Näin joulun jälkeen on hyvä aika muistella edellisvuosien lahjoja. Ei ehkä kuulosta kohteliaalta arvostella lahjoja, mutta ihan oikeasti: aina lahjavalinta ei osu aivan nappiin. Vau.fi:n foorumilla jäsenet listasivat surkeimmat, hassuimmat, hölmöimmät, naurettavimmat ja kammottavimmat joululahjat, joita he ovat vuosien varrella saaneet!

Viimeksi päivitetty 23.12.2016

Muistan elävästi, kun kymmenvuotiaana istuin mummolassa joulukuusen juurella avaamassa pakettia. En muista toivoneeni mitään erityistä lahjaksi, mutta silti pettymys oli suuri, sillä paketista paljastui yksi omista barbieistani alastomana ja rikkinäisenä, ilman jalkaa. Kiitos pikkusisko! Onneksi silloinen järkytys on jo muuttunut hauskaksi muistoksi!



Kirjoitimme Vau.fi:n foorumin jäsenten kanssa surkeimmat joululahjamuistot ylös ja listasimme pahimmat mokat. Näitä lahjoja ei kannata jouluna antaa:

Väärän kokoiset vaatteet

Sain kaksi samanlaista, eri väristä yöpaitaa. Muutenkaan ei ollu mikään maailman hehkein olo raskauden viime metreillä ja sain mieheltä yhden paketin. Yöpaidat. Pitkähihaiset mallia mummo-yöpaidat. Hikoilin koko raskauden muutenkin kuin sika, ja sitten sain semmoset xxxl-kokoa olevat koltut lahjaksi”, Mashnu muistelee.

”Ja selitys oli se, että ’ei ne tämmöset pitäny olla, joku on heittäny siihen hyllylle kaupassa vääränlaiset’. Että ei sitten edes sen vertaa ollut panostanut, että olisi katsonun, mitä on ostamassa. Kyllä oli hormonihuuruissa paha mieli koko joulun”, hän kertoo.

”Kostoksi sitten hiihdinkin menemään kotona mokomat mekot päällä koko loppuraskauden, niin että hihat vaan lepatti polvissa.

”Meidän tyttö sai 9 kk:n iässä 4 kk:n ikäiselle sopivia kesämekkoja”, 

Turhat kodintarvikkeet

”Mehulinko”, ReginaVeritas toteaa lyhyesti. ”Voitte arvata, kuinka usein on sitä käytetty!”

Omenapora. Miten olemmekin kyenneet elämään ilman?” Jannina heittää.

”En myöskään käsitä, miten me ollaan tultu toimeen ennen kuin anoppi antoi saippuakotelon. Me ei edes käytetä palasaippuaa”, Vargynja kirjoittaa.

”Sain joskus isoäidiltäni paketin, josta löytyi lakana ja levy fazerin sinistä”, Amilja kertoo. Lahja oli sinänsä käytännöllisyydessään hyvä, mutta osui aivan väärään elämäntilanteeseen.

”Olin juuri syksyllä muuttanut poikaystäväni kanssa yhteen, ja lakana oli yhden hengen sänkyyn. Ja laktoosi-intoleranssista olen kärsinyt koko pienen ikäni, eli suklaakin jäi syömättä”, Amilja selventää. ”Onpahan hauska muisto!”

Väärän kokoiset vaatteet 0.2

Sain anopilta sellaiset mummorintsikat… Onpa vielä liian pienet. Sanoin jo miehelle, että ensi jouluna ostan anopille viisi numeroa liian isot alushousut lahjaksi”, MarSka kertoo.

Sain väärän kokoset mummoalushousut ja kaupan päälle jonkun alusmekon, joka oli ihan liian pieni”, tiada92 muistelee.

Minun isotätini on ostanut vuosi vuodelta oudompia vaatteita. Yksi syntymäpäivä on jäänyt vahavasti mieleen. Täytin 15 vuotta ja sain lahjaksi mekon, jonka koko oli 128cm – itsellä pituutta jo tuolloin kuitenkin reilu 175cm”, aBu puolestaan kertoo.

Täysin epäsopivat lahjat

Sain joskus pienenä tyttönä kummisedältä marakassin, joka oli tehty oluttölkistä… Pidättelin itkuani koko matkan kotiin”, heps kertoo kammottavasta lahjasta.

Mamimamma on saanut ehdottomasti surkeimmat joululahjat aikoinaan ex-mieheltään.

”Opiskelin vielä silloin, ja me sitten asuttiin pienessä opiskelijakämpässä jonkin aikaa. Sieltä kun muutettiin isompaan yhteiseen asuntoon, puhuttiin, että ostetaan asianpesukone”, Mamimamma pohjustaa tarinaa.

”Seuraavaa joulua vietettiin sitten molempien vanhempien ja sisarusten kesken meidän kämpillä. Olohuoneeseen kiikutettiin valtava paketti, ja päällä luki minun nimi. No hirveässä tohinassa sitä tietenkin avaamaan, ja kun näin astianpesukoneen kuvan paketin kyljessä, aloin melkein vääntämään itkua tiskaamiseen kyllästyneenä”, Mamimamma muistelee.

Tiskikonetta paketista ei kuitenkaan ilmestynyt. 

”Kun paketti oli kokonaan revitty auki, pomppasi sieltä miehen kaveri päissään tonttu lakki päässä. Tonttulakki myös toisen mu**un päässä”, hän kertoo karmeasta yllätyksestä. Sitä joulua ei Mamimamman mukaan sovussa vietetty.

Oletko sinä saanut surkean, naurettavan tai kammottavan joululahjan? 

Lue lisää joululahjamuistoja ja kerro oma tarinasi: P*skimmat joululahjat

Mitä mieltä olet artikkelista?