Odottajia askarruttavat monenlaiset vauvaa ja raskausaikaa koskevat kysymykset ja uskomukset. Täytyykö syödä kahden edestä ja käynnistyykö synnytys kolmen S:n säännöllä? Entä saako kahvia juoda raskausaikana?

Viimeksi päivitetty 28.4.2021

If kokosi yleisimmät kysymykset ja pyysi terveyspalvelun kätilöä vastaamaan niihin. Esimerkiksi kysymykseen siitä, koska alkuraskauden väsymys helpottaa, hän vastasi näin:

Alkuraskaudessa hormonaaliset muutokset saattavat aiheuttaa väsymystä, mutta terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta sekä raskauden eteneminen piristävät ja lisäävät energiaa. Jos väsymys kuitenkin on voimakasta, kannattaa asiasta mainita neuvolassa, jossa voidaan tarkistaa veren hemoglobiiniarvo sekä sokeriarvot ja tarvittaessa otetaan muitakin kokeita.

Lue lisää odottajien tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Kun otat If Vauvavakuutuksen jo raskausaikana, saat käyttöösi myös asiantuntevan terveysneuvontapalvelun, josta saat henkilökohtaista apua kysymyksiisi vaikka keskellä yötä. Palvelu pysyy käytössäsi myös vauvan syntymän jälkeen, joten voit soittaa sairaanhoitajalle aina, jos lapsen voinnista tulee kysyttävää.

Mitä mieltä olet artikkelista?