Tarvitsisitko lapsillesi tekemistä talven lomapäiville? Nappaa kirjavinkit ja ilmainen 6 viikon luku- ja kuuntelujakso talteen!

Viimeksi päivitetty 18.11.2021

Odotettu joululoma lähestyy ja sen myötä myös lisääntynyt vapaa-aika. Mutta mitä tehdä kun vapaa-aikaa tuntuu olevan liikaa ja uutta tekemistä ei enää keksi? Nextory kokosi VAU.fi:lle kirjavinkkejä, joiden avulla tylsätkin hetket saa muutettua lukuseikkailuiksi ja pitkän päivän jälkeen rauhoittuminen iltasadun merkeissä käy käden käänteessä.

Nappaa kirjavinkit sekä Nextoryn 6 viikon ilmainen luku- ja kuuntelujakso talteen ja hyödynnä etusi, jotta loppuvuosi lasten kanssa sujuisi entistä mutkattomammin! Edun pääset lunastamaan vain muutamalla yksinkertaisella askeleella:

  1. Mene osoitteeseen www.nextory.fi/vau6
  2. Rekisteröidy käyttäen koodia VAU6
  3. Lataa Nextory sovellus, kirjaudu sisään ja hyppää tarinoiden leppoisaan maailmaan!

Nextoryn yli 300 000 kirjan valikoimasta löytyy kirjoja niin nuoremmille kuin vanhemmille lapsille, mutta tässä VAU.fi poimimat kirjat loma-ajalle:

Lasten loman suosikkikirjat!

1. Frozen 2: Seikkailujen lumoa

Suositun siskokaksikon uudet seikkailut!

Tempaudu mukaan Frozen 2 -elokuvan jännittävään tarinaan ja lue, mitä sisarille tapahtui suuren seikkailun jälkeen! Millaisia tehtäviä Annalla on valtakunnan uutena kuningattarena, ja onnistuvatko Elsa ja Olaf löytämään oikean yksisarvisen? Sisarten ja heidän ystäviensä uusi arki on täynnä seikkailuja, joista he eivät selviä kommelluksitta. Muhkeassa satukokoelmassa riittääkin ihanaa luettavaa pitkäksi aikaa!

Frozen 2: Seikkailujen lumoa on saatavilla ääni- ja e-kirjana Nextoryssa.

2. Joulupukin tarina

Ilahduttava uutuusromaani lapsille Joulupukin tarinasta!

Miten Joulupukki löysi tehtävänsä, miten tontut löysivät Korvatunturille? Mistä Joulumuori puuropatoineen ilmestyi? Entä kuka hoitaa metsän eläimiä, kuka Joulupukin poroja? Mitä Joulupukin tuvassa puuhataan ennen ja jälkeen ihmeellisen taikavoimaisen jouluyön?

Joulupukin tarina on saatavilla äänikirjana Nextoryssa.

3. Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä

Heinähatun ja Vilttitossun jouluseikkailu

Kattilakosken perhe valmistelee joulua: imeltää perunalaatikkoa ja muistaa köyhiä. Vaari kertoo tarinaa riihitontusta, jota pitää lepytellä hyvillä herkuilla. Talossa alkaakin tapahtua kummia: kellarista katoaa harva se päivä ruokaa. Syylliseksi epäillään vuorollaan kaikkia perheenjäseniä ja jopa Alibullenin neitejä sekä tunnettua herkkusuuta, poliisi Isonapaa. Vai olisiko ruokavaras itse tonttu?

Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä on saatavilla äänikirjana Nextoryssa.

4. Disney 5 minuutin joulusatuja

Satukokoelma tulvillaan sadun lumoa ja jouluista tunnelmaa!

Jouluisen kokoelman 12 tarinassa seikkailevat Disneyn rakastetut hahmot Pinokkiosta Nalle Puhiin ja Prinsessa Ruususesta Tuhkimoon. Lue, kuinka Mikki auttaa joulupukkia, Peter Pan ja kadonneet pojat valmistelevat yllätyksen Leenalle, Kaunotar ja Kulkuri esittelevät toisilleen omat perinteensä ja Martti pelastaa Syylari Cityn joulun! Lämminhenkiset tarinat ovat juuri sopivan mittaisia joulunajan iltasaduiksi.

Disney 5 minuutin joulusatuja on saatavilla ääni- ja e-kirjana Nextoryssa.

 

Tulossa 1.12.2021

5. Yöjuna: 24 lukua 

Vuoden odotetuin aineeton joulukalenteri lapsille – uusi luku joka päivä!

Danja asuu isän, äidin, siskon ja mumminsa kanssa kauniissa kodissa, joka on entinen asemarakennus. Sen ohi kulkee junarata, joka ei enää ole käytössä. Mummi on Danjalle rakas, mutta jo kovin vanha, hän tarvitsee Danjan apua ja tuntuu välillä vaipuvan omiin maailmoihinsa. Eräänä iltana mummi tuntuu erityisen hajamieliseltä, ja myöhemmin hän on kadonnut huoneestaan. Saman yönä Danja kuulee jotain ja hiipii ulos katsomaan – ja totta se on: asemaa lähestyy pikajuna. Danja onnistuu pysäyttämään yöjunan, ja siitä alkaa seikkailu.

Yöjuna – luku 1 on saatavilla 1.12.2021 äänikirjana Nextoryssa.

Mitä mieltä olet artikkelista?