Jos lapsesi on alle 8-vuotias, hänen suositellaan puhaltavan ilmapalloja vain aikuisen valvomana.

Viimeksi päivitetty 11.10.2011

EU:n direktiivissä suositellaan, että alle 8-vuotiaiden lasten ei tulisi  puhaltaa ilmapalloja ilman aikuisen valvovaa silmää, sillä he saattavat vahingossa nielaista ilmapallon tai vetää ne henkeensä, uutisoi Daily Telegraph –lehti .Kyse on kesällä voimaan tulleesta uudesta EU:n leludirektiivistä. Europarlamentin mukaan ilmapallopakkauksiin on jatkossa varoitettava tukehtumisvaarasta. Samalla pakkauksiin tulee merkitä suositus, että lasten ilmapallolelun käyttö tapahtuisi aikuisen ihmisen valvonnassa.

Perinteiset vappupillit, joihin puhallettaessa kierteellä oleva paperituubi suoristuu, eivät nekään EU:n näkemyksen mukaan ole tarpeeksi turvallisia lapsille. Direktiivissä ”ikärajaksi” näilden pillien käytölle on suositeltu 14 vuotta, sillä vaarana on pilliin tai siitä irtoavaan osaan tukehtuminen.

Direktiivissä sanotaan myös, että tästä lähtien kaikki alle 3-vuotiaille tarkoitetut pehmolelut olisi oltava kunnon pesun kestäviä, jotta ne eivät pääsisi likaisina levittämään tauteja ja tulehduksia.

 

Lähteet:

 

The Telegraph: Children to be banned from blowing up balloons, under EU safety rules

Iltasanomat: EU kieltää lapsilta ilmapallojen puhaltamisen

 

 

Lue lisää turvallisuudesta:

Mitä mieltä olet artikkelista?