Erikoistarjous Vau.fi:n lukijoille artikkelin yhteydessä! Hälytysjärjestelmä hankitaan kotiin usein suojaksi murtovarkailta, mutta se tuo turvaa myös tulipaloilta ja vesivahingoilta.

Viimeksi päivitetty 15.2.2021

Omaan kotiin sopivaksi räätälöity hälytysjärjestelmä tuo turvaa rakkaille ihmisille ja esineille. Sector Alarmin asiakkuusjohtaja Olli Heinonen kertoo, miten järjestelmä vähentää kodista aiheutuvia huolia.

Tärkeää on, että järjestelmään kuuluvat laitteet valitaan kodin tarpeiden mukaan. Kameroiden ja ilmaisimien määrään vaikuttavat esimerkiksi se, montako sisäänkäyntiä, kerrosta tai makuuhuonetta kotona on ja montako vesipistettä sieltä löytyy.

Järjestelmän asentaminen on helppoa ja kotiin tulevat laitteet ovat pienikokoisia, joten ne eivät hyppää silmille sisustuksesta. Laitteiden hallintaan voidaan käyttää puhelinsovellusta, käyttönäppäimistöä tai erikseen ostettavaa kaukosäädintä. Jos jotain sattuu, järjestelmä reagoi muutamassa sekunnissa ja Sector Alarmin omasta hälytyskeskuksesta otetaan yhteyttä asiakkaaseen sekä tarvittaessa lähetetään vartija tai hälytetään oikea viranomainen paikalle.

 

Turvaa tyhjään kotiin – ja silloin kun ollaan kotona

Hälytysjärjestelmä suojaa kotia, kun se on tyhjillään ja ulkokamerat kertovat, onko joku käynyt kodin – tai vaikka kesämökin ovella. Ammattivarkaat tietävät jo oikean hälytysjärjestelmän tarroista, ettei järjestelmällä suojattuun paikkaan kannata mennä.

Sisäkameroista näkee sovelluksen välityksellä esimerkiksi sen, mitä lemmikit päivän aikana puuhaavat. Kamerat ja ilmaisimet voidaan säätää sen mukaan, minkälaisia eläimiä kotona on. Järjestelmään on mahdollista liittää monenlaisia tunnistimia, jotka havaitsevat liikettä tai esimerkiksi ikkunan särkymisen.

Turvaa hälytysjärjestelmä tuo silloinkin, kun asukkaat ovat kotona. Kun kuorisuojaus on päällä, järjestelmä hälyttää, jos esimerkiksi taapero lähtee yöllä seikkailemaan pihalle. Sovelluksen avulla voi myös seurata, milloin koululaiset lähtevät kotoa tai saapuvat sinne. Sisältä otettua kuvaa tai puhetta ei välitetä muualle kuin asukkaan omaan käyttöön paitsi hälytystilanteessa.

Nopea reagointi tulipaloihin ja vesivahinkoihin

Turvaa kotiin tuovat myös savuilmaisimet, jotka lähettävät viestin hälytyskeskukseen heti hälytyksen sattuessa. Etenkin jos koti on tyhjillään, pientenkin lämpötilamuutosten ja savumäärien havaitseminen lämpötila-antureiden, infrapunatunnistimien ja kameran avulla nopeuttaa avun saamista ratkaisevasti.

Suurilta vahingoilta voi pelastaa myös vesi-ilmaisin. Se hälyttää vesivuodoista tai kosteuden muutoksissa esimerkiksi tiskikoneen alla tai talon teknisessä tilassa heti, jolloin vesivahinkoa ei ehdi tapahtua. Tarvittaessa apu saadaan paikalle nopeasti myös silloin kun asukas itse ei ole paikalla.

Älykodin ratkaisut helpottavat elämää

Lapsiperheen elämää helpottavat monet älykodin ominaisuudet, kuten älylukko ja -pistorasiat. Kun ulko-ovessa on älylukko, avainta ei tarvita, vaan jokainen perheenjäsen pääsee sisään omalla numerokoodillaan. Ovien unohtumista auki ei tarvitse murehtia ja lapselle tai huoltofirmalle oven voi avata etänä. Tarvittaessa numerokoodit on helppo myös uusia.

Älypistorasian avulla valaisimia ja sähkölaitteita on helppo hallita Sector Alarmin sovelluksella. Kahvinkeittimen voi ajastaa käynnistymään ennen kuin sängystä tarvitsee nousta, eikä se jää vahingossa päälle, kun pistorasian voi kytkeä pois päältä etänäkin. Jos koti on tyhjillään, valot voi säätää päälle tiettyyn aikaan tarpeen mukaan ja sovelluksesta voi seurata, että kaikkien huoneiden lämpötilat pysyvät halutulla tasolla.

ERIKOISTARJOUS VAU.FI LUKIJOILLE

Suojaa kotisi ja rakkaimpasi kodin hälytysjärjestelmällä nyt erikoishintaan.

Vau.fi lukijana saat hälytysjärjestelmän monipuolisen aloituspaketin nyt tarjoushintaan 29 € sekä useat lisälaitteet -50 %. Tutustu tarjoukseen ja tilaa 14.3. mennessä!

Mitä mieltä olet artikkelista?