Lampaantaljalla kellivä vauva. Kuusenkoristetta hypistelevä tonttutyttö. Lyhdyn valossa virnistävä piparkakkupoika. Joulukortteja lasten valokuvilla - kivoja vai kauheita?

Viimeksi päivitetty 5.12.2011

Joulukortteja ropisee jälleen postilaatikkoon, ja lapsiperheissä lasten valokuvista teetetyt kortit ovat erityisen suosittuja. Valokuvakortit kirvoittavat kuitenkin mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Vau.fi kysyi äideiltä, millaisia ajatuksia lapsikortit herättävät.


 


Odotettuja ja ilahduttavia

Monen mielestä pienten tonttusten jouluntoivotukset ovat korteista toivotuimpia. Niitä halutaan sekä saada että lähettää itse.

“Valokuvakortit ovat ihanimpia! Pesevät mennen tullen tavalliset tiimari-kortit. On kiva nähdä, kuinka ystävien ja sukulaisten lapset ovat kasvaneet vuoden aikana. Joulutervehdys tuntuu heti läheisemmältä, kun siinä on valokuva.”
Äiti, kaksi lasta

“Joulu on lasten juhla, joten lasten kuvat sopivat kortteihin mainiosti. On hauskaa katsoa millaisia kuvia on saatu aikaan. Ja oikeastaan aika mukava ajatus, että perhe on viettänyt yhdessä aikaa ottaen valokuvia, sen sijaan että äiti yksin kävisi ostamassa valmiit kortit.”
Äiti, yksi lapsi

“Valokuvakorttien ideointi on aina tosi hauskaa. Toteutus on joskus haastavaa, mutta ei se haittaa. Täydellisiä poseerauksia ei tarvita, elämänmakuiset kuvat ovat parhaita.”
Äiti, kolme lasta

Lue myös: Kuvamuistoja odotusajasta

Tylsiä ja loukkaavia

Kaikkia lasten nassut joulutervehdyksissä eivät kuitenkaan ilahduta. Pahimmillaan lapsikortti voidaan kokea jopa loukkauksena.

“Kärsin vuosia tahattomasta lapsettomuudesta, ja joulun alla postiluukusta tupsahtelevat vauvatonttukortit ahdistivat ja masensivat. Se oli kuin isku vasten kasvoja ja muistutus siitä, mitä kaikilla muilla jo on. Nykyään minulla on lapsia, mutta en periaatteesta itse lähetä koskaan lapsikortteja.”
Äiti, kaksi lasta

“En ole koskaan ymmärtänyt lasten kuvia joulukorteissa. Miksi ketään erityisemmin kiinnostaisi toisten lapset jossain tonttuasuissa? Eikö ole vähän leuhkaa lähettää omien kersojen kuvia ja odottaa että ihmiset niitä ihastelevat?”
Äiti, yksi lapsi

Lue myös: Vauva Facebookissa

Jujua, mutta ei nakuilua

Valokuvakorttien tyyli pohdituttaa. Onko kuva kuin kuva aina parempi kuin ostettu kortti? Entä saako kuvassa olla nakuna?

“Lasten pönötyskuva joulukortissa, voisiko tylsempää olla! Samanlaisia lampaantaljaposeerauksia tulee kaikilta joka ikinen joulu. Jos on pakko laittaa valokuvakortti, niin miksei siinä voisi olla koko perhe?”
Äiti, kaksi lasta

“Sellaiset kortit, joissa lapsi makoilee nakuna, ovat aika kammottavia. Varmaan siinä haetaan jotain herkkää tunnelmaa, mutta käy vähän jo lastakin sääliksi. Kuka aikuinen haluaisi alasti joulukorttikuvaan?”
Äiti, kaksi lasta

“Joulukortit lasten kuvilla ovat aika nähty juttu jo. Niin moni laittaa nykyään valokuvakortin, että ne markettikortit alkavat olla jo vähemmistössä. Valokuvat ovat kivoja, jos niissä on jokin idea ja juju. Pelkät nopeasti räpsityt, tärähtäneet tonttukuvat aiheuttavat lähinnä myötähäpeää. Kaikista mukavinta olisi saada vaihtelun vuoksi lasten kanssa itse askarreltu kortti.”
Äiti, kaksi lasta

Lapsikortteja vai ei? Osallistu gallupiin!

 

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?