Kymmenen kohdan vinkkilista siihen, mitä katsoa syksyn tullen telkkarista!

Viimeksi päivitetty 19.10.2021

Sateiset, pimeät ja kylmät illat houkuttelevat parkkeeraamaan tukevasti sohvan pohjalle! Jos et tiedä mitä katsoisit, kurkkaa nämä kymmenen ehdotusta ja valikoi parhaat päältä.

Disney+ -palvelun saat ladattua tästä linkistä!

1. Only murders in the building

Rikoskomediasarja, jonka kymmenen jakson aikana huippunäyttelijät Selena Gomez, Steve Martin ja Martin Short tarjoavat katsojalle sekä viihdettä että jännitystä. Heidän hahmonsa Mabel, Charles-Haden ja Oliver ovat aluksi toisilleen vieraita ihmisiä, joita yhdistää sama asuinkerrostalo ja intohimoinen suhde true crime -podcastiin. Kun heidän asuuintalossaan tapahtuu murha, kolmikko päättää aloittaa oman podcastinsa ja ryhtyä tutkimaan asiaa!

2. Y: The last man

Dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva draamasarja, jossa kaikki Y-kromosomilliset nisäkkäät (ihmismiehet mukaanlukien) ovat kuolleet ja maailma ajautunut kaaokseen. Kaikki, paitsi yksi mies ja hänen lemmikkiapinansa. Maailman valtiaiksi jääneet naiset yrittävät parhaansa mukaan pyörittää maailmaa ja keksiä miten estää ihmislajia kuolemasta sukupuuttoon.

WandaVision. Kuva: Disney+

3. WandaVision

Erikoinen yhdistelmä menneiden vuosikymmenten sitcomia ja vähä vähältä auki kiertyvää juonta, joka liimaa sarjan nykyhetkeen. Wanda Maximoff ja hänen puolisonsa Vision asettuvat herttaiseen Westview:n naapurustoon, joka päällisin puolin muistuttaa 1950 luvun amerikkalaista idylliä. Jaksojen myötä vuosikymmenet vaihtuvat ja samalla paljastuu, että naapurusto ja sen asukkaat jotain aivan muuta, kuin miltä se alun alkaen näytti.

4. Maailma Jeff Goldblumin silmin

Nokkelasti sanaileva ja äärettömän karismaattinen Jeff Goldblum vie katsojat tutustumaan esimerkiksi jäätelöön, tatuointeihin ja uima-altaisiin. Erikoiselta kuulostava konsepti tempaa mukaansa ja lopputuloksena on oivalluksia ja näkökulmia arkisena pitämiimme asioihin – sekä roppakaupalla naurahduksia.

5.Devious Maids

Elämää suurempia ihmissuhdekuvoita? Check. Övereitä kartanoita Beverly Hillsissä? Check. Likaisia salaisuuksia, juonittelua ja rikoksia? Check, check, check. Sarjassa seurataan neljän latinalaisamerikkalaisen naisen elämää rikkaiden perheiden sisäkköinä yhdessä Amerikan hulppeimmista naapurustoista. Vaikutusvaltaisten perheiden kulisseissa liikkuvat naiset päätyvät osaksi monimutkaisten ihmissuhteiden verkostoa, eikä siinä sopassa kukaan selviä aivan kuivin jaloin…

Star Wars: The Clone Wars. Kuva: Disney+

6. Star Wars: The Clone Wars

Tähtien Sota -universumiin sijoittuva animaatiosarja, jossa seikkailevat elokuvista tutut hahmot: Yoda, Padmé, droidit R2-D2 ja C3PO, Anakin Skywalker ja Obi-Wan Kenobi. Näyttävästi animoitu sarja sisältää nopeatempoista toimintaa ja viihdyttäviä juonenkäänteitä niille, jotka ovat scifisaagan ystäviä!

7. Motherland: Fort Salem

Vaihtoehtoishistoriaan sijoittuva draamasarja, jossa noidat ovat osa nykyistä maailmanjärjestystä. Tämän seurauksena oletetut sukupuoliroolit ovat monelta osin päälaellaan ja naiset hallinnoivat maailmaa. Sarja seuraa kolmea nuorta noitaa, jotka aloittavat koulutuksensa USA:n armeijassa, tarkoituksena kykyjensä avulla taistella ja puolustaa maataan. Yliluonnollinen terroristijärjestö uhkaa kaikkien turvallisuutta, ja noidat päätyvät taistelemaan sitä vastaan.

8. Muinaiset salaiset kansiot

Uskonnollisiin ilmiöihin painottuva tosi-tv -sarja, joka kutkuttaa uteliaan mieltä. Jaksojen myötä selvitellään niin Jeesuksen käärinliinoja, Mayojen rituaaliuhrauksia kuin tosiaelämän Da Vinci -koodiakin. Arkeologian ja historian asinatuntijat johdattavat katsojan mukaansa tarinan pyörteisiin ja kertovat, mikä aiheeseen liittyen on faktaa, mikä puolestaan fiktiota.

9. Ankronikka (Duck Tales)

90-luvun alkupuolella lapsia olleet äidit löytävät tästä sarjasta mahtavan tuulahduksen nostalgiatrippiä: Heimo Huima lentokoneineen kyyditsee tutuista Ankkalinnan asukkaista koostuvaa joukkoa seikkailuihin ympäri maailman. Ainakaan toistaiseksi dubbausvaihtoehdoista ei löydy suomea, joten mahdolliset lapsikatsojat joutuvat tyytymään visuaaliseen iloitteluun.

Valaiden salaisuudet. Kuva: Disney+

10. Valaiden salaisuudet

Kaipaatko kunnon siirtymää toiseen todellisuuteen? Merenalainen maailma ja valaiden elämä tarjoilee täsmänä televisioterapiaa juuri sinulle. Dokumenttisarjan neljässä jaksossa seurataan eri valaslajien yksilöitä ja niiden elämää: nuoret valaat oppivat emoltaan olennaisia taitoja ja selviytyvät niiden avulla muuttuvassa maailmassa.

Disney+ -palvelun saat ladattua tästä linkistä!

Mitä mieltä olet artikkelista?