Juuri sinun raskauteesi tahdistettu Vau.fi odotus -applikaatio kertoo kaiken siitä, mitä katseeltasi piilossa tapahtuu: saat joka päivä tietoa vauvasi kehitysvaiheesta ja oman kehosi muutoksista. Applikaatiota voi käyttää myös lapsesi kehityksen seuraamiseen, hedelmällisten päivien ennustamiseen, ihanien valokuvien muokkaamiseen ja synnytyssupistusten laskemiseen!

Viimeksi päivitetty 19.3.2019

Lataa Vau.fi odotus AppStoresta tai Playsta

Raskaus on ihmeellistä aikaa, ja joka päivä tapahtuu jotain uutta. Kohdussasi kasvava ihme kehittyy vähä vähältä pienestä soluryppäästä kauniiksi vauvaksi.

Vau.fi odotus pitää sinut myös tarkasti kartalla siitä, mikä viikko ja päivä raskaudessasi on meneillään. Pystyt helposti seuraamaan, paljonko odotusta on vielä edessä ja saat myös hyviä vihjeitä siitä, miten varautua tulevaisuuteen. Me odotamme yhdessä sinun kanssasi!

Lataa applikaatio puhelimeesi jo tänään AppStoresta tai Play –sovelluskaupasta – ilmaiseksi!

Näin käytät Vau.fi odotus -applikaatiota

Ensimmäiseksi lataa applikaatio sovelluskaupastasi. Avaa se kuvakkeesta.

Rekisteröi uusi käyttäjä:

Jos et jo ole vau.fi:n jäsen, voit rekisteröityä uutena käyttäjänä.

Kirjaudu:

Jos olet jo vau.fi:n tai vaukirjat-sivuston jäsen, voit kirjautua tunnuksillasi sisään myös applikaatioon. Applikaatio toimii siis samalla tunnuksella kuin millä kirjaudut vau.fi-etusivulle ja myös vau.fi-foorumille.

Jos et muista salasanaasi, voit pyytää lähettämään sen sähköpostiosoitteeseesi tai puhelimeesi, mikäli olet rekisteröinyt puhelinnumerosi kirjautumisen yhteydessä.

Älä luo itsellesi useita tunnuksia, sillä tämä saattaa johtaa ongelmiin sisäänkirjautumisessa. Jos et pääse enää käyttämään rekisteröitymissähköpostiasi tai olet unohtanut sen osoitteen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme vau@vau.fi niin autamme sinua.

Jatka kirjautumatta:

Jos haluat, voit myös kokeilla applikaatiota kirjautumatta: tietojasi säilytetään kulloisenkin istunnon ajan, mutta ne eivät tallennu mihinkään. Kirjautumatta et saa jäsenetujasi, etkä voi tallentaa applikaatioon tietojasi ja valokuviasi, tai osallistua arvontoihin. Suosittelemme rekisteröitymistä!

Rekisteröidy

Omat tiedot:

Täytä tähän tietosi.

Valitse status:

Yritän lasta

Täytä edellisten kuukautistesi ensimmäinen vuotopäivä ja arvioi kiertosi pituus. Muista painaa ”Valmis”, jotta applikaatio muistaa tietosi. Tämän jälkeen sinulle näytetään kolmen seuraavan kuukautiskiertosi arvioidut hedelmälliset päivät ja ovulaation arvioitu päivä.

Raskaana

Voit täyttää laskuriin lasketun ajan päivämääräsi, jos se on jo tiedossa. Jos ei, voit arvioida hedelmöityspäivän vetämällä alasvetovalikon nuolesta ja valitsemalla sen. Voit myös käyttää laskurin arviona edellisten kuukautistesi ensimmäistä vuotopäivää. Paina ”Valmis”, niin tietosi tallentuvat.

Pystyt myöhemmin muuttamaan ja korjaamaan raskauslaskurisi arviota applikaation ”Asetukset”-kohdasta, jos saat neuvolasta tai ultraäänitutkimuksesta tarkennettua tietoa raskaudestasi!

Kun tallennat tietosi, pääset ”Alku”-valikosta lukemaan juuri sinun raskausviikollesi kohdennettua tietoa.

Minulla on lapsia

Kirjaa lapsesi nimi ja syntymäpäivä, paina ”Valmis” tallentaaksesi. Alku-valikosta pääset katsomaan lapsesi kehitysvaihetta koskevaa ajankohtaista artikkelia. Nämä artikkelit päivittyvät kuukausittain, aina siihen asti kunnes lapsesi täyttää kolme vuotta!

Raskausviikkojen seuranta

Kun avaat applikaation, se kertoo sinulle automaattisesti, millä raskausviikolla olet ja mikä on raskautesi laskettu kesto tähän mennessä (viikot+päivät).

Kuvassa näet miltä vatsassasi kasvava lapsi tällä hetkellä suurinpiirtein kehitysvaiheensa mukaisesti näyttää. Sivupalkissa kulkevat arvioitu paino, pituus ja CRL-mitta, eli niin sanottu ”päästä peppuun” -mitta.

Kuvan alapuolella on ensin kulloisellekin päivälle oma pieni ajatuksensa. Sen alapuolella näät linkkejä kiinnostaviin artikkeleihin. Viikkokohtaiset tekstit puolestaan kertovat mitä tällä viikolla tapahtuu lapsen, äidin ja isän kannalta.

Lapsen kehitys

Näät lastesi nimet yläpalkissa, ja niitä napauttamalla pääset katsomaan, mitä lapsestasi tässä kuussa kerrotaan.

 

Tietojen lisääminen, poistaminen tai muuttaminen

Lisää tietoja

Valitse oikeasta alakulmasta ”Asetukset”.

Kun valitset ”Muokkaa profiilia”, pääset muuttamaan osoitetietojasi tai muokkaamaan profiilikuvaasi.

Oikeassa yläkulmassa olevasta plusmerkistä puolestaan pääset muokkaamaan tilaasi: yritätkö, oletko raskaana vai onko sinulla jo lapsia.

Yritämme: pääset tekemään muutoksia ovulaatioarvioosi.

Raskausaika: Voit lisätä raskauden, jonka etenemistä applikaatio alkaa seurata.

Lapsi: Voit lisätä lapsen, jonka kehitystä applikaatio seuraa kolmevuotiaaksi asti.

Kun lapsi syntyy

Kun vauvasi syntyy, valitse ensin ”Asetukset” ja sieltä raskautesi kohdalta ”Olen syntynyt”. Saat lisättyä vauvan nimen ja syntymäpäivän. Näin applikaation sinulle tarjoama tieto ajastuu automaattisesti oikein lapsesi iän mukaan.

Jos et päivitä applikaation tietoja raskautesi jälkeen, sinulle merkitään jonkin ajan kuluttua syntyneeksi lapsi – tällöin nimi puuttuu ja syntymäpäivä saattaa olla väärin. Asetuksista saat editoitua näitä tietoja.

Jos raskaus menee kesken tai menetät lapsesi

Jos raskautesi menee kesken, voit asetuksissa ollessasi painaa raskauden kuvaketta ja  valita ”Poista raskaus”. Mikäli menetät lapsesi syntymän jälkeen, voit poistaa lapsen tiedot samalla tavalla valitsemalla ”Poista lapsi”. Tällöin applikaatio ja oma sivusi vau.fi-sivustolla eivät enää seuraa raskauttasi/lastasi.

Mikäli et halua poistaa näitä tietoja, voit lähettää viestiä asiakaspalveluumme vau@vau.fi, ja ilmoittaa meille menetyksestäsi – silloin emme lähetä sinulle ei-toivottuja sähköposteja.

Applikaation poistaminen

Voit poistaa applikaation milloin haluat! Käyttäjätietosi eivät kuitenkaan ole applikaatiossa, vaan vau.fi-sivuston rekisterissä, jotta saat samat tiedot sekä vieraillessasi verkkosivulla että käyttäessäsi applikaatiota. Tämän vuoksi pelkkä applikaation poistaminen ei poista käyttäjätietojasi: voit poistaa tietosi raskaudesta/lapsista kohdasta ”Asetukset”, kuten yllä on kuvattu. Jos haluat kokonaan poistaa käyttäjätunnuksesi, ota yhteys asiakaspalveluumme: vau@vau.fi. Muista kuitenkin, että käyttäjätunnuksen poistamalla koko käyttäjätilisi poistuu, etkä siis pääse enää kirjautumaan myöskään vau.fi-foorumille.

Ongelmia sisäänkirjautumisessa

Älä luo uutta käyttäjätunnusta, mikäli sinulla on kirjautumisongelmia vanhan tunnuksesi kanssa! Lähetä viesti asiakaspalveluumme vau@vau.fi niin autamme! Rinnakkaisten tunnusten luominen samoilla tiedoilla saattaa aiheuttaa ongelmia sisäänkirjautumisessa.

Lataa omia kuvasi

Profiilikuva
Valitse ”Asetukset” ja sitten ”Muokkaa profiilia”. Voit joko ottaa kuvan kännykkäsi kameralla, tai valita puhelimesi muistista sopivan kuvan.

Mahakuvat raskautesi seurannassa

Voit lisätä jokaiseen raskausviikkoosi mahakuvan, ja näin seurata kehosi muutoksia! Valitse raskausviikkonäkymän alareunasta violetti ruutu, jossa lukee ”Lisää kuva raskausmahastasi”.

Sen jälkeen voit joko valita kuvan puhelimesi muistista tai ottaa kuvan puhelimesi kameralla. Vierittämällä palkkia sivusuunnassa voit selata aiempien viikkojen kuvia.

Kuvakehykset raskaus- ja vauvakuviesi koristeina

Valitse alavalikosta ”Kuvakehykset” ja selaa edestakaisin nähdäksesi kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot. Kehykset on järjestetty ikäjärjestykseen: ensin raskaus, sitten vauva ja myöhemmin taapero.

Kosketa sitä kuvakehystä, jota haluat käyttää. Sen jälkeen valitse, haluatko ottaa kuvan vai käyttää kuvaa puhelimesi muistista (”Kirjasto”). Rajaa kuva neliöksi, editoi halutessasi ja paina ”Valmis”. Nyt näet miltä kuva näyttää kehyksen kanssa. Valitse ”Seuraava”, niin pääset tallentamaan ja halutessasi myös jakamaan kuvan Facebookissa, Instagramissa tai muissa somepalveluissa.

Jotkin tarrat vaativat hieman editoimista, toiset puolestaan ovat valmiita sellaisenaan. Pidä hauskaa kokeillessasi näitä!

Vauvan syntymä -ekirja

Vasemmassa ylänurkassa oleva kolmen viivan navigaationappi avaa sinulle valikon, jonka avulla löydät Vauvan syntymä -ekirjan. Kirja vastaa moniin loppuraskauteen ja synnytykseen liittyviin kysymyksiin selkeästi ja asiantuntevasti.

Voit ladata Vauvan Odotus -kirjan myös tästä linkistä!

Supistuslaskuri

Jos haluat tarkistaa supistustesi keston ja tiheyden, voit tehdä sen helppokäyttöisellä supistuslaskurillamme. Kun supistus alkaa, paina ”Aloita”. Kun supistus päättyy, paina ”Lopeta”. Tämän jälkeen pääset arvioimaan supistuksen voimakkuuden kuusiportaisella asteikolla. Toista niin kauan kuin haluat mitata supistuksiasi.

Tilastonapista pääset katsomaan yhteenvedon syöttämistäsi tiedoista edellisten kymmenen minuutin ajalta. Muista kuitenkin, että tämä on vain työkalu ja apuväline tuntemustesi mittaamiseen – jos sinusta tuntuu, että jokin ei ole kohdallaan, ole heti yhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin!

 

Mitä mieltä olet artikkelista?