Juuri sinun raskauteesi tahdistettu Vau.fi odotus -applikaatio kertoo kaiken siitä, mitä katseeltasi piilossa tapahtuu: saat joka päivä tietoa vauvasi kehitysvaiheesta ja oman kehosi muutoksista. Applikaatiota voi käyttää myös lapsesi kehityksen seuraamiseen, hedelmällisten päivien ennustamiseen, ihanien valokuvien muokkaamiseen ja synnytyssupistusten laskemiseen!

Julkaistu 15.1.2018   -   Päivitetty 8.6.2018

Lataa Vau.fi odotus AppStoresta tai Playsta

Raskaus on ihmeellistä aikaa, ja joka päivä tapahtuu jotain uutta. Kohdussasi kasvava ihme kehittyy vähä vähältä pienestä soluryppäästä kauniiksi vauvaksi.

Vau.fi odotus pitää sinut myös tarkasti kartalla siitä, mikä viikko ja päivä raskaudessasi on meneillään. Pystyt helposti seuraamaan, paljonko odotusta on vielä edessä ja saat myös hyviä vihjeitä siitä, miten varautua tulevaisuuteen. Me odotamme yhdessä sinun kanssasi!

Lataa applikaatio puhelimeesi jo tänään AppStoresta tai Play –sovelluskaupasta – ilmaiseksi!

Näin käytät Vau.fi odotus -applikaatiota

Ensimmäiseksi lataa applikaatio. Avaa se kuvakkeesta.

Rekisteröidy:
Jos et ole vau.fi:n sisäänkirjautunut jäsen, voit rekisteröityä uutena käyttäjänä.

Kirjaudu:
Jos olet jo vau.fi:n tai vaukirjat-sivuston jäsen, voit kirjautua tunnuksillasi sisään myös applikaatioon.

Jos et muista salasanaasi, voit pyytää lähettämään sen sähköpostiosoitteeseesi tai puhelimeesi, mikäli olet rekisteröinyt puhelinnumerosi kirjautumisen yhteydessä. Vältä luomasta useita tunnuksia, sillä tämä saattaa johtaa ongelmiin sisäänkirjautumisessa. Jos et pääse enää käyttämään rekisteröitymissähköpostiasi tai olet unohtanut sen osoitteen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme vau@vau.fi niin autamme sinua.

Jatka kirjautumatta:
Jos haluat, voit myös kokeilla applikaatiota kirjautumatta: tietojasi säilytetään kulloisenkin istunnon ajan, mutta ne eivät tallennu mihinkään. Kirjautumatta et saa jäsenetujasi, etkä voi tallentaa applikaatioon tietojasi ja valokuviasi, tai osallistua arvontoihin. Suosittelemme rekisteröitymistä!

Omat tiedot:

Täytä tähän tietosi.

Valitse status:

Yritän lasta
Täytä edellisten kuukautistesi ensimmäinen vuotopäivä ja arvioi kiertosi pituus. Muista painaa ”Valmis”, jotta applikaatio muistaa tietosi. Tämän jälkeen sinulle näytetään kolmen seuraavan kuukautiskiertosi arvioidut hedelmälliset päivät ja ovulaation arvioitu päivä.


Raskaana
Voit täyttää laskuriin lasketun ajan päivämääräsi, jos se on jo tiedossa. Jos ei, voit arvioida hedelmöityspäivän vetämällä alasvetovalikon nuolesta ja valitsemalla sen. Voit myös käyttää laskurin arviona edellisten kuukautistesi ensimmäistä vuotopäivää. Paina ”Valmis”, niin tietosi tallentuvat.

Pystyt myöhemmin muuttamaan ja korjaamaan raskauslaskurisi arviota applikaation ”Asetukset”-kohdasta, jos saat neuvolasta tai ultraäänitutkimuksesta tarkennettua tietoa raskaudestasi!

Kun tallennat tietosi, pääset ”Alku”-valikosta lukemaan juuri sinun raskausviikollesi kohdennettua tietoa.

Minulla on lapsia
Kirjaa lapsesi nimi ja syntymäpäivä, paina ”Valmis” tallentaaksesi. Alku-valikosta pääset katsomaan lapsesi kehitysvaihetta koskevaa ajankohtaista artikkelia. Nämä artikkelit päivittyvät kuukausittain, aina siihen asti kunnes lapsesi täyttää kolme vuotta!

Jos olet raskaana tai yrität tulla raskaaksi, ja sinulla on jo lapsia, näet lasten kuvat kun avaat Alku-valikon. Napauttamalla kuvaa pääset lapsen sivulle. Ympyränmuotoinen vinkkikuva häviää pian avaamisen jälkeen, mutta saat sen takaisin painamalla uudelleen Alku-valikon kuvaketta.

Raskausviikkojen seuranta

Kun avaat applikaation, se kertoo sinulle automaattisesti, millä raskausviikolla olet ja mikä on raskautesi laskettu kesto tähän mennessä (viikot+päivät). Applikaatio kertoo myös sen, montako päivää on jäljellä laskettuun aikaasi.

Kuvassa näet miltä vatsassasi kasvava lapsi tällä hetkellä suurinpiirtein kehitysvaiheensa mukaisesti näyttää. Alareunassa kulkevat arvioitu paino, pituus ja CRL-mitta, eli niin sanottu ”päästä peppuun” -mitta.

Kuvan alapuolella alkaa kiinnostava artikkeli. Jokaiselle raskausviikon päivälle on tarjolla oma pieni tietoiskunsa. Viikkokohtaiset tekstit kertovat mitä tällä viikolla tapahtuu lapsen, äidin ja isän kannalta.

Tietojen poistaminen tai muuttaminen

Lisää tietoja
Kun valitset ”Asetukset”, voit muuttaa tilaasi: yritätkö, oletko raskaana vai onko sinulla jo lapsia. Voit lisätä kuvia ja muuttaa lasketun ajan päivämäärää.

Kun lapsi syntyy
Kun vauvasi syntyy, valitse ensin ”Asetukset” ja sieltä raskautesi kohdalta ”Olen synnyttänyt”. Saat lisättyä vauvan nimen ja syntymäpäivän. Näin applikaation sinulle tarjoama tieto ajastuu automaattisesti oikein lapsesi iän mukaan.

Jos et päivitä applikaation tietoja raskautesi jälkeen, sinulle merkitään jonkin ajan kuluttua syntyneeksi lapsi – tällöin nimi puuttuu ja syntymäpäivä saattaa olla väärin. Asetuksista saat pyöreän kuvan alaosasta, kynää koskettamalla editoitua näitä tietoja.

Jos menetät lapsesi
Jos raskautesi menee kesken, voit valita asetuksesta ”Poista status”. Mikäli menetät lapsesi syntymän jälkeen, voit poistaa lapsen tiedot samalla tavalla. Tällöin applikaatio ja oma sivusi vau.fi-sivustolla eivät enää seuraa raskauttasi/lastasi. Mikäli et halua poistaa näitä tietoja, voit lähettää viestiä asiakaspalveluumme vau@vau.fi, ja ilmoittaa meille menetyksestäsi – silloin emme lähetä sinulle ei-toivottuja sähköposteja.

Applikaation poistaminen:
Voit poistaa applikaation milloin haluat! Käyttäjätietosi eivät kuitenkaan ole applikaatiossa, vaan vau.fi-sivuston rekisterissä, jotta saat samat tiedot sekä vieraillessasi verkkosivulla että käyttäessäsi applikaatiota. Tämän vuoksi pelkkä applikaation poistaminen ei poista käyttäjätietojasi: voit poistaa tietosi raskaudesta/lapsista kohdasta ”Asetukset”, kuten yllä on kuvattu. Jos haluat kokonaan poistaa käyttäjätunnuksesi, ota yhteys asiakaspalveluumme vau@vau.fi. 

Ongelmia sisäänkirjautumisessa
Älä luo uutta käyttäjätunnusta, mikäli sinulla on kirjautumisongelmia vanhaan tunnukseesi. Lähetä viesti asiakaspalveluumme vau@vau.fi niin autamme! Rinnakkaisten tunnusten luominen samoilla tiedoilla saattaa aiheuttaa ongelmia sisäänkirjautumisessa.

Lataa omia kuvasi

Asetuksissa
Valitse profiileihisi sopivat kuvat – lataa kuva itsestäsi ja lapsestasi applikaatioon! Napauta kynän kuvaa ”Asetukset” -valikossa, niin pääset valitsemaan kuvan kännykkäsi muistista.

Mahakuvat raskautesi seurannassa
Voit lisätä jokaiseen raskausviikkoosi mahakuvan, ja näin seurata kehosi muutoksia! Valitse raskausviikon yläkulmasta harmaa ruutu, jossa lukee ”Lataa kuva mahastasi”. Sen jälkeen voit joko valita kuvan puhelimesi muistista tai ottaa kuvan puhelimesi kameralla. Kun haluat, voit katsella ottamiasi kuvia painamalla vasemman alakulman suurennuslasia: Valitse ”Mahagalleria”, niin pääset selaamaan mahakuviasi viikkojärjestyksessä. Älä unohda käyttää ihania tarrojamme!

Tarrat raskaus- ja vauvakuviesi koristeina

Valitse alavalikosta ”Tarrat” ja selaa edestakaisin nähdäksesi kaikki tarjolla olevat tarrat. Täydennämme tarjontaamme jatkuvasti! Kuvat on järjestetty ikäjärjestykseen: ensin raskaus, sitten vauva ja myöhemmin taapero.

Kosketa sitä tarraa, jota haluat käyttää. Sen jälkeen valitse, haluatko ottaa kuvan vai käyttää kuvaa puhelimesi muistista (”Kirjasto”). Rajaa kuva neliöksi, editoi halutessasi ja paina ”Valmis”. Nyt näet miltä kuva näyttää filtterin kanssa. Valitse ”Seuraava”, niin pääset tallentamaan ja halutessasi myös jakamaan kuvan Facebookissa tai Instagramissa.

Jotkin tarrat vaativat hieman editoimista, toiset puolestaan ovat valmiita sellaisenaan. Pidä hauskaa kokeillessasi näitä!

Vauvan syntymä -ekirja

Vasemmassa ylänurkassa oleva kolmen viivan navigaationappi avaa sinulle valikon, jonka avulla löydät Vauvan syntymä -ekirjan. Kirja vastaa moniin loppuraskauteen ja synnytykseen liittyviin kysymyksiin selkeästi ja asiantuntevasti.

Voit ladata Vauvan Odotus -kirjan myös tästä linkistä!

Supistuslaskuri

Jus haluat tarkistaa supistustesi keston ja tiheyden, voit tehdä sen helppokäyttöisellä supistuslaskurillamme. Kun supistus alkaa, paina ”Aloita”. Kun supistus päättyy, paina ”Lopeta”. Tämän jälkeen pääset arvioimaan supistuksen voimakkuuden kuusiportaisella asteikolla. Toista niin kauan kuin haluat mitata supistuksiasi.

Tilastonapista pääset katsomaan yhteenvedon syöttämistäsi tiedoista edellisten kymmenen minuutin ajalta. Muista kuitenkin, että tämä on vain työkalu ja apuväline tuntemustesi mittaamiseen – jos sinusta tuntuu, että jokin ei ole kohdallaan, ole heti yhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin!

 

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliPuolison lapset – voiko heitä rakastaa?
Seuraava artikkeliVauvan pään kiinnittyminen lantioon
JAA