kauhakakaralle tällainen sievä ajattelutapa ei sovi. Jos haluat pilata lapsen turvallisuuden tunteen, syötä jo pienelle vauvalle katkeraa myrkkyä: ihmiset ovat inhottavia olentoja, joita lapsen kannattaa varoa, halveksia ja vihata.

Kerro lapselle, että kaikki muut ihmiset ovat typeryksiä ja idiootteja.

Näin lapsi voi kohdella muita miten mielii, eikä hän tunne syyllisyyttä inhottavista teoistaan. Kaikki muut ihmiset kun ovat typeryksiä ja idiootteja!

5. Ole huono esimerkki

Lapset katsovat vanhempiaan ihailevasti. Kun isä tai äiti tekee jotain, lapsi haluaa myös itse toimia samalla tavalla.

Kaunis ja hyvätapainen käytös ei sovi kauhakakaran vanhemmille. Muista siis rähistä muille. Voit esimerkiksi kiilata kaupanjonossa muiden eteen ja suuttua, jos muut asiakkaat kehtaavat huomauttaa etuilustasi.

Puhu pahaa ihmisistä, jotta lapsi oppii haukkumaan muita.

Puhu myös aina pahaa ihmisistä, jotta lapsi oppii haukkumaan muita. Voit myös keksiä typeriä piloja lapsesi kanssa, kuten esimerkiksi kahvilan vessanpöntön tukkimisen täyttämällä se käsipaperilla. Näin kehität myös lapsesi taitoa kiusata muita.

6. Kauniit arvot roskakoriin

Siirrämme jo hyvin pienille lapsille arvomaailmaamme: Toisia ei saa lyödä, sillä jokainen ihminen on arvokas. Älä heitä muovipussia luontoon. Luontoa ei saa sotkea. Kuuntele, mitä aikuiset sanovat. Aikuisia pitää kunnioittaa.

Opeta lapselle ,että ihmisarvo määritellään euroina.

Kun haluaa kasvattaa lapsestaan täydellisen ääliön, kannattaa lapsi opettaa halveksimaan kaikkia arvoja yhtäläisesti.

Ihmisarvo määritellään euroina! Luonto pitää tuhota! Aikuiset ovat lasten nyrkkeilysäkkejä! Näin lapsen toiminta ei rakennu arvojen varaan, vaan lasta ohjaa ainoastaan päämäärättömät impulssit.

 

7. Älä opeta kiitollisuutta

Yleensä pieniä lapsia vaaditaan kiittämään, kun he saavat esimerkiksi lahjan. Syy käytäntöön on ilmeinen. Lasta opetetaan olemaan kiitollinen kaikesta siitä, mitä hänelle annetaan.

Opeta lapsesi näyttämään lahjan antajalle keskisormea.

Ilman kiitollisuutta lapsi kuvittelee myöhemmin, että koko maailma on häntä varten, eikä hänen tarvitse tuntea muiden vaivannäköä kohtaan minkäänlaista kiitollisuutta.

Tällaisen ikävän luonteenpiirteen pystyt istuttamaan lapseen, kunhan muistat välttää kiitos-sanan käyttöä. Opeta lapsesi näyttämään lahjan antajalle keskisormea. Voit myös kehottaa lasta suuttumaan aikuisille, jotka eivät ole ymmärtäneet tuoda lapselle riittävästi lahjoja.

8. Lakaise aina seuraukset maton alle

Jos kasvatuksesi tai sen puute muokkaa lapsesi riiviöksi, on selvää, että lapsi joutuu yhtenään vaikeuksiin.

Hän rikkoo toisten tavarat, huutaa kiusallaan silloin kun pitäisi olla hiljaa ja tekee juuri niin kuin itse tykkää.

Sen sijaan, että laittaisit lapsen vastuuseen teostaan, selitä, maksa ja selvitä asiat lapsesi puolesta.

Monet aikuiset tulevat varmasti nuhtelemaan lasta huonosta käyttäytymisestä. Sen sijaan, että laittaisit lapsen vastuuseen teostaan, selitä, maksa ja selvitä asiat lapsesi puolesta.

Näin pikku riiviön ei tarvitse koskaan kohdata huonon käyttäytymisen seurauksia ja hänen luonteensa kehittyy entistä iljettävämpään suuntaan.

9. Tee kaikki asiat lapsesi puolesta aikuiseksi asti

Rasittavat aikuiset eivät tee mitään itse, vaan vaativat, että muut palvelevat heitä. Tämänkin raivostuttavan ominaisuuden voit opettaa lapsellesi, mutta se vaatii vaivannäköä.

Jos lapsi haluaa aamuyöllä voileivän, tee se ja tarjoile sopivan juoman kanssa suoraan hänen huoneeseensa.

Sinun pitää nimittäin huolehtia kaikista lapsen asioista aikuiseksi saakka. Pyyhi lapsen pylly armeijaikään asti. Jos lapsi haluaa aamuyöllä voileivän, tee se ja tarjoile sopivan juoman kanssa suoraan hänen huoneeseensa.

Voit olla varma, että lapsesi vaatii aikuisena myös muilta ihmisiltä kohtuutonta huolehtimista.

10. Opeta lapsi tuhoamaan

Jos haluaa kasvattaa lapsestaan kauhukakaran, kannattaa opettamaan lapsi tuhoamaan. Usein lapset osaavat aivan luonnostaan rikkoa asioita, joten riittää, että kannustat lasta tässä luonnollisessa prosessissa.

Jos lapsesi nauraa ivallisesti itkevälle kaverilleen, naura mukana.

Kun lapsi hakkaa naapurin lelut rikki, kehu lasta. Jos lapsesi nauraa ivallisesti itkevälle kaverilleen, naura mukana.

Näillä keinoilla lapsestasi kasvaa takuuvarmasti aikuinen, jonka vaatimuksilla ei ole rajaa, mutta josta toisaalta toisten on vaikea pitää.

Mitä mieltä olet artikkelista?