Oman talouden hallinta on muutakin kuin tulojen ja menojen kyttäämistä. Velkaantunutta taloutta on mahdollista tasapainottaa nopeasti yhdistelylainan avulla.

Viimeksi päivitetty 8.3.2021

Usein perheenlisäys muuttaa rahankäyttötottumuksia huomattavasti. Erityisesti vauvaikäisten lasten vanhempien kulutus viihteeseen, urheiluun ja kulttuuriin voi laskea merkittävästi. Sen sijaan, rahaa voi mennä aiempaa enemmän matkakuluihin ja elintarvikkeisiin – lastentarvikkeista puhumattakaan. Uusi elämäntilanne voi epätasapainottaa ennen huolettomalta tuntuneen taloudenpidon ja johtaa hallitsemattomaan velkaantumiseen.

Jokainen vanhempi, tai vanhemmuudesta haaveileva, voi kuitenkin tehdä muutamia toimia oman taloudellisen tilanteensa tasapainottamiseksi. Jo ennestään velkaantuneen talouden on tärkeää pyrkiä vähentämään lainakulujaan. Uudella lainalla tehty lainojen yhdistäminen on yksi keino hallita kestämättömiä velanhoitokuluja.

Suunnitelmallisuus on vakaan talouden perusta

Suuret hankinnat eivät yleensä ole rahahuolien taustalla, vaan avainasemassa ovat jokapäiväisessä arjessa tehdyt valinnat. Tulojen ja menojen seuraaminen on taloudenhoidon perusta, eikä budjetin ja säästösuunnitelman laatimisen merkitystä tule aliarvioida. Tutki kulutustottumuksiasi objektiivisesti: kuukausittaiset tilaukset, heräteostokset tai vaikkapa noutoruoan tilaaminen voivat tehdä odotettua suuremman loven kuukausibudjettiisi.

Muutosten ei tarvitse olla suuria, vaan on järkevämpää tehdä pieniä muutoksia, jotka eivät sekoita arkeasi täysin. Parhaat elämäntapamuutokset ovat sellaisia, joihin pystyt sitoutumaan pitkällä aikavälillä.

Sopimukset ja rahoitusasiat unohtuvat usein miettiessä säästökohteita. Jos maksut veloitetaan tililtäsi automaattisesti, niiden olemassaolo on helppo unohtaa. Sähkösopimuksen ja vakuutusten kilpailuttaminen voi kuitenkin tehdä ison muutoksen budjettiisi. Sama pätee luottoihin ja lainoihin.

Yhdistelylaina auttaa pienentämään lainakuluja

Yhdistelylaina on lainojen yhdistämiseen otettu laina, joka kattaa halutun määrän aiempia velkoja. Erityisesti verrattain pienten pikalainojen kulut ovat korkeita suhteessa lainamäärään. Mikäli tällaisia lainoja on useita, kerryttävät ne huomattavia kuluja joka kuukausi. Pienlainat on mahdollista maksaa pois yhdistelylainan avulla. Tämän jälkeen huolehdit vain yhdestä edullisemmasta lainasta.

Ennen lainojen yhdistämistä, on tärkeää selvittää sisältyykö yhdistettävien luottojen purkuun jonkinlaisia lisämaksuja. Mikäli lainasopimuksen purkuun sisältyvät maksut ylittävät yhdistelyn tuomat säästöt, ei laina sovellu yhdistelyyn.

Löydä edulliset yhdistelylainat vertailupalvelun avulla

Yhdistelylainan tuomat potentiaaliset säästöt ovat riippuvaisia uuden lainan hinnasta. Kallis yhdistelylaina ei tuo toivottuja säästöjä, joten uusi laina on valittava huolella. Tässä lainavertailupalvelu on verraton apuväline.

Omalaina.fi on suomalainen lainavertailu jossa kilpailutat yhdistelylainat 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Haluamasi laina kilpailutetaan jopa yli 30 luotonantajan kesken, joten saat varmasti kilpailukykyisen tarjouksen yhdistelylainasta tai muusta luotosta. Voit sanoa hyvästit kalliille pienluotoille ja saada enemmän käyttörahaa joka kuukausi.

Mitä mieltä olet artikkelista?