Haluatko antaa lapsellesi nimen, joka sopii suomalaiseen suuhun mutta toimii myös englanniksi? Kokosimme ehdotusten pohjalta kansainvälisten nimien listat tytöille ja pojille.

Viimeksi päivitetty 14.5.2019

Elämme monikulttuurisessa maailmassa, ja useissa perheissä puhutaan ainakin yhtenä kotikielenä englantia. Toisaalta myös monet suomenkieliset parit haluavat antaa lapselleen nimen, jota ei ole mahdoton lausua englanniksikaan.

Mutta millainen on nimi, joka sopii suomalaiseen suuhun mutta toimii myös englanniksi? Kysyimme asiaa käyttäjiltämme sekä Vau.fi:n foorumilla että Facebookissa.

Tärkeä lausuntatapa

Monet vastaajat pitivät parhaimpina nimiä, jotka ovat käytössä ympäri maailman. Tällaisia ovat muun muassa nimet Maria, Laura ja Oliver.

Toisaalta monille oli tärkeää, että nimi lausutaan samalla tavalla sekä suomeksi että englanniksi. Esimerkiksi Mia on suomalaisille tuttu nimi, joka on käytössä eri puolilla maailmaa, ja sen lausuntatapa on kaikkialla melko sama.

Kokosimme käyttäjiemme ehdotusten pohjalta 45:n nimen listat tytöille ja pojille. Jos etsit lapsellesi sekä suomeksi että englanniksi toimivaa nimeä, saatat päästä niiden avulla alkuun.

Tyttöjen nimet

Adele
Alisa
Amanda
Anna
Aurora
Ava
Celina
Eden
Elisa
Elle
Ellen
Emma
Esme
Fiona
Hanna
Heidi
Helena
Isa
Ira
Irene
Iris
Isla
Jade
Janica
Jasmine
Jenna
Jessica
Joanna
Katariina
Laura
Maria
Matilda
Mea
Mia
Minea
Miriam
Olivia
Paula
Renata
Saara/Sara
Sofia
Stella
Tessa
Tiina/Tina
Vivian

Poikien nimet

Aaron
Adam
Alex
Ben
Daniel
Dominic
Elias
Elliot
Erik
Frans
Henrik
Henry
Hugo
Jasper
Joona
Karl
Lenny
Leo
Lucas/Luukas
Marco
Marcus
Mark
Max
Milo
Nicholas
Nico
Niklas
Nikolai
Noel
Oliver
Oscar
Otto
Patrik
Robin
Romeo
Ron/Roni
Ronny
Roy
Sebastian
Teo
Tim
Tom
Tommi/Tommy
Toni/Tony
Victor

Lue myös: Poikien nimet: Löydä mieleinen nimi lapsellesi 11 kategoriasta

Tuleeko mieleesi vielä muita listoille sopivia nimiä? Tule kertomaan ne foorumille: Suomeksi ja englanniksi toimivat nimet

Mitä mieltä olet artikkelista?