Monella odottavalla parilla on niin sanottu työnimi uudelle tulokkaalle, ja usein vauva saa odotusaikana melko huvittaviakin nimityksiä. Nyt Vau.fi:n foorumilaiset kertovat omien lastensa työnimet. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Niiloannikki tai Sisu-Orvokki?

Viimeksi päivitetty 19.5.2014

Toiset kutsuvat mahassa myllertävää tulokasta perinteisesti Vauvaksi, Vaaviksi, Masuasukiksi, Nyytiksi tai Pikkukaveriksi. Toiset taas haluavat vauvalle erikoisemman ja mieleenpainuvan työnimen.


MAINOS | PAMPERS: Mitä kosketus merkitsee vauvalle?


 

Monesti työnimi tulee jostain raskauteen liittyvästä tapahtumasta, kuten Anell ja piia84 kirjoittavat.

”Meillä on Vili Vilperi, se tuli ensimmäisenä np-ultrassa mieleen, kun oli semmonen vipeltäjä”, Anell kirjoittaa.

”Meillä on ihan vaan Möykky. Eilen käytiin ultrassa ja ihan möykyn näkönen, semmonen yheksän viikkonen”, piia84 kertoo huvittuneena.

Lue myös: Entä jos lapsen saisi nimetä miten tahansa?

Humoristisia yhdistelmänimiä

Joskus aivan kelpo nimikin saattaa saada huvittavia piirteitä, kun vauvan sukupuolta ei tiedetä.

”Meillä on kustuttu pikkuista Sisuksi heti alusta asti, kun mietittiin, että se voisi olla oikea nimikin poikavauvalle”, nimimerkki MKT kertoo.

Nimenvalinta sai kuitenkin hauskan käänteen, kun pari sai tietää odottavansa todennäköisesti tyttöä:

”Ei haluttu muuttaa nimeä enää, kun Sisu tuntui luontevalta. Perään liitettiin Orvokki, joka on perintönimi suvusta, ja josta tulee varmaankin tytön toinen nimi. Eli saanko esitellä: Sisu Orvokki”, MKT veistelee.

”Meillä isukki antoi masuasukille nimeksi Jürgen-Gertrud”, kertoo puolestaan Thilduska, joka ei ole nimeen aivan täysin ihastunut.

”Oikeaa nimeä täytyykin miettiä tarkemmin”, Thilduska kaavailee.

Lue myös: Emma ja Onni vuoden 2013 suosituimmat nimet

Jotain suloista…tai se rumin mahdollinen nimi

Työnimiä keksiessä paljon vaikuttaa varmaankin se, millaisen huumorintajun nimeäjä omaa.

”Pumpuli. Kuulosti niin pehmoiselta, että molempien mielestä sopii hentoiselle pikkuiselle”, Pumpuli82 fiilistelee.

”Meillä isännän kanssa saunassa pähkäiltiin tätä asiaa ja mietittiin sukupuoletonta nimeä. No isännyys sitten ehdotti, että Helli. Kuulostaa enemmän tytöltä… Mutta on kuitenkin niin lutunen sana tuommosen suomalaisen jörrikän suusta, niin olin kuin sulaa vahaa”, Ensikko87 kirjoittaa.

”Meillä muksua kutsutaan yleisesti Arhipaksi. Mietittiin noita oikeita nimivaihtoehtoja kastamista varten, ja tuo Arhippa nyt vaan oli niin kamala, että sehän sitten laitettiin työnimeksi”, katusutariina puolestaan kertoo.

”Meillä alkuun puhuttiin miehen toimesta aina pojasta, mutta kappas kun ultrassa ei näkynytkään vehkeitä. Siitä lähtien on pieni raukka kantanut nimeä Amaryllis. Ja sukulaiset pelkää että nimi on se lopullinen… Ei tod jos multa kysytään!!!” kirjoittaa nupe.

Onko sinun lapsellasi ollut työnimi?

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Työnimiä?

Mitä mieltä olet artikkelista?