Jokainen voi olla samaa mieltä, että lahjojen tarkoitus on antaa hyvä vaikutelma. Kun haluat todella ilahduttaa jotakuta hyödyllisellä ja kätevällä lahjalla, johon käytetty myös ajatusta.

Sellaisen joka ei vain yllätä, mutta jota voidaan myös käyttää päivittäin, täydentää rutiinia ja tuo iloa. Ja mikä tuo lahja voisi olla kahvin ystäville? Valitse alla olevasta listasta aloittelijoiden kahvinkeittimiä kuin kokeneiden kahvin ystävien gurmeeta.

Kahvinkeitin on käytännöllinen lahja uuteen kotiin

Ne voivat olla isoja tai pieniä, ne voivat mahdollistaa prosessien hallinnan tai huolehtia kaikesta itse – tyylikkäät ja käytännölliset kahvinkeittimet – kuten esimerkiksi Moccamaster voi olla lahja jonka haluat antaa ystävien ja sukulaisten lisäksi itsellesi. Tällainen lahja voi olla erityisen ilahduttava niille ketkä muuttavat jouluksi uuteen kotiin. Kysy ystäviltäsi mistä kahvin valmistus tavasta he pitävät eniten, se helpottaa oikean kahvinkeittimen valintaa. Automaattinen-, puoliautomaattinen-, suodatin- vai kapselikeitin – kaikki riippuu yksilöllisistä tarpeista. Ja paras ratkaisu on vain kysyä mikä olisi ilahduttavin. Lopulta nykyään tällaiset lahjat voidaan tilata ja toimittaa suoraan ystäväsi kotiin.

Tyylikkäät astiat ovat toinen vaihtoehto muuttajille

Yllättääksesi et tarvitse isoa ja kallista lahjaa, koska lahjan koko salaisuus on keskittymisessä toiseen. Tyylikkäistä kahvitarvikkeista voi tulla käytännöllinen ja päivittäinen lahja myös niille, jotka nauttivat harvemmin kahvista kotona. Kyseessä voi olla esimerkiksi kupit niin espressolle kuin jälkiruokakahveille. Lahja voi olla myös kaksinkertainen lasi, tyylikäs teelusikka tai termospullo. Jopa symboliset lahjat voivat olla käytännöllisiä ja palkitsevia, erityisesti jos ne tulevat päivittäiseen käyttöön kotona.

Maidonvaahdotin – jälkiruokakahvien ystäville

Kahvinystävän voi yllättää monella tavalla. Eikä vain tyylikkäät kahvinkeittimet korista keittiötä. Yksi vaihtoehto on käytännöllinen maidonvaahdotin, niille jotka pitävät maitokahveista. Kaikissa kahvinkeittimissä ei ole mahdollisuutta vaahdottaa kahvia, joten tämä lahja sopii joka kotiin. Kompakti ja helppokäyttöinen maidonvaahdotin antaa kaikkien nauttia laadukkaista kahveista poistumatta kodistaan. Lahjojen antaminen on todellista onnea.

Uudelleenkäytettävät kupit ja pullot – ei vain matkaajille

He, joiden keittiössä on jo kahvinkeitin, voivat nauttia uudelleenkäytettävistä astioista. Ne ovat käteviä matkustaessa, vaelluksella ja joskus vain kotona. Termospullos juomat säilyvät kuumina jopa 12 tuntia ja uudelleen käytettävät kupit kansilla ovat käteviä työpöydällä, sillä eihän kukaan halua läikyttää juomaa tärkeille papereille.

Hienostuneet kahvinvalmistusvälineet – niille jotka pitävät hitaista rituaaleista

Kahvia voidaan valmistaa monilla eri tavoin. Toiset pitävät siitä että kahvinkeitin tekee kaiken työn, toiset taas haluavat osan kahvin keittämisessä, ikään kuin rituaalissa. Sellaisille ihmisille on hyvä antaa erikois kahvinvalmistusvälineitä. Pressopannu, Hario V60 keraaminen suodatin, Chemex lasikannu erikoissuodattimilla voivat olla hyviä lahjoja. Nämä lahjat ovat enemmän kuin astioita, ne ovat rituaaleja joista voit nauttia.

Laatukahvi – tyydyttämään gourmeen halua

Joskus kaikki mitä tarvitset laatuajan viettämiseen kotona on korkeatasoinen kahvi.  Huolella valittu korkealaatuinen kahvi voi ilahduttaa kaikkia kahvin ystäviä, mutta todelliset kahvi hifistelijät pitävät siitä eniten. Laatukahvi tulee usein tietyltä seudulta, yhdeltä tilalta, ja kantaa usein omalaatuista makua. Niitä maistettaessa voi erottaa useita eri jälkimakuja ja sellaisen kahvin maistaminen itsessään voi olla viihdettä koko perheelle. Laatukahvin antaminen on kuin uuden kokemuksen antaminen lahjaksi. Tällä hetkellä tällaiset kokemukset voivat korvata matkoja kaukomaille.

Anna lahjojen puhua. Paranna ystäviesi ja sukulaistesi arkea laadukkailla astioilla ja käytännöllisillä kahvinkeittimillä. Anna lahjaksi elämää rikastuttavia kahvirituaaleja ja matkoja joiden takia ei tarvitse edes poistua kotoa. Yksi tarkasti valittu kahvipaketti voi olla hieno löytö. Ja kaikki yllä mainitut lahjat voivat löytää läheistesi luo, ilman että sinun tarvitsee poistua kotoa, jos tilaat ne netistä.

Mitä mieltä olet artikkelista?