Vauva ei vielä paljon joulusta ymmärrä, mutta silti moni haluaa antaa perheen pienimmillekin jouluisen paketin. Pienelle vauvalle voi antaa lahjaksi melkein mitä vain, sillä usein itse lahjapaketti osoittautuu vauvan mielestä kiinnostavimmaksi asiaksi. Lue hauskat lahjavinkit!

Viimeksi päivitetty 16.11.2014

Pienikin vauva voi saada lahjasta iloa, vaikka useimmiten vauvan lahja ilahduttaa etenkin vanhempia. Vauvan lahjat ovat usein pehmeitä paketteja tai lelulahjoja, mutta myös erilaiset arjen sujumista edistävät käyttöesineet ja hemmottelulahjat ovat oivallisia lahjoja pienokaiselle.Lue myös taaperon joululahjavinkit.

1. Luettavaa

Vauvat nauttivat selkeiden kuvien katselusta ja tarinoiden kuuntelusta. Siksi kirjalahja on aina tervetullut. Lisäiloa lukemiseen tulee, jos kirjassa on erilaisia kosketuspintoja, joita voi hipeltää lukiessa.

2. Muistoesine

Ensimmäisillä lahjoilla on aina erityistä tunnearvoa. Rakkaudella annettu kaunis esine säilyy tärkeänä vuosikymmeniä ja joskus jopa sukupolvelta toiselle. Esimerkiksi nimikoitu kynttilänjalka tai muu käyttöesine kulkee lapsen mukana aikuisuuteen asti.

3. Tutkittava lahja

Vauvat tutkivat mielellään värikkäitä ja eri muotoisia esineitä. Jos haluat antaa vauvalle lahjan, josta tämä kiinnostuu heti, monivärinen ja imunkestävä lelu on hyvä vaihtoehto.

4. Hoito- ja terveyslahjat

Vauva kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Joskus kehitysaskeleet aiheuttavat vauvalle epämukavia tuntemuksia. Esimerkiksi ikeniä viilentävä purulelu voi olla hampaita saavalle vauvalle hyvin tervetullut lahja.

5. Jotain pehmeää

Perinteinen lahjaidea toimii aina yhtä hyvin, oli lahjan saajan ikä mikä tahansa. Söpöt villasukat tai villahaalarit takaavat mukavat ulkoiluhetket myös kovemmilla pakkasilla.

6. Muisto vauva-ajasta

Jos vauvalla ei ole vielä vauvakirjaa, johon kirjata tärkeät kehitysaskeleet ja hauskat kommellukset, on jouluna hyvä aika hankkia sellainen. Myös vauvan jalasta tai kädestä muovailumassaan painetut jäljet ovat hellyttäviä muistoesineitä.

7. Vaunutarvikkeet

Vauvat viettävät usein paljon aikaa vaunuissa. Pidemmän kävelylenkin aikana vauvan viihtymistä voi edesauttaa esimerkiksi kiinnittämälle vaunuihin lelun, jota vauva voi herätessään katsella ja hypistellä.

8. Vauva-arkea helpottavat lahjat

Vauvan hoitoon liittyvät lahjat ovat tervetulleita etenkin vanhemmille, mutta niitä voi antaa myös vauvalle. Kun arki sujuu, myös vauva hyötyy. Esimerkiksi itkuhälyttimet ja maitopumput koituvat loppujen lopuksi myös vauvan iloksi.

9. Elämyslahja

Jo vauvalle voi tarjota elämyslahjoja, jotka laajentavat lapsen kokemuspiiriä kodin ulkopuolelle. Lahjaksi sopii esimerkiksi lippu vauvateatteriin tai lapsen ilmoittaminen vauvauintiin.

10. Musiikkia

Vauvat pitävät yleensä musiikista. Vauvan lahjapaketista voisi löytyä esimerkiksi oma cd-levy tai soittorasia.

Mitä mieltä olet artikkelista?