Tulee aika – ennemmin tai myöhemmin – jolloin jokaisen vanhemman kuuluu olla lapsen silmissä nolo. Jos näin ei tapahdu, maailmankirjat ovat täysin sekaisin. Tässä lista tavoista, joilla voit edistää tätä luonnollista prosessia.

Viimeksi päivitetty 3.3.2016

Yritä olla liian c00l ikääsi nähden

Asia on niin, että viileä meininki ei sovi vanhemmille. Mikään ei ole yhtä kiusallista lasten mielestä kuin vanhempi, joka luulee edelleen olevansa yhtä ”karhea misu” tai ”stydi jäbä” kuin ennen vanhaan (noh-noh, eihän siitä ole kuin ihan pari vuotta vaan).

Sotke siis puheeseesi lastesi käyttämiä muoti-ilmauksia kuten ”feilata”, vaikka haluaisit oikeasti sanoa ”munata”. Päädyt puhumaan lapsen silmissä erittäin noloa hybridikieltä: Äiti-muori se tässä vaan vähän feilailee, heh-heh-hee!

Sä oot siis niin feili, että mä hajoon!

Älä unohda ikääsi sopimattomia trendivaatteita! Mikään ei ole niin noloa kuin vanhempi, joka yrittää pukeutua samalla tavalla kuin oma lapsi. Voit vielä lisätä nolouskerrointa menemällä nuorten vaatekauppaan ja pyytämällä lastasi arvioidaan ”kuuliutesi”.

”Siis pitäisköhä mun kaiffarit työpaikalla näit fargguliineja mageina?”

Jos et näillä vinkeillä vielä onnistu nolaamaan lastasi, aloita jokin lasten suosima harrastus vanhemmalla iällä. Jos et ole skeitannut tai lumilautaillut, aloita niistä. Varsinkin jos lapsesi on harrastanut pitkään näitä lajeja, nolaa itsesi antamalla lapsellesi muutaman tunnin räpellyksen jälkeen pistämättömiä neuvoja.

Käytä väärää kulkupeliä ja kuuntele väärää musiikkia

Mopoautoilusta on tullut suosittu teiniharraste. Sen ei katsota sopivan aikuisille – eikä varsinkaan vanhemmille. Kuka vie lapsensa esimerkiksi lätkätreeneihin mopoautolla? Vastaus tähän on tietenkin: ”Sinä, silloin kun haluat nolata lapesi täydellisesti!”

Mopoautosi radiossa soi tietenkin Dingo, jota laulat täyttä kurkkua mukana. Lapsesi joutuu istumaan vieressä, katsomaan, kun ”normaalit ihmiset” ohittavat teidät ”normaaleilla autoillaan” ja kuuntelemaan epävireistä hoilotustasi ja epätahtista ratin rummutteluasi. Voisiko mikään olla nolompaa?

Lisää nolouskierroksia kuuntelemalla Robinia!

Kerro lapsellesi, kuinka olet todennäköisesti Robinin vanhin ja suurin fani (niin henkisesti kuin fyysisesti). Nolautusta voi vielä maustaa pohtimalla, pitääkö Robin vanhemmista naisista (tai miehenä: karhumaisista miehistä) ja olisiko kenties sinulla mahdollisuuksia.

Nolous on takuuvarmaa!

”Sä oot siis niin feili, että mä hajoon!”

Näytä noloja kuvia lapsen kavereille tai lapsen tyttöystävälle

Menneet vuodet nolottavat kaikkia lapsia – varsinkin jos onnistut kuvaamaan ne hassuimmat ja söpöimmät hetket lapsesi elämästä. Jos lapsesi on vasta vauva- tai taaperoikäinen, voit jo nyt alkaa suunnitella noloimpien lapsuuskuvien kansiota! Näpsi kuvia pottailutreeneistä, itkupotkuraivareista ja sotkuisista syömähetkistä. 

Kaiva kuvat esille viimeistään silloin, kun lapsesi alkaa heilastella. Kun hän tuo ujon tyttö- tai poikaystävänsä ensimmäistä kertaa kotiin, tartu tilaisuuteen ja käy seurustelukokelaan kanssa läpi koko kansio.

Mausta esimerkiksi ”ensimmäinen kakka potassa” -kuvaa kertoilemalla hauskoja juttuja siitä, millaisia kakkaonnettomuuksia lapselle on elämän varrella sattunut. Äläkä unohda peilata muistoja nykypäivään: arvio esimerkiksi lapsesi tämänhetkinen vessakäyttäytyminen.

Aloita seksuaalikasvatus liian myöhään ja tee se naurettavalla tavalla

Todennäköisesti lapsia nolottaa aina, kun vanhempi puhuu seksistä. Tässä on tosin suuria aste-eroa. Seksuaalikasvatuksen voi nimittäin hoitaa todella nolosti tai sitten hieman tyylikkäämmin. Nyt kun tarkoituksena on lisätä luonnollista nolouden tunnetta vanhempia kohtaan, kannattaa valita kummallisesti toteutettu seksuaalikasvatus. 

Mitä vähemmän seksistä ja seksuaalisuudesta perheessä on puhuttu, sitä nolottavammaksi aihe muuttuu myös kasvatuksen vinkkelistä. Niinpä onkin hyvä vaieta täysin kaikesta seksiin liittyvästä aina siihen saakka, kun lapsesi on teini-ikäinen.

Siinä vaiheessa, kun lapsi on jo itse perehtynyt seksuaalisuuteen esimerkiksi kouluvalistuksen tiimoilta, ota seksi esille erittäin infantiilissa valossa. Kokeile esimerkiksi tätä:

Tee puolisosi kanssa näytelmä kondomin käytöstä. Voitte esimerkiksi sopia niin, että sinä olet sukupuolitauti ja puolisosi on jättikokoinen pippeli. Kondomia esittää peitto, jonka voit heittää puolisosi päälle. Tämän jälkeen voit törmäillä puolisoosi ja todeta, etteivät sukupuolitaudit tartu, kun pippeli on suojattu kortsulla.

”Siis ihan nolista! Oikeesti! Mä en kestä!”

Mitä mieltä olet artikkelista?